woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMinister Achaibersing heeft overleg met Nederlandse collega Kaag

Minister Achaibersing heeft overleg met Nederlandse collega Kaag

-

Does Travel & Cadushi Tours

Minister Armand Achaibersing heeft in Washington een gesprek gevoerd met de Nederlandse minister van Financiën, Sigrid Kaag. Er werd gesproken over de samenwerking tussen beide landen via het Makandra programma. Daarnaast werd er gevraagd naar additionele ondersteuning die urgent nodig is bij de Belastingen en de Douane, in verband met de hervormingen die op dit moment moeten worden ingevoerd.

Ook werd gevraagd naar technische ondersteuning door personen ter beschikking te stellen vanuit Nederland. Dit om kennis en ervaring in de praktijk over te dragen. Ondertussen werkt de Surinaamse regering ook aan formele opleidingen op dit gebied via de Universiteit van Curaçao. Deze inspanningen moeten bijdragen aan de wederopbouw van onze kerninstituten. Ook op het gebied van forensisch onderzoek zal assistentie van Nederland worden ingeroepen.

Minister Kaag vroeg naar de voortgang van het IMF-programma en zegde alle steun toe aan Suriname bij de uitvoering van het programma, alsook bij de onderhandelingen met China, India en de bondholders. Kaag onderkende de grote uitdaging waar Suriname voor staat in de onderhandeling met China en India. De ondersteuning van Nederlandse zijde zal onder andere gegeven worden via de IMF Board en de G7.

Suriname benadrukte haar commitment om het IMF-programma uit te voeren maar tegelijkertijd werden ook de zware offers die nu reeds door de Surinaamse bevolking worden gebracht aan de orde gesteld. Hier zal terdege rekening mee moeten worden gehouden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

19 REACTIES
 1. Alles in het teken van vooruitgang en welvaart voor het volk. Deze regering zet een grote stap voorwaarts naar de ontwikkeling van Suriname van een failliet land naar een rijk en welvarend land met dank aan ZE Santokhi. Laat het leiden van een land over aan een Aziaat. Het plunderen en leegroven is de taak van de Afro. Dit zijn gewoon de keiharde feiten.


  gemodereerd
 2. Een arm land en een rijke EU land praten over hulp verlening. Kon niet gebeuren met de ndp regering. Die ging koffie drinken met China .

  Het lijkt wel of Suriname een koninkrijks gebiedsdeel is. Help moederland met dit en dat. Maar ja, Su heeft expertiese nodig. Beter van NL dan China?


  gemodereerd
 3. Zouden ze het nog kunnen volgen!
  Queen Kaag en Koning Albert 😋.

  Ik hoop dat de jongeren, beseffen dat er genoeg te doen valt als je maar wilt. Grijp je kansen en luister aub niet naar die grumpy’s. Je mag je eigen fouten maken, maar doe iets, het is niet meer als vroeger.


  gemodereerd
 4. Nederland word nog steeds gezien als de redder in nood!? Is men blind of achterlijk in Suriname??? Deze regering kent de geschiedenis zo te zien niet!


  gemodereerd
 5. De ondersteuning van Nederlandse zijde zal onder andere gegeven worden via de IMF Board en de G7.

  Nederland moet gewoon de portemonnee open trekken en Suriname per direct ondersteunen. Nederland heeft veel boter op haar hoofd als het gaat wat er zich vanaf de onafhankelijkheid op 25 November 1975 en de staatsgreep op 25 Februari 1980 ( het is Kononel Hans Valk die ddb het draaiboek voor de staatsgreep gegeven heeft), Nederland vanaf 25 Februari 1980 tot 8 december 1982 alsof haar neus bloedde, terwijl de democratisch wettig gekozen regering van Henk Aron door een Staatgreep werd afgezet. Kolonel Hans Valk was van de NAVO en van Nederland. Hij was zijn boekje te buiten gegaan en hij kreeg eervol ontslag en ging in Spanje wonen tot zijn dood.

  ddb ea soldaten hadden ook de Nederlandse Nationaliteit. In wezen is de coup door Nederland uitgevoerd en op grond daarvan moet Nederland niet haar handen af houden, maar haar volle medewerking verlenen dat er weer op democratisch, financieel, economisch, sociaal gebieden haar bij dragen te leveren.

