zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieVIDEO: Haïtianen opgedragen uit staatsbus te stappen en taxi te pakken

VIDEO: Haïtianen opgedragen uit staatsbus te stappen en taxi te pakken

-

Does Travel & Cadushi Tours

Enkele particuliere bushouders in Suriname hebben onlangs hun misnoegen geuit over het gedrag van een paar mannen in Marowijne. In onderstaand filmpje dat via social media rondgaat is te zien dat deze figuren, Haïtianen die in een staatsbus plaatsnamen opdragen om de bus te verlaten.

“Mek a Saka. Alla den Haïtiaan saka!” roept de man die filmt, terwijl een ander met groene sjaal de mensen opdraagt de bus te verlaten. Het gaat om een bus van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) op de route Moengo-Albina/Albina-Paramaribo.

De mannen in het filmpje dragen de Haïtianen op dat zij met een (duurdere) taxi hun plaats van bestemming moesten bereiken en niet met de staatsbus, ‘want er staat geen Haïtianen transport op de bussen‘. Wie de mannen zijn is niet duidelijk.

“Laat het duidelijk zijn: het openbaar vervoer is voor een ieder bestemd. Er wordt niet naar ras of geloof gekeken”, aldus bushouders. De klacht is inmiddels bij de plaatselijke politie terecht gekomen.

Ook op Facebook zijn vele niet te spreken over het misselijkmakend gedrag van deze mannen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

21 REACTIES
 1. Je kunt boos zijn op de mensen die een kans hebben gekregen om zich in een ander land te vestigen, komend uit extreme armoede, met hoop op beter? Vraag je vooral niet af, hoe ze er zijn beland in zulke grote aantallen, toch?

  Zijn deze Zuid Amerikaanse immigranten een last of een ++ voor de Surinaamse samenleving?

  Last, wat doen ze nog daar?
  ++, wat is de rede van dit koloniaal gedrag naar deze Zuid Amerikaanse immigranten toe?

  Wat doet de 🇸🇷 immigratiedienst aan al die aliens die rondlopen in 🇸🇷, en de samenleving belasten?


  Maak melding

 2. Als het filmpje echt is, moeten de chauffeurs, in dienst van de overheid. onmiddelijk ontslagen worden. En als het particuliere bushouders betreft, moet hun vergunning meteen ingetrokken worden. Iedereen in Suriname, die denkt andere mensen op basis van ras, nationaliteit, geloof of iets dergelijks, te mogen discrimineren, hoort hier niet thuis. Wie denken deze @#$& wel dat ze zijn, denken ze meer te zijn dan een Haitiaan?


  Maak melding

 3. Het moet niet gekker worden daar met die ongeschoolde in marowijne.
  Er stond ook niet op die bus dat het alleen voor maron’s is .
  Zullen weer van die paarse aanhangers zijn.die de boel lopen op te hitsen.


  Maak melding

 4. Dies na echte disco/dis ko, discriminatie, in de bus Marowijne in Suriname.

  Suri Maro-Negre dis ko Haiti – Negre.

  Maar dit is de keiharde realiteit, eigen volk/etniciteit eerst als het om eten, drinken, woning, domeingrond, plaats in de bus, enz. Gebeurt niet alleen in Oekraïne, overal ter wereld, ook in Maro wini/Suri.

  Hier kan geen sprake zijn van 3 Hoera’s voor de Maro-Neg(r)e of na wan Foto – Neg(r)e.


  Maak melding

 5. Zo begint oorlog……
  zomaar een racistisch gedrag vertonen…..pppfff

  Tih ding Haitianen ow bonu unu mars..da un sa bari…je kan dat toch niet maken?!
  We zijn niet racistisch en dat doen we ook niet in de toekomst…


  Maak melding

 6. Jeetje mensen noemen zichzelf, en anderen zien, nog steeds zwarte mensen?

  Hoe minderwaardig moet je je wel niet voelen, om de kolonisten zo vies na te praten🤔
  Hoe inferieur moet je je wel niet voelen, om iemand zwart te noemen die bruin is, soms net zo bruin als de zwart lullo’s.

  Stel achtergebleven kansloze debielen


  Maak melding

 7. Ik keur het ook af ,maar er zal toch meer aan de handt geweest zyn ,het hele verhaal wordt hier niet duidelyk overgebracht. dus ben voorzichtig met een neming hierover.


  Maak melding

 8. ja debby , de zwarten zijn de grootste racisten , dus debby zwart mat af , en jij zal het toch dagelijks meemaken in de bijlmer dat zwarten elkaar het leven zuur maken , hebben jullie daar last van haitianen en venezulianen , nou hier wel en het zijn allemaal paars gezinten


  Maak melding

 9. Het zijn WEER!!! de Aucaners die zich schuldig maken aan verraad en discriminatie van soortgenoten!! Tijdens de slavernij hebben zij zich verraders van de vluchtende slaven getoond door ze op te jagen en uit te leveren aan de slavenhouders, tijdens de binnenlandse oorlog die ZIJ zijn begonnen, financieel en met wapens ondersteund door Nederland hebben ze de Sarramaccaners verraden door ze als menselijk schild te gebruiken tegen het leger. In de politiek hebben ze zich een onbetrouwbare partner getoond en nu dit weer!! Ik zeg: gwentie fu todo na kras”krasi!! Dit is gewoon hun inborst, kijk maar naar hun leider die ons nu internationaal te schande zet met zijn onderontwikkelde brein en gekochte diploma’s!!


  Maak melding

 10. Overduidelijk hebben we hier te maken met “pernasimans”, niet weten het hoort. Erg jammer, dat je nog ongeciviliseerden in Suriname hebt is alom bekend, maar dit doe je niet tegen vreemdelingen. Hier zie het spreekwoord langskomen van: “de beste beul……”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES