vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameVoorzitter platform Rijstsector: “Geen tijd meer te verliezen”

Voorzitter platform Rijstsector: “Geen tijd meer te verliezen”

-

Does Travel - naar Suriname

Het platform Rijstsector heeft op vrijdag 29 april haar eerste werkvergadering op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) gehouden. Voorzitter Soedeshchand Jairam, tevens directeur van Landbouw, heeft samen met vertegenwoordigers van de overheid, de private sector en de consumentenkring zich gebogen over hoe een acute oplossingsgerichte aanzet te maken aan de problemen binnen de rijstsector. 

De stakeholders hebben hetzelfde doel, de rijstsector naar een hoger niveau te brengen waardoor de economische ontwikkeling wordt bevorderd. De voorzitter benadrukte dat economische ontwikkeling niet de som is van alle geïsoleerde activiteiten van schakels binnen een keten, maar dat het een synergetische uitkomst is van gecoördineerde acties.

Resultaten van acties van de ene schakel hangen af van de inspanningen van de andere schakels, merkte Jairam op. Door de rijstsector nu in een ketenbenadering te plaatsen zal vanwege de mogelijkheid die is ontstaan, in overleg met elkaar, gewerkt kunnen worden aan structurele verandering.

Donderdag zijn op basis van de probleemgebieden waarmee de sector te kampen heeft, werkgroepen ingesteld die zich gezamenlijk zullen buigen over de actiepunten die nodig zijn om de oplossingen daadwerkelijk te realiseren. “Er is geen tijd meer te verliezen,” meent de voorzitter. Tijdens de vergadering is een traject uitgezet van zes maanden waarbij er op basis van een project matrix, monitoring zal plaatsvinden van de actiepunten van iedere werkgroep.

De vergadering werd in een constructieve stemming afgesloten met de hoop en in de overtuiging dat er een positieve en meetbare ommekeer zal plaatsvinden in de rijstsector.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Het zou fijn zijn wanneer het geklaag van de rijstboeren ophield. Dat wil zeggen zij krijgen voor hun rijst de wereld prijs (voor wat prijs verkopen Thailand, Vietnam en de VS hun rijst) minus de winstopslag van de exporter en hun kosten.
  De boeren krijgen leningen met lage interest en ureum voor de laagste prijs. De afwaterings kanalen werken zoals het
  moet en de wegen naar de rijsvelden ten minste verhard zijn. Vergeet de sluizen en waterpompen niet. Alleen dat alles vergt investeringen en organisatie. Hopelijk werken de waterschappen voor de boeren.


  gemodereerd
 2. Suriname is het land met de meeste commissies in de wereld.Er zitten alleen maar friends and families in.


  gemodereerd
 3. De hele show is compleet met een platform van alleen VHP’ers.


  gemodereerd
 4. zal op niets uitlopen , jullie moeten eerst die paarse gedrochten het rijstveld in sturen om te werken en dat ze niet bepalen wat een baal rijst moet opbrengen van de hardwerkende rijstboer


  gemodereerd
 5. @ Rishma

  Ik zou zeggen meldt je aan bij de DNA, gezien jou voornaam zullen ze je met
  open arm ontvangen!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES