dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDodelijke aanrijding Afobakaweg: Automobilist haalde in en kwam op rijhelft tankauto terecht

Dodelijke aanrijding Afobakaweg: Automobilist haalde in en kwam op rijhelft tankauto terecht

-

Does Travel - naar Suriname

De vrouw die betrokken was bij de dodelijke aanrijding zondagmiddag aan de Afobakaweg ter hoogte van mast 40 is Marion H.(44). De autobestuurder Stenno. L. (44) werd met verschillende verwondingen per traumahelikopter naar de Spoedeisende Hulp (SEH) in Paramaribo overgebracht.

De personenauto reed over de Afobakaweg richting Klaaskreek terwijl de tankauto in tegenovergestelde reed. De autobestuurder zou ter hoogte van mast 40 bezig zijn geweest een voertuig in te halen en kwam op de rijhelft van zijn tegenligger terecht. Er ontstond een zware botsing met als gevolg dat de personenauto onder de tankauto kwam vast te zitten.

Beide inzittenden van de personenauto raakten bekneld. Het Korps Brandweer Suriname werd in stelling gebracht om de slachtoffers uit hun benarde positie te bevrijden. De ambulance van SURCAD/Bridge Medical Group (BMG) werd ingeschakeld om de gewonden af te voeren.

Vanwege de aard van het incident en volgens het protocol van de meldkamer, werd de melding opgeschaald naar een prioriteit 1 melding. Het Special Operation Response Team (SORT) van SURCAD/BMG werd opgeroepen om alle beschikbare ambulances naar de plaats delict te dirigeren voor assistentie.

De traumahelikopter van BMG werd in stelling gebracht op basis van de urgentie en overlevingskansen van de slachtoffers. Uiteindelijk bleek dat de vrouw reeds het leven had gelaten. Een arts stelde de dood officieel vast waarna het ontzielde lichaam ter obductie in beslag werd genomen.

Tijdens de operatie van BMG zijn 13 minuten verloren gegaan omdat de traumahelikopter niet op op het heliplatform van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo kan landen. Dit omdat er tijdens de COVID-19 pandemie tenten bij het platform opgezet zijn.

De helikopter is uiteindelijk op het vliegveld te Zorg en Hoop geland, waarna het slachtoffer met de ambulance naar de SEH is vervoerd.

Vrouw auto overleden na zware aanrijding met truck te Afobakaweg 
De bestuurder werd per trauma helikopter naar de Spoedeisende Hulp afgevoerd.

De chauffeur van de tankauto R.K. (54) bleef ongedeerd en is in het bezit van een geldig rijbewijs. Beide voertuigen zijn ter herkeuring in beslag genomen. De Verkeersunit van Regio Midden heeft de zaak in onderzoek.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Tuurlijk dat Haukes een heli stuurt.
  Heel triest.
  Je moet weten wanneer je inhaalt.
  R.i.p.


  gemodereerd
 2. Raar verhaal van die heli ik kan me gewoon niet voorstellen dat er geen andere plek dichterbij was om te landen met dit noodgeval.


  gemodereerd
 3. Haastige spoed is zelden goed, maar dat begrijpen veel idioten niet is Su.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 4. Het valt nog mee dat die professor die bedacht heeft het landings platform te gebruiken voor het opzetten van covidtenten, het platform niet gebruikt heeft om er openbare toiletten op te zetten. Iedereen maakt namelijk dagelijks gebruik van een toilet, maar slechts enkelen zijn in hun leven wel eens aangewezen op een trauma helicopter.


  gemodereerd
 5. Weer blijkt dat de chauffeur van de auto die inhaalde de situatie totaal verkeerd heeft ingeschat, het moment, omstandigheden en besluit verkeerd was en op de snelheid vertrouwde van de auto en risico nam. In zulke situaties kan het nooit goed gaan.

  Triest.

  Jammer dat autobestuurders in Suriname de situatie in het verkeer niet goed kunnen beoordelen en met weerinvloeden, regen, gladde wegdek, enz geen rekening houden. Ze nemen risico en maken snelheid en nemen verkeerde besluiten.

  Goed nadenken, veiligheid is zeer belangrijk en je moet doorlopend met je hoofd met het verkeer bezig zijn en al naar gelang de omstandigheden het juiste besluit nemen. De verkeerssituatie verandert doorlopend, waar ben je op een moment, wat zijn de omstandigheden op de die plaats waar je je bevindt in het verkeer, enz voor alle verkeerdeelnemers m/v is belangrijk.

  Veiligheid en de verkeersregels in acht nemen en toepassen. Met je hoofd de de verkeerssituatie zijn en na denken, alles goed in schatten.

  Beter ergens te laat komen, dan dat je begraven moet worden of anderen begraven moeten worden door een domme besluit, risico van een chauffeur op een moment in het verkeer.


  gemodereerd
 6. helaas is de passagier overleden en niet de domme bestuurder die het zeer duidelijk verdiende met zijn inhaalactie.
  als je een ongeluk krijgt tijdens een inhaalactie???
  heb je heel kort opgelet hoever de tegenpartij was.
  overmoedig….. dat haal ik wel. en gas geven. en dan krijg je dit.

  tevens mag het az zich ook achter de oren krabben waarom die tenten er nog staan als ze niet meer gebruikt worden? maar goed… AZ is ook een doodshuis, gaan er meer horizontaal uit dan goed is voor een ziekenhuis, dan nog niet eens hebbende over het arrogante personeel omdat ze een wit uniformpje aanhebben en denken wat voor te stellen.


  gemodereerd
 7. @ Passant

  alles wat je hier opsomt, is parels voor de zwijnen !!!

  sari tori


  gemodereerd
 8. dus daarom hadden wij gelijk dat de trauma helikopter gewoon wassenneus is , geen standplaats en waar moet hij landen , dit is de schuld van het AZP , en niet van de regering , AZP directie moet nodig vervangen worden weg met die paarse klojo’s , die dwarsbomen de gehele vooruitgang van de medische zorg


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES