zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieTien mannen uit één familie opgepakt om witwassen en ondergronds bankieren

Tien mannen uit één familie opgepakt om witwassen en ondergronds bankieren

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Amsterdamse politie heeft tijdens een grote actiedag tien mannen aangehouden die verdacht worden van ondergronds bankieren. Het gaat om mannen uit één familie die woonachtig zijn in Amsterdam, Diemen, Almere en Paramaribo (Suriname). Ze variëren in leeftijd van 24 tot en met 60 jaar.

De mannen worden daarnaast verdacht van het op grote schaal geld witwassen en van lidmaatschap van een criminele organisatie. Het gaat in dit onderzoek in totaal om tientallen miljoenen euro’s in contant geld en in bitcoins meldt de Nederlandse politie.

Op de verschillende locaties werd op de actiedag in totaal iets meer dan 1,4 miljoen euro cash inbeslaggenomen. Tevens werden op meerdere plekken verborgen ruimtes aangetroffen in meubels en auto’s.

Uit het onderzoek is gebleken dat boodschappen- en sporttassen vol met veel cash geld werden verplaatst waarbij ook gebruik gemaakt werd van auto’s met een verborgen ruimte. Een pand in Amsterdam-Zuidoost vormde de ‘hoofdvestiging’. Het geld dat in beslag genomen is en het geld dat door deze verdachten kennelijk werd wit gewassen is vermoedelijk afkomstig uit de internationale drugshandel.

Bij de actie waren bij elkaar 225 mensen van politie, Openbaar Ministerie, Douane, gemeente, RIEC en specialisten van Defensie betrokken. Omdat van de verdachten, allen mannen die deel uitmaken van één familie, enkelen sinds hun aanhouding tot afgelopen dinsdag in volledige beperkingen zaten, is er niet eerder over deze zaak bericht.

Tijdens het grote onderzoek werden eerder al zijtak-onderzoeken uitgevoerd waarin dergelijke geldtransacties zijn aangetoond. Vele miljoenen euro’s werden daarin onderschept. Zo werd in Purmerend in september 2020 ingegrepen na een tassen-overdracht en werd vijf miljoen euro cash aangetroffen en in beslaggenomen. In een huis in De Kwakel werd in juni 2021 elf miljoen euro cash en 3.000 kilo cocaïne in beslaggenomen. In die laatste zaak is begin dit jaar 8 jaar cel opgelegd aan 54-jarige in Suriname geboren Mukesh Mike S.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

9 REACTIES
 1. Zo ja heb je me niet. Gewoon kaalplukken en jarennnnnnnnn achter slot en grendel.
  Kunnen ze gewoon op z’n hollands eten in de winter stamppot met boerenkool niks geen roti met kerrie met kip of doksa. Geen madamjanet en of adjie-oema noso redi pepre en of chutney
  Door deze ellendelingen worden de Surinamers het etiket opgeplakt “coke smokkelaar” en worden de onschuldigen schaamteloos besnuffelt door de handen


  Maak melding

 2. Vanaf 2020 t/m 2022, met behulp van 225 experts, die over de nieuwste opsporingstechnieken beschikken.

  Misschien dat het nu doordringt hoe zwaar de suri justitie het heeft, en vooral, waarom crimineel-onderzoek zoveel tijd in beslag neemt in Suriname.

  Goeie vangst!


  Maak melding

 3. Politie Holland van harte gefeliciteerd met deze grote vangst. Goed dat de politie op grote schaal betrokken was bij het oprollen van deze criminele organisatie. Het zullen wel die grote hardwerkende ondernemers zijn. Over Mike Mukesh kan ik kort zijn. Zijn vader was milkman in Domburg en een harde werker. Zijn zoon Mike is een stuk bedorven rottend vlees.


  Maak melding

 4. En toen was het stil op WK. De waarheid borrelt altijd wel naar boven. Ik heb het altijd gezegd: niks todo en sneki!! maar al decennia lang grootschalige drugshandel!!


  Maak melding

 5. Ik moet wel lachen om de reacties van creolen zoals lucien. Omdat het nu zeer waarschijnlijk gaat om een hindoestaanse familie wringen zij zich in feestelijke wijze in allerlei bochten om hun gelijk te krijgen dat hindoestanen crimineel zijn. Criminaliteit kent geen ras of kleur en komt in alle gemeenschappen voor. En in de drugswereld is het duidelijk dat de grote jongens die het ingewikkeld denkwerk bijvoorbeeld mbt witwassen moeten doen, in veel gevallen Hindoestanen zijn. Creolen kunnen dat denkwerk blijkbaar niet aan en doen meer het kruimelwerk: bolletjes slikken, paar gram smokkelen, rippen, elkaar doodschieten om een stuiver. Ook in Su zijn 99% van de straatrovers van Creoolse afkomst. Is geen racistische uitspraak maar een feitelijke constatering. Dus je kan jubelen hoor, maar blijf bij de feiten.


  Maak melding

 6. Ik ben zelf geen Surinamer maar vind het jammer dat alle reacties rascistisch getint zijn. Het zou fijn zijn om te lezen dat het vervelend is dat dit incident zich heeft voorgedaan onder Surinamers, ongeacht etnische achtergrond.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES