donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieVijf illegale vissers vrijgelaten na betalen boete SRD 120.000

Vijf illegale vissers vrijgelaten na betalen boete SRD 120.000

-

Does Travel & Cadushi Tours

De vijf illegale vissers die zondag waren aangehouden in het Bigi Pan-gebied zijn vrijgelaten na het betalen van een boete van SRD 120.000. Het vijftal is niet te spreken over de hoogte van de boete en de afhandeling van de zaak. Er is daarover een brief geschreven naar de waarnemend procureur-generaal.

Een team jachtopzieners vertrok op zondag 24 april vanuit Paramaribo naar het Bigi Pan-beheersgebied, om daar gezamenlijk met de Dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB) jachtopzieners van Nickerie een patrouille uit te voeren. Tijdens de controle hebben de jachtopzieners een vissersboot aangehouden met vijf vissers. Deze hadden geen geldige visvergunningen.  

Conform de instructies van het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM) werd het vijftal aangehouden. Zij werden naar het dichtstbijzijnde politiebureau overgebracht en na afstemming met het OM zijn alle verdachten in verzekering gesteld.

De vissers hadden een grote ijsbox met daarin tilapia’s in hun bezit. Ook lagen er wat vissen op de bodem van de boot. Het vaartuig met inhoud werd in beslag genomen.

In het natuurreservaat gebied mogen geen economische activiteiten worden uitgevoerd, terwijl in het beheersgebied dat wel is toegestaan. Zo mag er bijvoorbeeld met een visvergunning gevist worden. Er is een jachtkalender bij LBB, waarop is aangegeven in welke periode op welke diersoorten er gevist of gejaagd mag worden. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
 1. En dat ook nog vd smerigste vis die er is. 3 voor €10 kun je hier krijgen, hand groot.

  Jammer dat die boete niet per kop is. Ma kies den mooi hoe dan ook


  Maak melding

 2. Het vijftal is niet te spreken over de hoogte van de boete

  volgens mij is dat ook de bedoeling?
  dat de boete hoog behoort te zijn zodat je geen winst meer kan maken op illegale manier?
  pg moet er gewoon nog even een celstraf bijgeven voor achterlijk gedrag


  Maak melding

 3. Ik vraag me zo langzamerhand echt af of justitie in Suriname wel weet wat ze doet; dieven die op heterdaad met de gestolen spullen betrapt worden, worden na een ernstige waarschuwing heengezonden als ze de gestolen spullen afstaan (onder dwang) aan de rechtmatige eigenaar en een pasr vissers zonder visvergunning die tilapias vangen, die totaal niet beschermd zijn in Suriname omdat ze een geimporteerde plaag zijn, krijgen een boete van 120.000 srd. Deze vissers zouden op z’n minst een premie moeten krijgen omdat ze een ‘invasive species’ helpen bestrijden. En ik heb ook nog nooit gehoord dat stropers van beschermde schildpadeieren zo’n hoge boete gekregen hebben. Wat scheelt de justitie in Suriname eigenlijk om op zo’n onvoorspelbare manier overtreders van de wet te bestraffen?


  Maak melding

 4. dus deze vissers hadden geld om de boete te betalen , 24 000 SRD per visser , hoe komen ze aan dat geld , ze zullen wel een bijbaantje erbij hebben , een vis rover , maar mensen beroven doen ze zeker ook


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES