maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMan die 7-jarige verwondde met vuurwapen vrijgesproken van poging doodslag

Man die 7-jarige verwondde met vuurwapen vrijgesproken van poging doodslag

-

Does Travel - naar Suriname

De 50 jarige Evert K. is op donderdag 28 april door de kantonrechter in Suriname vrijgesproken van poging doodslag, poging zware mishandeling en mishandeling. De man had op 14 december van het vorig jaar per ongeluk een 7-jarige scholier met een kogel uit een vuistvuurwapen verwond. Het incident gebeurde bij het vliegveld van Drietabikie. 

Evert bevond zich op het vliegveld om voorraden op te halen uit een vliegtuig dat even tevoren was geland. Zijn lading zette hij op een balkon van een aangrenzende woning. Op gegeven moment werd Evert door een heer benaderd met de vraag of hij een vuurwapen wilde kopen. Deze heer overhandigde het vuurwapen aan hem. Terwijl Evert het vuurwapen bewonderde ging het af. Ofschoon het wapen geen magazijn had, bleek uit nader forensisch onderzoek dat wel een kogel in de kamer van het wapen aanwezig was. 

De scholier werd geraakt in zijn rug middels een in- en uitschot. Het slachtoffer werd met een vliegtuig van de Medische Zending naar Paramaribo overgevlogen. Het bleek om een vleeswond te gaan zonder fracturen. 

De officier van justitie eiste voor de poging tot doodslag 2 jaar gevangenisstraf. 

Evert had advocaat Maureen Nibte in de arm genomen. Zij voerde in haar pleidooi aan dat er nimmer sprake was van opzet, omdat opzet gericht moet zijn op het toebrengen van het zwaar lichamelijk letsel. Er is hooguit sprake van schuld, motiveerde de strafpleiter. De verdachte had nimmer de intentie om de scholier te verwonden, het vuurwapen is ongelukkigerwijs afgegaan.

De raadsvrouw erkende wel dat indien je een vuurwapen in handen neemt, je wel het risico neemt dat deze af kan gaan en iemand kan verwonden. De man betuigde spijt van zijn daad te hebben. Intussen is het slachtoffer helemaal genezen. 

De rechter ging mee met het verweer van de advocaat en sprak de man vrij van poging doodslag. De man werd wel veroordeeld voor het illegaal in bezit hebben gehad van een vuurwapen. De rechter nam het de verdachte zeer kwalijk dat hij de scholier heeft verwond. 

Voor het illegaal vuurwapenbezit kreeg de verdachte een straf van 8 maanden opgelegd.  Voor poging doodslag, poging zware mishandeling en mishandeling kreeg hij vrijspraak van de rechter. Met het vonnis van de rechter blijft Evert nog bijkans 3 maanden vastzitten. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Waarom wordt de persoon die het illegale wapen, met een patroon erin, te koop aanbood aan Evert, verder niet genoemd en blijft hij buiten schot? Als er iemand schuldig is aan dit ongeval, dan is het de persoon, die met het wapen op de proppen kwam, wel.


  gemodereerd
 2. Wat een helden, de ‘schutter’ en die Maureen weer.

  Hoe hoog is de schade vergoeding voor dit kind?


  gemodereerd
 3. Als je dit eist als OM dan ben je niet bekwaam. Poging tot doodslag etc. zat er nooit in. Overigens die mevrouw Sibte moet ook eens op herhalingscursus, als er sprake is van opzet is het poging tot moord. Mooi dat hij in ieder geval nog een straf heeft gekregen, hij zou er nog wat bovenop moeten krijgen voor het dekken van de heer handelaar.


  gemodereerd
 4. Je moet so wie zo geen wapen in handen nemen als dat niet bij je professie hoort, maar zeker niet als je niet weet hoe ermee om te gaan. Het eerste wat je doet als je een vuurwapen in handen krijgt is hem omlaag richten en de lade openen, zodat een vergeten patroon eruit komt en het wapen is ontladen. Twee gevaarlijke sukkels.


  gemodereerd
 5. Krijgen ze allemaal 8 maanden voor illegaal vuurwapenbezit?
  Dus de advocaten die in de Bigi Pan zaak waren aangehouden ook?????
  Benne benieuwd.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES