dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Vis vergunningen uitgegeven aan politieke vrienden tijdens vorige regering'

‘Vis vergunningen uitgegeven aan politieke vrienden tijdens vorige regering’

-

Does Travel & Cadushi Tours

“Er wordt veel nonsens vertelt, maar over nonsense zal ik het niet hebben.” Zo begon president Santokhi een vraaggesprek met ABC over de veel besproken vis vergunningen verstrekt aan Guyanezen.

Uit onderzoek van de Surinaamse regering is gebleken dat er door de vorige regering, vergunningen zijn uitgegeven aan politieke vrienden. Deze figuren hebben er een handel in visvergunningen van gemaakt. Dat wil zeggen dat Surinamers vergunningen aan Guyanese vissers hebben verkocht voor 5.000 US dollar per stuk.

De zaak wordt extra gecompliceerd doordat ook kopieën van de vergunningen door de Surinamers zijn verkocht aan de Guyanezen. In de praktijk blijkt dat verschillende boten vissen op dezelfde vergunning. Suriname verdient er zelf niets aan want het geld verdwijnt in de zakken van die politieke vrienden.

De regering zal binnenkort de namen bekendmaken van personen die beschikken over een visvergunning en die doorverkocht hebben aan Guyanese vissers. Tegen personen die zich schuldig hebben gemaakt aan deze handelingen zullen juridische maatregelen worden getroffen en de vergunning zal worden ingetrokken.

“Al die mensen die bar-bari maken zou ik willen vragen wacht u rustig, want we komen met alle informatie en details”, aldus de president.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

20 REACTIES
 1. Dit klinkt wel erg dubbel, waarom komt men nu hiermee,en men kan toch alle vergunningen oproepen voor vernieuwing ,altydt komt deze man weg met een soort reddingsband die Hy dan vorig regering noemt.


  gemodereerd
 2. Goedzo. Nu de namen bekend maken. Ook een minister is een van ze. Ook de dochter een hoge functionaris is een van ze.


  gemodereerd
 3. Wanneer worden de vernietigers van land en volk ter verantwoording geroepen en berecht ?

  Misiekaba, Bouva, Noursalim, Adhin, bullshit Bouta e.a. politieke raddraaiers wachten vol spanning hun oproep af !
  Hier horen ook de particuliere profiteurs en witwassers als Dagubert Dilip en Chotelaar bij.

  Het bewijs is er en er wordt voortdurend verwezen naar de vorige regering maar tot nu toe geen aanhoudingen.

  Met de aanhouding en het kaal plukken van al deze criminelen kan de kas goed aangevuld worden !

  Wij willen gerechtigheid.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 4. Santokhi denkt de bal slim te spelen. Hij denkt de roering in de samenleving over de toegezegde 150 vergunningen aan Guyanese vissers hiermee te omzeilen. Het is inderdaad bekend dat Surinamers vergunningen verkochten aan Guyanezen.Maar dat was een praktijk die al voor de regering Bouterse begon.


  gemodereerd
 5. Dit is toch geen nieuwe? Wanneer we eindelijk eens een keer een regering in Suriname hebben die haar politieke vrienden NIET regelt, is het nieuws en mag men het ons komen vertellen.


  gemodereerd
 6. Ja President, we moeten Bari Bari maken omdat de NDP (Bouva)ook Bari Bari maakt over een of ander televisie incident, terwijl wij ons nog steeds afvragen hoe de stand van zaken is met betrekking tot die affaire naschoolse opvang. Bouva doet zijn best onze aandacht af te leiden door de accenten te verleggen.
  Neen meneer Bouva U krijgt de kans niet om dit geval in de doofpot te doen belanden.

  Met betrekking tot de visvergunningen.
  Alle visvergunningen intrekken en alleen de rechthebbenden een nieuwe vergunning verstrekken. Korte metten maken met die oplichters.
  En ik al die tijd denken dat mevrouw Santoki Guyana die visvergunningen had beloofd.


  gemodereerd
 7. Dat en nog veel meer..Constatering, en verder?

  Wat wordt hiertegen gedaan? Of wordt het alleen benoemd om nog meer tweedeling te zaaien, terwijl er toch niets tegen gedaan gaat worden?


  gemodereerd
 8. President Santhoki: Je praat teveel. Kom maar op met de bewijzen. Wat heb je in 2020 zoal besproken tot diep in de nacht tot 2 keer toe met de veroordeelde Drugscrimineel tevens Moordenaar in eerste aanleg.

  Dat moet je mij komen vertellen. We zijn nu 2 jaar verder. Je zou transparant zijn had je toch beloofd?

  Het vertrouwen dat ik in je had is als sneeuw voor de zon verdwenen.


  gemodereerd
 9. Zelfs opa D heeft vanaf de jaren 80 vissersboten, die door chally sieuw in nickerie werden beheerd……gebruikt voor smokkel. Dus die paarse bigi beks in DNA moeten effe stil,
  Zijn. Want moro e kong. En de hamvragen nog steeds:Pe a moni de en pe boefdraad de, paarse djamoe edes.


  gemodereerd
 10. Alleen maar afleidingsmanoeuvres en obstakels die destabiliserend werken voor de vooruitgang van dat land.
  Driekwart van de bevolking snapt er geen ene jota van.

  Continu schoppen, razen en tieren, en tegelijkertijd de onmogelijkste eisen stellen.

  De grootste grap is dat er een tekort is aan suri-vissers. Daarom snap ik die heisa niet. Idem dito tigri, ze doen er niets mee, maar o wee, o wee.

  Verkoop die vergunningen aan die Guyanezen, die suri’s willen toch niet werken.


  gemodereerd
 11. Kom dan met de namen vsn de politieke vrienden en datum van uitgifte of houd je mond. We walgen van de leugens.


  gemodereerd
 12. In de politiek worden mensen die jouw campain hebben gesteund als partij trekker, financiele sponsers etc. Bij een overwinning worden deze mensen beloond. Als het goed is komt de beloning naar hun ervaring, kunde en kennis(scholing). Je kan een kleine boer zonder boeren organizatie ervaring niet directeur of minister van LVV maken. Tot zover.

  Deze vrienden hebben klaarblijkelijk geen kennis over vissen en visserij. Om het onderste uit de kan te halen hebben ze de vergunningen verkocht en zijn in een hangmat gelegen om zo rijk te worden. Dat de OM achter hun aan gaat vind ik goed. Ze hebben zoveel wetten overtreden met politieke dekking.

  Verder God weet wat de president uitspookt met guyana met de visserij. Ik hoop dat hij suriname niet uitverkoopt. Al de geheimzinnigheid er om heen.


  gemodereerd
 13. @RobG
  Het gaat helaas een beetje traag. te traag maar godsmolens malen nu eenmaal traag.
  aub geen 12 jaar plus terug wijzen maar u afvragen waarom er onder Bouterse niets aan gedaan is. Hij zou toch alle corruptie uit roeien en de halve VHP opsluiten.

  Bij het uit roeien van een gecorrumpeerd vergunning systeem is het zaak dat zij die ter goeder trouw bezig waren niet te schaden.

  We zullen zien hoe zorgvuldig het onderzoek was als Santhoki met zijn lijstjes komt.

  Ik geef toe dat het te langzaam gaat en dat het een schande is dat er nog geen begroting 2022 is behandelt


  gemodereerd
 14. Wanneer kunnen we eindelijk de eerste processen en veroordelingen tegen dergelijke criminelen verwachten?? Begin met “low hanging fruit” dan valt een groot deel van het kaartenhuis vanzelf in en volgen er meer.
  Waarom gebeurt er niets??!!


  gemodereerd
 15. robg , debby , henry en rbrowny , jullie pissen nu al in je broek he , de namen van jullie vrienden zal snel bekent gemaakt worden , nou jullie ndp-ers gaan dan ook nog in jullie broek schijten , een ndp lid van de DNA zit altijd te schreeuwen daar , nou dan weet je al dat deze straks als een van die bij naam genoemd wordt , jullie weten toch al wie dat is toch , maar er zullen vele namen van ndp gasten genoemd worden en dan gaan jullie allemaal over je nek


  gemodereerd
 16. De paarse beerput is bodemloos……er blijft maar corrupte, criminele en misdadige NDP-stront naar boven komen. De lijst met opgesloten en veroordeelde NDP schurken kan worden aangevuld met nog meer namen. Toekomstige celgenoten van Bouterse, Hoefdraad, v. Trikt, Kromosoeto, Hausil. Volgende lichting zal zijn…Adhin, Bouva, Veira.


  gemodereerd
 17. Alleen maar afleiding,laat Chan transparant komen uitleggen omtrent die toegezegde vergunningen.
  Sinds jaar en dag vindt deze viezigheid plaats met die vergunningen.


  gemodereerd
 18. @jojo, ik denk niet dat het aanvragen van een visvergunning is voorbehouden aan een selecte groep.Mensen die een vergunning hebben aangevraagd en deze verhuren aan derden doen dit op eigen initiatief.Ik ben daarom benieuwd naar de namen van deze personen. Santokhi moet niet denken dat hij het volk met deze ” move ” of onthulling kan misleiden. Hij deed zijn toezeggingen aan de Guyanese president en hij moet deze waarmaken.Hij zoekt naar een ontsnapping uit deze zeer beschamende kwestie.Zijn betrouwbaarheid is in het geding.

  @Wat, no Spang. Wie de fout is ingegaan met visvergunningen moet ter verantwoording worden geroepen.Maar Santokhi moet niet denken dat hij met list-en-bedrog zich kan redden uit deze situatie.Santokhi is gevallen als een baksteen.Het volk heeft hem door.Zijn politieke toekomst is al bepaald.Het komt politiek niet meer goed met Santokhi.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES