vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisInteractief namenmonument voor honderdduizenden tot slaaf gemaakten

Interactief namenmonument voor honderdduizenden tot slaaf gemaakten

-

Does Travel - naar Suriname

Het Tropenmuseum in Amsterdam (foto) lanceert op 23 juni een interactief namenmonument voor honderdduizenden tot slaaf gemaakte mensen.

Bezoekers kunnen het digitale monument gebruiken om de namen van de tot slaaf gemaakte mensen, de relaties die ze met elkaar hadden en hun persoonlijke verhalen te zien.

Het monument vormt een eerbetoon aan tot slaaf gemaakte personen in Suriname, Curaçao en Indonesië en komt in de nieuwe vaste tentoonstelling ‘Onze koloniale erfenis’ te staan.

Het Digitaal Namenmonument bevat bijna 200.000 namen en zal worden aangevuld naarmate er meer namen bekend worden.

Het Rijksinstituut voor Nederlandse Slavernijgeschiedenis en Erfenis (NiNsee) is enthousiast over het monument. “Dit brengt deze tot slaaf gemaakte mensen weer tot leven en krijgt erkenning”, zegt voorzitter Linda Nooitmeer tegen NU.nl.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

7 REACTIES
  1. De sorrie’s die ze de slachtoffers vd 2e wereld geven wordt al jaren uitgedrukt in een speciale voorrangsbehandelingen, meerdere monumenten, musea, en jaarlijks nog steeds heel veel geld.

    Erkenning? VERGOEDING!!


    gemodereerd
  2. TEL UIT JE WINST!
    De namen van honderdduizenden tot slaaf gemaakte mensen op een interactieve namenmonument.
    Man, stop het in je reet.


    gemodereerd
  3. Als het tropenmuseum ook gas uit Rusland gebruikt is het
    in de toekomst in de winter een poolmuseum.


    gemodereerd
  4. Ik hoop dat er niet aan geschiedvervalsing gedaan wordt en dat ook de rol van Elizabeth Samson belicht wordt. Deze zwarte dame deed namelijk ook mee aan slavenhandel en verhandelde voor miljoenen aan zwarte slaven. Haar rol in het in stand houden van de slavenhandel verdient kritisch bekeken te worden.


    gemodereerd
  5. Open je een hele organisatie rond het archief, gesteun door de overheid, met betaalde krachten en vrijwilligers, en men verwacht dat de nazaten vd slaaf gemaakten, via internet gaan inloggen, om namen door te geven, terwijl dit het werk zou moeten zijn de archief orga?

    Zij hebben alle info, zijn gevestigd in papierenland, kunnen adhv de beschikbare info alle dot’s connecten, en het register zodanig opstellen en openstellen, zodat men alleen naar hun stamboom hoeft te kijken.

    Laat de veroorzaker van dit alles, het zelf doen


    gemodereerd
  6. ai na miiii, jij zal wel niet in dat archief voorkomen ,want jij was geen slaaf , dus , en jou baas ddb maakte jou nu als slaaf


    gemodereerd
  7. Er zijn ook contractanten; Chinezen, Hindustanen, Javanen, Boeroes, Libanezen, ea in Suriname gebracht en of gekomen. Ook nieuwe Chinezen, Guyanezen, Brazilianen, Venezolanen, Dominicanen, Hollanders, enz.

    Komt er voor hun ook een digitale namen monument en vergeet de Inheemsen niet.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES