zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieRichanand D. na 15 maanden opsporing aangehouden 

Richanand D. na 15 maanden opsporing aangehouden 

-

Does Travel & Cadushi Tours

Richanand D. (34), wiens opsporing  door de procureur-generaal (pg) op 28 januari 2021 was gelast, is op vrijdag 29 april na een goede en gedegen voorbereiding door leden van het Arrestatie-Team (A-Team) aangehouden. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. Zijn 24-jarige werknemer, Winesh Rambaran wordt nog gezocht.

Beide mannen wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan deelneming criminele organisatie, gekwalificeerde valsheid, valsheid in geschrifte en omkoping van een ambtenaar, overtreding van de artikelen 1, 2 en 3 van de Wet Strafbaarstelling Money laundering; overtreding van de Deviezenregeling, de wet Tegengaan Smokkelen en de Wet Economische Delicten. 

Opsporing van het tweetal werd gelast in de strafzaak, waarin de politieman, inspecteur van politie Orlando Echtheld, toenmalig hoofd van het BID-team, was aangehouden. Hij was ingesloten te Leiding 9A. Op 23 april 2021 kwam hij plotseling te  overlijden. Echtheld was op 21 december 2020 in verzekering gesteld ter zake overtreding Deviezenwet, de Wet Economische Delicten, het aannemen van giften en deelname aan criminele organisatie. 

Reizigers, die via Zanderij vanuit Suriname naar het buitenland wilden vertrekken, werden met niet toegestane grote bedragen in vreemde valuta betrapt door de douane. De zaak werd voor verdere afhandeling aan het BID-team overgedragen. 

De politie-inspecteur zou de reizigers opnieuw hebben gecontroleerd, waarbij zij aangegeven zouden hebben toestemming te hebben om de deviezen uit te voeren. Ze lieten daarvoor afgestempelde formulieren zien, die echter al enige tijd niet meer gebruikt worden. 

Echtheld verklaarde de mensen te hebben heengezonden en vernam achteraf dat de getoonde formulieren al enige tijd niet meer werden gebruikt. Hij zou daarvan niet op de hoogte zijn geweest.

Omdat zijn verhaal niet geloofwaardig overkwam en toen ook andere verdachtmakende zaken kwamen bovendrijven, werd hij aangehouden en in verzekering gesteld. Aan de opsporing van Rambaran wordt nog gewerkt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

3 REACTIES
  1. Wie is wie op de foto en waarom mag één van de heren wel herkenbaar in beeld en de andere niet? Ik weet dat men verdachten van een misdrijf onherkenbaar in beeld brengt. Is de persoon die herkenbaar in beeld is gebracht, een onschuldige persoon, die de pech heeft toevallig op een foto te staan met een persoon die verdacht wordt van een of ander misdrijf?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES