zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVuurwapencommissie en werkgroep vuurwapenbeleid geïnstalleerd

Vuurwapencommissie en werkgroep vuurwapenbeleid geïnstalleerd

-

Does Travel - naar Suriname

President Santokhi heeft de vuurwapencommissie en werkgroep vuurwapenbeleid geïnstalleerd. De installaties hebben op dinsdag 26 april 2022 plaatsgevonden op het Kabinet van de President. De regering wil een transparant en eenduidig vuurwapenbeleid.

De werkgroep is belast met het formuleren van het algemeen vuurwapenbeleid in Suriname en het doen van aanbevelingen inzake de criteria die dienen te gelden voor schietinstructeurs en schietbanen. De werkgroep zal ook voorstellen moeten doen inzake regulering en verbetering van de thans geldende procedure bij de aanvraag, en toewijzing en afwijzing van vuurwapenvergunningen.

Ook het voorbereiden van wet-regelgeving terzake regulering en verbetering van het algemeen vuurwapenbeleid in Suriname behoort tot een van de taken van de groep. Verder zal de werkgroep adviezen uitbrengen met betrekking tot aanpassing van huidige wet- en regelgeving van het vuurwapenbeleid. De werkgroep bestaat uit: M. Winter (voorzitter), S. Garib, G. Mahabier, A. Charoe, S. Mohan-Randjietsingh, P. Susana en M. Chin A Fat.

De Vuurwapencommissie heeft onder andere tot taak het beoordelen van aanvragen om een vuurwapenvergunning en het adviseren van de procureur-generaal met betrekking tot eventuele verlening van bedoelde vergunning. De commissie zal ook aanvragen beoordelen met betrekking tot algemene of een bijzondere machtiging van de Vuurwapenwet en de procureur-generaal adviseren.

De commissie is geïnstalleerd voor een duur van 5 jaren en bestaat uit: S. Ramlall (voorzitter), A. Charoe, P. Susana, S. Dhanai en G. Mahabier.

opening
Fernandes Express
BODO Party

7 REACTIES
 1. De commissie is geïnstalleerd voor een duur van 5 jaren en bestaat uit: S. Ramlall (voorzitter), A. Charoe, P. Susana, S. Dhanai en G. Mahabier.

  De leden van de commissie laten geen representatie zien van de bevolking.
  Surinaamse bevolking bestaat uit diverse volkeren n.l.
  Hindoestanen Javanen Creolen Marrons Indianen Chinezen Libanezen.
  Bezie je de commissie dan bestaat deze uit 4 Hindoestanen en 1 niet Hindoestaan.
  Dus laten wij het niet hebben over wie en waarom worden bevoordeeld.
  Het had beter geweest als de commissieleden een weerspiegeling zou zijn van het volk en de belangen van het volk.


  gemodereerd
 2. Hoe zit het met die wapens die een burger claimt te bewaren in een kluis, voor defensie: ZIJN ZE AL TERECHT, CHAN?????

  Surinam’s funniest stories.

  🎪🤹🏻‍♀️🎭


  gemodereerd
 3. bouta heeft een arsenaal aan vuurwapens heeft hij daar ook een vergunning voor


  gemodereerd
 4. Ik zit met smart te wachten tot die idioten van de politiebond beginnen te klagen omdat ze zich weer overgeslagen voelen….net kleine kinderen ide op een feestje geen zak popcorn hebben gekregen hahahahaha


  gemodereerd
 5. Mooie groep in wapen commissie.
  Wat verdiendn al deze mensen??
  Gratis is het niet.


  gemodereerd
 6. Geen gezeik. iedereen een wapen om de criminaliteit in Suriname te beteugelen. Deze Django country moet een halt worden toegeroepen. De keuze voor de criminelen is dus kort en bondig: Ga werken of krijg een kogel.


  gemodereerd
 7. Eenvoudig, iedereen die voor zijn beroep gebruik maakt van wapens laat die op de kazerne of werkplaats als hij/zij niet in functie is. Verder is elk bezit van een wapen verboden. Bij elk lid van de ndp wordt een inval gedaan en alle wapens geconfisqueerd en €10000 boete per wapen opgelegd. Vervolgens heeft iedereen een maand om straffeloos wapens in te leveren. Daarna wordt iedereen die betrapt word met een wapen gearresteerd en gaat er voor minimaal een maand achter slot en grendel en krijgt minimaal een boete van €2500 hoger naarmate het gebruik van dat wapen.
  Vervolgens vraag je aan Nederland om een kopie van de wapenwetgeving en voert die in en handhaaft die. Het tweede deel is het belangrijkst. Hierna begin je met de regulering van andere zaken die als dodelijk wapen gebruikt kunnen worden als bijv kapmessen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES