woensdag, november 29, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieAIVD: Rechts-extremisten willen rassenoorlog in Nederland

AIVD: Rechts-extremisten willen rassenoorlog in Nederland

-

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) verwacht politiek geweld uit rechts-extremistische hoek in Nederland. Volgens de dienst zien nieuwe accelerationistische groepen een rassenoorlog in het land de mogelijkheid om te komen tot een ‘etnostaat’.

De AIVD zegt dat in haar vandaag verschenen jaarrapport over 2021. Het ‘accelerationisme’ is een gewelddadige stroming binnen het rechts-extremisme en de dienst beschouwt deze sinds 2021 als ‘een groeiend probleem’. Het gaat om enkele honderden aanhangers.

Het zijn veelal kwetsbare jongeren die in besloten chatgroepen radicaliseren en zich laten meezuigen in het verheerlijken van terroristisch geweld. Ze fantaseren expliciet over het plegen van geweld om een rassenoorlog in gang te zetten. ‘Een aanslag van rechts-terroristische eenlingen of groepjes is voorstelbaar,’ concludeert de dienst.

De AIVD beschrijft de accelerationisten als gestoorde, sneue types. Ze zijn tussen 13 en 30 jaar. Ze ontmoeten elkaar via internet. ‘Velen kampen met psychopathologische stoornissen die rechtlijnig, zwart-witdenken aantrekkelijk voor ze maken,’ schrijft de dienst.

‘Vaak komen ze uit gebroken gezinnen, en hebben ze geen sociaal vangnet. Sommigen zijn gepest en hebben moeite op school. De rechts-extremistische nadruk op blanke superioriteit, op mannelijkheid en geweld is voor sommigen een aantrekkelijke compensatie daarvoor.’

 

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

6 REACTIES
 1. Laat ze maar komen. Als alle buitenlandse rassen handen in één slaan dan is dit probleem snel opgelost.
  gemodereerd

 2. Nee. Het beleid van de Nederlandse regering veroorzaakt dit. Dit gebeurd ook in Suriname
  gemodereerd

 3. Tribale holbewoners die het internet gebruiken om hun geestverwanten te ontmoeten en op te roepen om anderen het leven zuur te maken.
  gemodereerd

 4. ai na miiiii (robg ) , jij zal nu wel in je broek schijten , die extremisten zullen zeker die ndp aanhangers daar in Nederland aanpakken , zwart en zwarte piet zijn vogelvrij voor die gasten , ja daarom zijn het extremisten
  gemodereerd

 5. O hier in Suriname gaan ook stemmen op om een burgeroorlog a la Rwanda te ontketenen. De oorlog moet dan vooral gericht zijn tegen Hindoestanen. Maar zoals bekend is de Surinamer hypocriet en dus maakt de Afro Surinamer zich niet druk op dergelijke oproepen. Maar o wee als het om blanke extremisten gaat die tot een rassenoorlog oproepen.
  gemodereerd

 6. Rayinder je reactie@ik wil je niet kwetsen maar allochtonen zijn ook geen lieverdjes ik woon tussen 20 rassen ik moet dagelijks bidden nl allochtonen zijn ook duivels hatelijk en bloeddorstig heel veel rotterdam hoor! De witte zijn bang en vormen nu een eenheid en willen burger oorlog in nl.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES