vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinamePresident beëdigt Surinaamse ambassadeurs voor Cuba, Venezuela en India

President beëdigt Surinaamse ambassadeurs voor Cuba, Venezuela en India

-

Does Travel & Cadushi Tours

President Santokhi heeft deze week drie Surinamers beëdigd tot buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname. De ambassadeurs Wendy Paulus-Aminta, Gustaaf Samjadi en Arun Hardin zullen Suriname in respectievelijk Cuba, Venezuela en India vertegenwoordigen.

President Santokhi zei in zijn toespraak dat de belangrijkste verantwoordelijkheid van de ambassadeurs zal zijn, om ons land en onze potentie, alsook de idealen van onze Republiek, in het bijzonder onze belangen, te vertegenwoordigen. Hiervoor moeten zij volgens hem een diplomatie uitvoeren dat innovatief, betrouwbaar en voorspelbaar is.

Het staatshoofd verwacht van de ambassadeurs dat zij genoegzaam bekend zijn met de ontwikkelingsrichting en prioriteiten van Suriname en na te gaan op welke wijze zij bij de uitoefening van uw werkzaamheden, een bijdrage zouden kunnen leveren aan de verwezenlijking van deze nationale doelen.

“De uitdagingen waarmee we thans geconfronteerd worden, waaronder de pandemie, en de dreigingen voor de mondiale vrede en veiligheid, alsook de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, dwingen ons nauwer samen te werken met gelijkgerichte landen. Ook, moeten we onze stem nadrukkelijk laten horen in deliberaties binnen regionale en internationale organisaties”, sprak president Santokhi.

Hij richtte zich ook persoonlijk toe naar elk van de ambassadeurs. Hij gaf aan wat de prioriteiten zijn in de bilaterale relaties met bovengenoemde landen en wenste hun veel succes toe. Ambassadeur Paulus-Aminta noemde het een geweldig moment en een voorrecht om beëdigd te worden. Als het gaat om de samenwerking tussen Suriname en Cuba stelt zij als prioriteit de versterking van de nationale gezondheidszorg, maar ook op het gebied van landbouw en toerisme is er veel te doen.

“Onbeschrijfelijk, blij, echt emotioneel en positief”, omschreef ambassadeur Samjadi zijn gevoelens na de beëdiging. Hij zal zich vooral richten op de continuering van de rijstleveranties middels de compensatiemechanisme PetroCaribe. Voor ambassadeur Hardin is de beëdiging een hoogtepunt in zijn carrière. De prioriteitsgebieden zijn voor Hardin de landbouw, de IT-sector, gezondheidszorg en capaciteitsversterking middels trainingen.

De ambassadeurs zullen hierna nog een training volgen in Den haag, waarna zij zich zullen opmaken om naar hun standplaats te vertrekken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

3 REACTIES
 1. President noemt U cuba-venezuela en india gelijkgerichte landen , nou het zijn dictatorlanden , en U wilt gaan samen werken met die dictatorlanden die hun volk onderdrukken , bent U dat ook hier van plan om het Surinaams volk te onderdrukken , nou dan bent U geen haar beter dan bouterse.
  President beseft wel dat de nu nog bevriende landen , merken dat U gaat samenwerken met dictatorlanden dat de vriendschap snel teneinde komt en dan gaat U lot in de zelfde richting als die van bouterse toen.
  President bent U vergeten wat die dictators van cuba en venezuela hun volk hebben aan gedaan , ging het volk protesteren werden velen opgepakt , gemarteld en zelfs vermoord .
  President U weet toch wat bouterse heeft gedaan als dictator en heeft in 1982 15 Surinaamse mannen in koele bloede vermoord omdat deze Surinamers pleiten voor democratie en bouterse heeft ook vele Surinaamse burgers omgebracht in het binnenland zowel vrouwen en kinderen werden vermoord.
  President als U in zee gaat met die dictatorlanden , zal het grootste gedeelte van het Surinaamse volk U laten vallen , en zal U met de verkiezingen in 2025 het zelfde lot ondergaan als bouterse in 2020 , en mei 2025 is over drie jaar .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES