dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMinister Amoksi ontvangt korpsleiding Curaçao

Minister Amoksi ontvangt korpsleiding Curaçao

-

Does Travel & Cadushi Tours

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft bezoek gehad van een delegatie uit Curaçao bestaande uit de minister van Justitie Curaçao Shalten Hato (foto), korpschef Julius Ilaro en het hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao, Jerome Beeldsnijder. Het ging om een bilateraal gesprek, dat op vrijdag 22 april 2022 plaatsvond in de vergaderzaal van het ministerie van Justitie en Politie.

Tijdens het gesprek hebben de bewindslieden het gehad over de veiligheid in het algemeen, het upgraden van de Surinaamse Politie Academie middels trainingen en opleidingen, de Financial Intelligence Unit, de Gamingboard en de uitdagingen die Suriname en Curaçao hebben bij de korpsen politie, brandweer en penitentiaire ambtenaren. Verder is er ook gesproken over de beleidsgebieden waar er een samenwerking mogelijk is.

Minister Hato stelde voor om gezamenlijk te werken aan wetgeving ter bestrijding van cybercriminaliteit. Minister Amoksi maakte duidelijk dat Suriname in het verleden reeds een samenwerking had met de ABC-eilanden. Het is nu weer nodig dat Suriname en Curaçao afstemmen over beleidsissues en de samenwerking intensiveren. Korpschef Ilaro kreeg een uitnodiging van waarnemend korpschef Ruben Kensen voor een rondleiding bij de Surinaamse Politie Academie.

Verder waren aanwezig op deze meeting: Georgine Acton die belast is met de reorganisatie van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPS), het hoofd Internationale Betrekkingen Sieglien Aviankoi, Mark Karg, adviseur bij Justitie en Politie en de onderdirecteur van het directoraat Forensische Zorg, Navinda Venetiaan-Anini.

De Curaçao Chronicle heeft vanuit Willemstad, Curaçao melding gemaakt dat de minister van Justitie (Shalten Hato) deze week in Suriname vertoeft om de High level Security Conference (HLSC) bij te wonen. “De conferentie maakt deel uit van gezamenlijke plannen om grensoverschrijdende fraude en corruptie te bestrijden. Subversieve misdaad vormt een ernstig probleem voor de veiligheid en economie van het land”, aldus het Curaçaose ministerie in een persbericht. 

Het hoofd van de Curaçaose Veiligheidsdienst en het hoofd van het Korps Politie Curaçao zijn met de minister meegereisd naar Suriname. De HLSC is een initiatief van Suriname, waarbij een aantal landen en internationale organisaties bij elkaar zijn gekomen om breedvoerig te discussiëren over transnationale georganiseerde misdaad. De conferentie is van cruciaal belang voor het formuleren van beleid om veiligheidsdreigingen proactief aan te pakken. De discussies vinden op zowel beleids- als op operationeel niveau plaats.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

2 REACTIES
  1. amoksi het laatste optreden van U , over 30 dagen kunt U misschien daar in Curacao een opleiding volgen , U zal zeker vervangen worden hier want in de twee jaar heeft U er niet voor gezorgd dat de criminaliteit minder zal worden , ja die nibte zit U ook tegen


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES