donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidCoronavirus al een aantal weken nauwelijks actief in Suriname

Coronavirus al een aantal weken nauwelijks actief in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het coronavirus is al een aantal weken nauwelijks actief in Suriname. Ook met de versoepeling van de maatregelen blijft het aantal ziekenhuisopnames en besmettingen dalen. Dat heeft het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid laten weten.

“Het is goed nieuws”, zegt de Minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin. “We moeten wel alert blijven, omdat het virus niet weg is. Daarom is het belangrijk om juist nu te vaccineren zodat we straks beter beschermd zijn als het virus weer oplaait.”

Om ons te beschermen, gelden de volgende adviezen:

•          De beste bescherming tegen het virus is vaccineren. Net als bij andere vaccinaties is gebleken dat het vaccin tegen covid-19 helpt het ontstaan of een ernstig verloop van de ziekte te voorkomen. Dat geldt voor iedereen.

•          Heeft u een hoge bloeddruk, suikerziekte, hart- of longklachten, dan loopt u extra risico om ernstig ziek te worden van een covid-19 infectie. Vaccineren is dan extra belangrijk. Bent u al gevaccineerd, haal een boosterprik. Go tek a Spoitie!

•          Het is altijd belangrijk om: handen te wassen, afstand te houden, drukke plaatsen te vermijden en gesloten ruimtes te ventileren  •          Het dragen van mond- en neusbedekking is niet meer nodig, ook niet in winkels of op de markt.

Wel is het dringende advies om een mondkapje te dragen als u;

1.         verkouden bent of griepachtige klachten heeft

2.         een ziekenhuis of zorginstelling bezoekt

3.         werkt met patiënten of mensen bezoekt met een verminderde weerstand

Voor werknemers geldt dat uw werkgever af kan wijken van de genoemde adviezen. De werkgever kan namelijk zelf het beste de risico’s op de werkvloer inschatten. Daarnaast zijn er richtlijnen, opgesteld door de BOG, hoe werkgevers om dienen te gaan met zieke werknemers.

In alle gevallen geldt, vermijd drukte en plekken waar geen afstand kan worden gehouden. Heeft u het gevoel dat er een onveilige situatie ontstaat, bijvoorbeeld waar te veel mensen in een niet geventileerde ruimte samenkomen, bescherm u zelf, houd afstand en draag een mondkapje.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

10 REACTIES
 1. mensen blijf oppassen , het begon in china en nu is daar weer hommels met corona , dus eind van dit jaar is covid weer actief over de gehele wereld , gevaccineerde zijn wel beschermd , maar ongevaccineerden gaan kennis maken met covid


  Maak melding

 2. Dat is allemaal fijn, maar voor mijn eigen veiligheid draag ik toch een mondkapje op de werkvloer en als ik een winkel binnenstap die redelijk druk is.
  Stay safe!


  Maak melding

 3. Het is wetenschappelijk bewezen als de maatregelen die nodig zijn om de voortzetting van dit virus te minimaliseren goed werkt. Hierdoor wordt het volk van Suriname dringend erop gewezen, dat het in hun eigen belang is om de strenge maatregelen die hier genoemd worden strikt te volgen. Het resultaat zal uitwijzen hoe gedisciplineerd wij zijn in Suriname.


  Maak melding

 4. Ik geloof er geen snars van. Ook in NL niet.

  Nu Koningsdag net is geweest, zul je ::hier:: weer stijgingen zien, waar men het niet echt meer over heeft ih nieuws. Dat is een collectief besluit, moni moet weer binnen komen


  Maak melding

 5. Dat vaccin is al gestegen naar het hoofd van Watje en vele anderen…de ongevaccineerden hebben niks in hun lichaam gespoten gelukkig en vertrouwen om het immuunsysteem zoals ‘t hoort. Dat Watje is helemaal de kluts kwijt gevaarlijke idioot


  Maak melding

 6. Waar op aarde waren ze met betrekking tot Corona gedisciplineerd? Zeker niet in Suriname en Nederland. Misschien in China, maar daar werd het door de overheid afgedwongen. De mensheid lijkt geluk te hebben dat het virus zich de laatste tijd minder agressief gedraagt, niet alleen in landen met een hoge vaccinatiegraad, maar ook in dichtbevolkte, bijna niet gevaccineerde gebieden als Afrika en India. We mogen Ram, Allah, God en Anana op onze blote knieën danken.


  Maak melding

 7. De beste bescherming tegen het virus is vaccineren. de grootste onzin die verteld wordt.

  een paar reageerders herhalen het nog even.
  gevaccineerde zijn wel beschermd
  er zijn ook gevaccineerden gestorven aan covid, dus dit is ook al onzin.

  Het is wetenschappelijk bewezen als de maatregelen die nodig zijn om de voortzetting van dit virus te minimaliseren goed werkt.
  er is niets wetenschappelijk bewezen… het zoveelste onzin verhaaltje

  was gewoon je handen regelmatig en blijf uit ongeventileerde ruimtes
  2 dingen die wel wetenschappelijk bewezen zijn.
  de rest is gewoon bangmakerij en grote onzin


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES