dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVIDEO: Nederlanders in Suriname vieren Koningsdag

VIDEO: Nederlanders in Suriname vieren Koningsdag

-

Does Travel - naar Suriname

Sinds 2014 wordt ieder jaar op 27 april Koningsdag gevierd in Nederland. In alle delen van het koninkrijk geldt dit voor de meeste werknemers als vrije dag en wordt het gevierd met verschillende festiviteiten, waaronder de vrijmarkten, festivals en het dragen van oranje kleding.

Ook in het buitenland gevestigde Nederlanders staan stil bij deze dag, zoals in Suriname. In Paramaribo werd de geboortedag van de Nederlandse koning gevierd bij Zus en Zo. Woensdagavond vanaf 20.00u verzamelden Nederlanders zich bij de locatie aan de Grote Combéweg, waar het feest met een DJ werd gevierd.

Eerder op de dag was er ook een formele bijeenkomst op de Nederlandse Ambassade in de Surinaamse hoofdstad. President Santokhi bracht een bezoek aan de ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden Henk van der Zwan en zijn staf in verband met achtste viering van Koningsdag in Suriname. Daar werd het glas geheven op de koning:

Foto: Communicatie Dienst Suriname.

Tijdens de bijeenkomst op de ambtelijke residentie waren naast de staf van de Nederlandse ambassade ook assembleevoorzitter Marinus Bee, parlementariërs, leden van de Raad van Ministers, het Corps Diplomatique en vertegenwoordigers van hoge staatsorganen aanwezig.

Vanaf koningin Wilhelmina (1891) tot en met koningin Beatrix (2013) heette de dag Koninginnedag. 2013 was het laatste jaar waarin de feestdag op 30 april gevierd werd als Koninginnedag. Tegelijkertijd deed koningin Beatrix afstand van de troon. Sinds 2014 heet de dag Koningsdag en wordt deze gevierd op 27 april.

Feestje bij Zus en Zo.

Zo begon het feestje bij Zus en Zo:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Suriname hoort niet meer bij het Koninkrijk, de grootste misser
  in de geschiedenis. Sindsdien alleen maar ellende en armoe.


  gemodereerd
 2. Koning Wim
  Hartelijk Gefeliciteerd en een goede gezondheid.

  Leve Wimpie,

  Hoera, Hoera, Hoera!


  gemodereerd
 3. Gelijk hebben ze tenslotte is W. Alexander hun staatshoofd!!

  Sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 4. De muziek keuze klopt niet.

  Bij iedere soort gebeurtenis hoort de juiste muziek soort.

  Als iemand is overleden ga je niet dansmuziek draaien.

  Bij het Koningsdag/ Oranjefeest hoort Nederlands muziek gedraaid te worden om het feest en gevoel te laten plaats vinden.


  gemodereerd
 5. Dezelfde muziek die men op Koningsdag in Ned draait, zal men daar op het beste op Koningsdag in Zus en Zo ook daar mieten afdraaien. Het gaat om dezelfde sfeer, gevoel van de Koningsdag in Nederland dat er moet zijn. Anders verliest het zijn betekenis, gevoel, sfeer en waarde als bepaalde zkn anders worden ingevuld.


  gemodereerd
 6. Nederlanders zijn natuurlijk vrij om deze dag te vieren, maar het erfelijk koningsschap is in mijn ogen een achterlijke, achterhaalde regeringsvorm. Ooit eens, in een ver verleden heeft een ‘war lord’ of struikrover de macht gegrepen en toen bepaald dat zijn nakomelingen zijn verworven macht in het vervolg zouden erven. Stel je voor dat we zouden bepalen dat voortaan hetzelfde zou gelden in Suriname voor de nakomelingen van Bouterse, Brunswijk, Santokhi of wie dan ook (tegen een fors salaris en allerlei andere privileges)? De nu feestvierende Nederlanders zouden de eersten zijn, die ons in Suriname, voor gek zouden verslijten.


  gemodereerd
 7. Fijn!
  Het stikt er van de toeristen blijkt.
  Fijne vakantie @de bospolitie.

  Meanwhile in vp-dreamland.
  Waarschijnlijk niet uitgenodigd ik zie hem nergens. Meneer had hoog bezoek uit Noorwegen van NORWEP? Iets met olie & gas. Bron:GFC 2704.

  Waar zijn we nou he-le-maal mee bezig…
  Wat is dit nou weer, de betrokkenen hebben niet echt een (oli&gas)staat van dienst. Laatste poging van die NH minister. Too late too little, hij mag vertrekken bij de echte reshuffeling eind mei.

  Mocht ik het verkeerd hebben, dan zal een overijverige lid van de VSJ de juiste informatie verstrekken.

  Waiting….


  gemodereerd
 8. Ik vroeg me af, waar de berichtgeving hierover bleef😰

  😮‍💨Ik Kan weer rustig slapen😏


  gemodereerd
 9. Sranang , jij slaat de spijker op zijn kop , en wij de Echte Surinamers hebben liever koningsdag dan revodag , gelukkig is die revodag 25 februari afgeschaft , ddb zal balen van deze koning


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES