Taxichauffeur aangehouden voor leegroven bankrekening bejaarde klant

10
Geld pinnen in Suriname

De politie van het bureau Zanderij heeft op donderdag 21 april de 34-jarige taxichauffeur Ritishkoemar S. opgespoord en aangehouden.

Een seniore burger deed de laatste week van de maand maart aangifte bij de politie van voormeld bureau, aangezien hij zijn pinpas was kwijtgeraakt. Naar zijn zeggen deed hij eerst de bank aan voor verificatie, waarbij bleek dat er van zaterdag 26 maart tot en met dinsdag 29 maart grote geldbedragen van zijn rekening zijn gepind. Ook zijn er op verschillende dagen en tijdstippen digitale financiƫle transacties verricht met zijn pinpas. De verdachte heeft hierdoor zijn rekening leeggehaald, meldt het Korps Politie Suriname.

Bij een ingesteld onderzoek door de politie kwam de verdachte Ritishkoemar in beeld. Gebleken is dat de verdachte eerder in de maand maart de aangever vanuit Zanderij richting Paramaribo visa versa heeft gereden. Tijdens de rit naar Paramaribo gaf de bejaarde man de chauffeur aan dat hij wilde pinnen. Zij stopten bij een pinautomaat, waarbij de klant zijn pinpas en code overhandigde aan de taxichauffeur.

Ritishkoemar pinde op dat moment meer dan het gewenste bedrag en bij terugkeer in de auto gaf hij de klant het bedrag dat hij voor hem moest pinnen en hield het resterend deel achter. Daarnaast overhandigde hij slechts de hoes aan de bejaarde man en hield de pinpas en code van de klant achter. Hierdoor heeft hij de rekening van de aangever leeg kunnen halen. Verder nam hij ook de mobiele telefoon van de seniore burger, zonder dat deze het doorhad.

Bij de aanhouding van de taxichauffeur is de mobiele telefoon van de aangever op hem aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte heeft bij de voorgeleiding een volmondige bekentenis afgelegd. Met de geldbedragen heeft hij dure goederen voor zichzelf, vrienden en familie gekocht.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Ritishkoemar door de politie achter slot en grendel geplaatst.

10 REACTIES

 1. Kroes, kroes, Kries

  Geef onder geen beding zomaar je pincode aan een vreemde. Je hebt van die oudjes die het gewoon doen, omdat ze bang zijn wat verkeerd te doen, en ook goed van vertrouwen zijn. HELP, en maak GEEN MISBRUIK. Eens wordt je ook oud, als je geluk hebt
  gemodereerd

 2. Wat een schande geef jij je familie nu.
  Je moet je schamen hopeloos geval dat je bent. Stel dat iemand dit jouw ouders zou aandoen. Hoe zou jij reageren?
  Politie en desbetreffende bejaarde persoon, laat hij al het geld dat hij heeft opgenomen terug betalen. Geen goederen nemen. U moet het geld terug op eisen. Aangezien hij ook voor familie en vrienden goederen gekocht heeft, laten ze hem dan helpen het terug te betalen.
  Lagie saka saka beest dat je bent.
  gemodereerd

 3. De straf dat op deze Pen.s opgelegd moet worden, is naar mijn inziens
  niet zo moeilijk. Elke dag op hetzelfde tijdstip een beetje iets van zijn leven
  beroven, systematisch dus. Bv vandaag een teen morgen een vinger, en over –
  morgen een oor, etc etc. Daarna een oog, en vervolgens een been en als
  laatste, beide dieven handen van hem! En de aller laatste een kogel door zijn rotkop injagen van dichtbij.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. Weer zo een gast die hard werkt. Boeven beest. Van een bejaarde?? Verkoop zn wagen en het geld van de bejaarde terug zetten
  gemodereerd

 5. Jullie zijn wel wreed hierzo hoor….
  Vierendelen, stalen pin, kogel door de kop.

  Deze taxichauffeur verdient een hele goeie (gevangenis)straf, maar toch niet het bovengenoemde?

  Ik zou zeggen een straf die geen 1 Surinamer opgelegd zou willen krijgen; een lange werkstraf ! šŸ˜‰
  gemodereerd

 6. waarom verschijnen deze beesten niet met hun kop herkenbaar in de krant?? Laat iedereen zien wie deze dief want wellicht zijn meerdere oudjes slachtoffer geworden van deze ordinaire dief.
  gemodereerd

 7. Goed lezen en niet impulsief commentaar leveren.
  Deze crimineel is al aangehouden en ACHTER SLOT EN GRENDEL GEPLAATST !!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.