donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameBreuk bij SVB; motie van wantrouwen aangenomen tegen huidig bestuur

Breuk bij SVB; motie van wantrouwen aangenomen tegen huidig bestuur

-

Does Travel & Cadushi Tours

Een vergadering van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) heeft donderdagavond geleid tot een breuk. Daarbij heeft een kleine meerderheid een motie van wantrouwen aangenomen waarin het huidig bestuur wordt afgezet. Er is een interim-bestuur aangesteld onder leiding van Poetini Atompai, Raoul Hellings, Marleen Cameron en Aniel Ghisaidoobe meldt dWT vandaag.

SVB voorzitter John Krishnadath zegt aan Starnieuws dat hij de vergadering verdaagde, nadat het secretarieel verslag en de notulen van de vorige vergadering werden afgewezen met 26 stemmen tegen. Het bestuur en 23 lidbonden verlieten vervolgens de vergadering. 27 lidbonden waren echter tegen deze verdaging en besloten door te vergaderen, schrijft Starnieuws.

Tijdens de voortgezette vergadering van die 27 lidbonden is een motie tegen het bestuur Krishnadath ingediend en aangenomen met 26 stemmen vóór en 1 onthouding. Volgens Atompai wordt het afgezette bestuur vandaag schriftelijk hiervan op de hoogte gesteld en zal het interim-bestuur binnen vier weken verkiezingen houden.

Krishnadath gaf in zijn reactie aan Starnieuws ook te kennen dat mensen vanaf het begin bezig waren de vergadering te ondermijnen. Hij voert aan dat het bestuur niet kan worden afgezet met een motie van wantrouwen.

Vandaag (vrijdag) houdt het interim-bestuur een persconferentie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

10 REACTIES
 1. Kijk uit met Atompai and friends !
  Zij gaan de komende verkiezingen flink verstoren !

  Atompai and friends zijn werkarmen van een politieke partij ! Deze groep is bezig stemmen te werven en zullen invloed uitoefenen ten tijde van de verkiezingen !

  Atompai and friends zijn sneeky slangen !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 2. Ik kan maar drie dingen roepen: HOERA HOERA HOERA.
  En nu daar de mastodonten de laan zijn uitgestuurd proberen het niveau omhoog te tillen met mensen (oud-voetballers) in het bestuur die er echt verstand van hebben.
  Desnoods samen Dean Gorré Clarence Seedorf Frank Rijkaard Ruud Gullit e.a. op de achtergrond om steun vragen.


  Maak melding

 3. Het SVB-bestuur onder leiding van Krishnadath heeft in zijn doen en laten meermaals laten blijken onbekwaam en ondeskundig te zijn en weinig verstand te hebben van voetbal. Bestuursleden zaten er vooral om er zelf financieel beter van te worden. Met omkoperij lukte het bestuursleden om steeds weer herkozen te worden. In Suriname lijkt het gangbaar te zijn om het persoonlijk belang te stellen boven het algemeen en maatschappelijk belang. Ook in de politiek zien we dat steeds weer. De ALV is het hoogste orgaan binnen een vereniging. Een besluit dat is genomen door de ALV kan dus niet genegeerd worden. Het zou goed zijn als een nieuw (interim) bestuur een gedegen boekenonderzoek laat doen naar de financiële gang van zaken binnen de SVB. Een nieuw (interim) bestuur moet er alert op zijn dat het afgezette bestuur alles in het werk zal stellen om de boekhouding te laten verdwijnen. In het bestuur van Krishnadath werden grootschalige malversaties onbesproken gelaten, omdat bestuursleden er beter van werden en elkaar daarom niet corrigeerden. Het bestuur Krishnadath heeft veel te verliezen.


  Maak melding

 4. Dit is het einde van suri voetbal.
  Infiltratie van stinkgeld, dus internationaal zal suri eruit worden gegooid.

  Gangsteractie van gangsters.
  Die namen zeggen genoeg!


  Maak melding

 5. Ze moeten goed onderzoeken wat er gebeurt met al de gelden
  Toen er geen voetbal was konden de stadions een beurt krijgen.
  Ook arbiters die $2000 moeten krijgen, die kreeg $350.
  Boeven.


  Maak melding

 6. De vergadering was verdaagd dus wat die 27 zitten blijvers ook besluiten het is buiten de vergadering en daarmee niet rechtsgeldig. Pas op een nwe vergadering kunnen ze het bestuur dwingen af te treden en een interim-bestuur installeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES