Opgepakte witwasfamilie heeft diverse bedrijven in regio Amsterdam

34
Tien mannen uit één familie opgepakt om witwassen en ondergronds bankieren
Beeld: de politie bij de inval (c) Politie Nederland

De familie waaruit tien mannen zijn gearresteerd voor het witwassen van tientallen miljoenen euro’s en het vormen van een bende die de georganiseerde misdaad hielp, is de Hindoestaanse familie B., die in Amsterdam en omgeving diverse bedrijven uitbaat. Dat schrijft de Nederlandse krant Het Parool.

De hoofdverdachte voert samen met zijn zoon bedrijven bedrijfsactiviteiten uit vanuit een bedrijfspand aan de Hoogoorddreef in Amsterdam-Zuidoost. Zijn broers hebben diverse bedrijven waaronder een goedlopende tropische winkel aan het Krugerplein in Oost en een onder Surinamers populair reisbureau in De Pijp, schrijft de krant.

De mannen uit Amsterdam, Diemen, Almere en Paramaribo (Suriname) zijn op 12 april aangehouden tijdens een grote actie. Ze variëren in leeftijd van 24 tot en met 60 jaar.

Ze worden verdacht van ondergronds bankieren, het witwassen van tientallen miljoenen euro’s aan contanten en bitcoins en het vormen van een bende die drugssyndicaten stelselmatig hielp misdaadwinsten weg te sluizen.

Ze zouden in het criminele milieu volgens justitie al lang een naam hebben in het wegsluizen van geld via ondergronds bankieren en transacties met cryptovaluta. De ouderen zouden de witwasorganisatie hebben geleid, hun zonen zouden het uitvoerende werk hebben gedaan, aldus Het Parool.

34 REACTIES

 1. Bigi orga.Geen kattepis mie boy. In een land als NL met de modernste onderzoek methodes/apparatuur en deskundig personeel. Is gewoon een schande. Maar goed,liever te laat dan.
  gemodereerd

 2. Het was inderdaad te verwachten dat het hier om Hindoestanen gaat; de zogenaamde hardwerkende zakenlui met toko’s en eethuizen. Verschrikkelijk dat de hele familie uit hebzucht zich zo hebben laten verleiden. Ik hoop dat de straffen naar rato zullen zijn en dat de Fiscus hen helemaal uitkleedt.
  gemodereerd

 3. “…
  de Hindoestaanse familie B.
  …”

  De media en journalisten moeten nu toch wel weten dat dit soort foute formuleringen zeer gevoelig zijn en voor verdeeldheid en rassenhaat kan zorgen zeker in Suriname waar er al een kloof is tussen creolen en Hindoestanen.

  Als men dan toch een afkomst wil aangeven om een relatie duidelijk te maken zou beter gekozen kunnen worden voor “de Surinaamse familie B.”
  Verwijzen naar een plaats van afkomst is beter dan verwijzen naar culturele eigenschappen !

  Vooral de kortzichtigen zullen de nadruk verleggen en de essentie van het artikel, drugs / witwassen / relatie met Suriname, te niet laten doen.

  Waar het drugs vandaan komt, wie er nog meer bij betrokken zijn en hoe dat illegale bankieren verder verloopt lijkt mij veel belangerijker !

  De kunst van schrijven is zorgen voor de juiste interpretatie.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 4. Al hun bezittingen verbeurd verlaten en verkopen, de opbrengst mag gedoneerd worden aan UNICEF, Stichting 1 voor 12, huize Asiana of iets dergelijks.
  gemodereerd

 5. Het verbaasd mij niet dat het Hindoestanen betreft want deze lieden verzieken het voor de Surinamers dat zij een etiket opgeplakt krijgen van drugs gelieerde gasten.
  Ik hoop dat Justitie hen flink aanpakt en alles verbeurt verklaard ja zelfs al hun bezittingen in Suriname en alsnog een naheffing van vele vele miljoenen.
  Deze lieden leiden een zeer luxe leven wat ik een ieder gun die het op een eerlijke wijze hebben verdient
  gemodereerd

 6. Het is toch niet de familie B. met vele tropische winkels in Amsterdam? De winkels zijn een begrip onder de Surinaamse gemeenschap in Amsterdam en omstreken.
  gemodereerd

 7. @ baka bana
  Niet zo hypocriet doen want de groep waartoe jij behoort kan er ook behoorlijk wat van. En dan heb ik het niet alleen over P. Wortel maar ook over D. Soerel en de fascistische ex president met aanhang. Trouwens het is toch een creool geweest die van Suriname een vrijplaats voor drugscriminelen gemaakt heeft?
  gemodereerd

 8. Het opnoemen van de adressen krugerplein, bijwerkingen en bekende reisbureau in de pijp, legt de naam van se verdachten meteen bliot. Het parool moet zich onhouden van dit soort informatie. Zelf een analfabeet weet om welke familie het gaat.
  gemodereerd

 9. Als het om misdadigers gaat mag men van mij hun hele achtergrond vermelden. Niets verbergen dat het om Hindoestanen, Creolen, Javanen, Chinezen, Bakras, Turken of Marrokanen gaat. Als het enigzins mogelijk is mag men van mij zelfs hun vingerafdrukken en hun DNA profiel in beeld brengen of vermelden.
  gemodereerd

 10. Deze fam B. Is al jaren met dit soort praktijken bezig. En de familie B is de naam Basnoe met hun zogenaamde toko’s en reisbureaus. De bedrijfsnamen worden als dekmantel gebruikt. Zogenaamd is het een goed draaiende zaak. Ondertussen verdienen ze geld door zich bezig te houden met drugs praktijken.
  gemodereerd

 11. Niets verwondert mij meer van harde werkers.
  Gelukkig dat deze bendes worden opgerold.
  En het is goed dat de Nederlandse justitie de etnische afkomst en initialen van de namen heeft vrijgegeven. Het zou zelfs beter zijn indien de voornamen van deze criminelen erbij hadden gestaan zoals dat vaak het geval is in de Surinaamse kranten.
  gemodereerd

 12. Goed gedaan familie B.
  WIE NIET STEELT OF ERFT ZAL WERKEN TOT HIJ STERFT.
  Jullie hard verdiende miljoenen wordt nu in de nederlandse economie gepompt.
  Volgende keer slimmer aanpakken. Laat het maar sneeuwen.
  Hypocriete nederlanders.
  gemodereerd

 13. Para Express , die baka bana is zeker een creool of een marron , foute mensen hebt je bij elke bevolkingsgroep hier in Suriname , en dat zal bij jullie daar in Nederland nog erger zijn omdat daar veel meer nationaliteiten wonen , daar bij jullie wordt toch ook altijd gesproken van het zijn de marokkanen , de turken , uit het oostbloklanden en noem maar op , dus in dit geval geven ze aan dat het een hindoestaanse familie is , nou daar hebt je ook vele rotte appels maar ook hier in Suriname en dat mag best genoemd worden
  gemodereerd

 14. En Promes de drugshandelaar die 4000 kg cocaïne financierde brengt “jouw”land niet te schande of gebeurt dit alleen als de criminelen Hindoestanen zijn? Geef me een brick yere met je verontwaardigde schaamtegevoel.
  gemodereerd

 15. Een familie heeft zich bezig gehouden met zaken die niet zijn geoorloofd.
  Ik heb creoolse , indiaanse en Hindoestaanse familieleden.. ik vindt het irritant dat de berichtgeving de nadruk legt op hun afkomst ., het zijn Surinamers …punt
  gemodereerd

 16. Baka bana,

  is de veroordeelde drugscrimineel BOUTERSE ook Hindoestaan????
  gemodereerd

 17. BASNOE is een begrip in Amsterdam

  Waar je onbeperkt veel €€ kan posten naar Su, zonder gedoe.
  gemodereerd

 18. Triest gedoe mensen ook witte zijn veel met money bezig. Niet alleen hindoestanen.
  gemodereerd

 19. Een hele goeie business hadden deze criminelen. Ik hoop dat justitie beslag laat leggen op alle bezittingen van deze schijnheilige Hindoestaanse criminelen. Ze moeten al die toko’s in de steden in de gaten houden. Ik vraag mij af hoe het kan zijn dat een Nederlandse groenteboer niet in een dure Mercedes kan rijden en deze toko eigenaren wel. Echte schijnheilige boeven.
  gemodereerd

 20. @ WAT
  1 mei 2022 Bij 05:39

  Criminaliteit kent geen geloof, cultuur of afkomst.

  Waar ik op tegen ben is door er een geloof, cultuur of afkomst aan te koppelen kan het stigmatiserend werken en wekt het meer sensatie op.

  Hetzelfde geldt om te roepen dat creolen lui zijn. Terwijl er ook veel luie Nederlanders, Hindoestanen, Turken, etc. zijn.

  Overal zijn er rotte appels, minder rotte appels zijn daar waar bomen goed onderhouden worden !
  Waar bomen slecht onderhouden worden zijn er dus automatisch meer rotte appels.

  Waar er een gebrek is aan goede inspiratie en waar er een gebrek is om zich goed te kunnen ontwikkelen daar is er meer uitschot.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 21. Als wij een harmonieuze samenleving willen creëen dan moeten de media niet indirect stigmatiserend formuleren.
  Het doel van de media is duidelijk meer sensatie gevoelig zorgt voor meer omzet.

  Maar wat doet dit met de maatschappij ? Dit moet de ontvanger goed beseffen.

  Bullshit Bouta maakt gebruik van diezelfde techniek. Hij zorgt voor verdeeldheid en profiteert van de winst, want hij is nooit de schuldige.

  Ken de waarde van je informatiebron, weet wat je leest en hoort, het is voeding voor je hersenen.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 22. dat dit soort foute formuleringen
  niets fout aan de formulering, het is gewoon feitelijk de waarheid.
  je bent gewoon een gutsie die de waarheid niet wilt zien.

  Al hun bezittingen verbeurd verlaten en verkopen, de opbrengst mag gedoneerd worden aan UNICEF, Stichting 1 voor 12, huize Asiana of iets dergelijks.
  waarom moet alles gedoneerd worden aan surinaamse instellingen terwijl dit in nl gebeurd is
  beetje inhalig aan het worden?
  gemodereerd

 23. lachwekkend hoe al die “surinamers” hier reageren.
  surinamers zijn per definitie niet te vertrouwen, waarom denk je dat suriname een zooitje is?
  zodra er 1 aan de macht komt ongeacht culturele achtergrond, gaan ze graaien dat het een lieve lust is.
  dus al die zelfverklarende surinamers moeten gewoon eens hun mond houden over anderen en eerst eens naar zichzelf kijken en hoe “schoon” ze zelf wel niet zijn.
  gemodereerd

 24. Chan U heeft zoveel inkomsten gehad uit de verschillende sectoren. U heeft zoveel kansen en steun van verschillende landen gehad. En wat heeft u met uw beleid gedaan ; dit volk armer gemaakt, middenklasse kapotgemaakt, dromen van jongeren om iets te worden heeft u afgepakt, werkgelegenheid onmogelijk gemaakt, van een veilig land een onveilig land gemaakt. Gaat u maar met uw vrouw op vakantie met onze geld! Nooit meer stemmen op deze dikke oranje rat! Zodra u weet dat het volk al door heeft wat u met het geld doet, krijgt u winti en u gaat over het verleden praten(vorige regering). We hadden vertrouwen op u en daarom hebben we op u gestemd! U bestuurt het land en geen NDP, dus geen oude koeien uit de sloop halen. Toekomst.. stop eerst met u eigen genieten en denk aan het volk!
  gemodereerd

 25. @ Ramesh.. en zeker doet Chan aan hersenspoelen van sommige kontlikkers als @WAT en @Papa Jantje uit Livorno . Ze zijn totaal domme wezens zonder enig verstand. Zodra Chan poept nemen ze alles letterlijk in hun mond, vandaar ze alleen maar poep praten. Ze praten hier over discriminatie en haat tussen hindoestanen en creolen. Waarom worden zulke mensen niet geblokkeerd en hun berichten altijd geplaatst, terwijl ze alleen haat zaaien. Waterkant moet echt actie ondernemen voor die @WAT en @Papajantjeuitlivorno. Zijn jullie mensen. Schaam je! Jullie worden opgevoed door Chan, die zogenaamd naar de kerk gaat of moskee voor de publiciteit.
  gemodereerd

 26. @“Ashwien”
  Als mijn reacties racistisch van inhoud zijn dan is het aan de moderator om de reacties niet te plaatsen. Daarvoor is druk van buitenaf en of manipulatieve beïnvloeding niet nodig. Dat ik poep van Santokhi zou eten doet bij mij vermoeden dat jij mij voor geweest bent. Jij weet hoe zijn poep ruikt en smaakt beste “Ashwien “.
  Ik veroordeel het crimineel gedrag van zowel Hindoestanen als van Creolen maar het doet bij jou pijn als het crimineel gedrag van Creolen ter sprake wordt gebracht:
  Racisme en discriminatie komt onder alle rassen en volkeren voor. Ook jij bent een racist en bovendien lijdt he aan een identiteitscrisis.
  gemodereerd

 27. Tsja, geen kousbantie en zoutvlees meer voor Zuid-oost. Ook geen ticket meer op afbetaling of pantie-oso van boeien.

  Misschien kan een afro-surined een drugsvrije toko beginnen met djompo metie, ka-sa-ba en medicinale planten.

  Eid Mubarak!
  gemodereerd

 28. Vergis ik mij niet dan is een van die in drugs handelende zonen van Basnoe midden jaren 90 geliquideerd. Toch heeft de familie Basnoe niet geleerd van due liquidatie en blijkbaar is geld een te groot drijfveer voor deze mensen. Van mijn part mogen ze alle 10 en ook de rest wegrotten en zo te horen zijn het zogenaamde gelovige Mohammedanen. Lekker op reis gaan naar Mekka en je zondes worden vergeven.
  gemodereerd

 29. Als je het goed vindt dat de etnische achtergrond van een persoon (die op je lijkt,) genoemd wordt wanneer die persoon benoemd wordt tot hoogleraar aan de universiteit van Nijenrode, moet je het ook goed vinden dat de etnische achtergrond van een drugscrimineel (die op jou lijkt) ook genoemd wordt. Je moet niet alleen trots zijn wanneer ‘jouw’ mensen uitblinken, je moet aksepteren dat sommige mensen die op jou lijken ook tuig kunnen zijn, niet alleen bij andere bevolkingsgroepen heb je duivels en niet alleen in jouw groep komen alle engeltjes voor.
  gemodereerd

 30. Het gaat om het sociaal en psycholohisch effect.

  Waarom wordt er niet gezegd dat Afro’s bijvoorbeeld goede sporters zijn ?
  In veel sporten en in veel landen zijn het de Afro’s die uitblinken in sport maar toch is het algemeen beeld dat Afro’s dom, lui en slordig zijn. Terwijl er genoeg voorbeelden zijn die het tegendeel bewijzen.

  Turken worden ook vaak gedenigreerd terwijl ze toch duidelijk laten zien dat ze ambities hebben.

  Door het positieve te belichten wordt het positieve een inspiratie om op te volgen.
  Door het negatieve te belichten wordt het negatieve een inspiratie dat zelfs een oorlog kan stimuleren.

  Waar schijn jij jouw licht op ?
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 31. Dit artikel is trouwens een leuk voorbeeld.

  Kijk naar de reacties en zie hoe gevoelig dat culturele aspect is. Het is zo gevoelig dat het misdrijf waar het omgaat minder belangerijk wordt.

  Hoe wordt er voor destabiliteit in een samleving gezorgd ?
  Door in te spelen op culturele gevoeligheden. Foute leiders formeren hun aanhang door verschillen aan te wijzen waarbij zij zelf het positieve zijn en de ander het negatieve.

  Een maatschappij is opgebouwd door culturen en elke cultuur heeft iets constructiefs. Zodra een cultuur iets destructiefs heeft houdt het op te bestaan.

  Elk cultuur heeft bestaansrecht, elk cultuur heeft een toegevoegde waarde aan de maatschappij !

  Wi mus set kondre bun.
  Gado de wi fesiman.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 32. Daarbij werd ruim 1,4 miljoen euro aan contant geld in beslag genomen. Waarom zoveel cash in huis? Waarom niet gewoon op een bankrekening gestort?
  gemodereerd

 33. Oei, oei oei, wat een pijn bij de vaste reageerders hier. Natuurlijk wordt de ras-pion nu door hun hoog opgeworpen. Maar dat neemt niet weg, dat wat we al generaties weten over hun groep, nu weer eens pijnlijk boven komt drijven. Door naar anderen te wijzen geeft aan hoe bekrompen en etnisch deze gasten denken en handelen. Daarom zijn zij het die hier op het forum de dienst uitmaken. En natuurlijk rept WK.net met geen woord over de overduidelijke link met Chan en zijn criminele bende die ze een politieke partij noemen!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.