  Ook Frankrijk/Frans-Guyana/ EU omdat vanuit het buurland Jungle Commando ook werd ondersteunt om op hun grondgebied te zien en acties voorbereiden en uit te voeren in Nederland. Ook Nederland heeft hier ondersteuning aan gegeven aan de acties van Ronny Brunswijk.

  Nederland heeft een vuile rol gespeeld in de hele situatie waarin Suriname in terecht is gekomen vanaf de onafhankelijkheid op 25 november 1975, 25 Februari 1980 en erna.

  Daarna heeft Nederland gedaan alsof het ddb was die hier 100 % voor verantwoordelijk was.

  Nogmaals, Kolonel Hans Valk/NAVO, Nederlandse beroeps top militair. De Nederlandse ambassadeur Maximilien Vegelin van Claerbergen ( 1978 -1981) was op de hoogte dat er een coup zou plaats vinden op 25 Februari 1980 en heeft president Henk Aron ook niet van gemeld. Kort voor de Coup vertrok hij naar Frans-Guyana om na de coup weer in Suriname aan te komen.

  Bij de voorbereiding van de onafhankelijkheid van Suriname op 25 November 1975, had Nederland Suriname het advies gegeven om geen Leger te hebben. Nederland wist waar de zwakte schakel was in een land dat zijn eigen weg in deze wereld wilde hebben, nl het leger. Henk Aron vond dat iedere land een leger moest hebben.
  Er kwam dus een constructie dat Nederland Suriname zou ondersteunen om een Nationaal Leger zou hebben en wat zie je gebeuren. Een top beroeps militair Kolonel Hans Valk/ NAVO/Nederland, die geeft ddb een draaiboek om een staatsgreep te plegen. Waar Nederland voor gewaarschuwd had en niet wilde dat Suriname moest hebben en ondersteuning gaf om een leger te hebben, dat gebeurd wel op 25 Februari 1980. Kolonel Hans Valk kreeg zelf eervol ontslag uit het leger/NAVO, Nederland en ging in Spanje wonen, waar hij stierf.

  Lees:/zie
  Van Wie was de Coup?


  gemodereerd
 6. forza we kennen hier in Suriname ook iemand die zijn eigen mensen van de ndp beschermd , jij kent hem toch , en je als je het niet weet vraag het aan tungat of konsensi of debby of aan ai na miiiii(robg) , nou alvast een hint zijn voorletters zijn dd en zijn achternaam begint met b


  gemodereerd
 7. paarse gedrochten , de Nederlanders gaan ons het Surinaamse volk helpen die in deze ellende is gebracht door ddb , maar de Nederlanders moeten zeggen lever ddb uit , want deze rotte appel moet in Nederland nog vele jaren brommen , want voor de decembermoorden waar hij voor 20 jaar moet zitten zal wel niet lukken daar in Suriname want de gerechtelijke macht in Suriname is een wassenneus , allemaal partij genoten van ddb


  gemodereerd
 8. Want Su heeft zelf geen UNI?

  Gratis gratis gratis: huur professionals in ::DAAR ZOU HET VOLK VOOR MOETEN BETALEN, TERWIJL HET DE BROEKRIEMEN STRAKKER TREKT:: betaal ze om je te helpen, en stop met dat open handjes gedoe

  Bitch ondersteunt de lening van dat verkapte ordinaire wereld pantjeshuis, imf. Mw, dubbele belangen, smerig wijf.


  gemodereerd
 9. Zou ik mij beledigt moeten voelen? Integendeel.

  🥳Niet iedereen heeft fans, of weet schrijfstijlen te bestuderen en te onderscheiden om zo te zien dat de 1 anders reageert dan de ander, met veel meer schrijf dan leesfouten ::lees het anders langzaam en hardop zodat je het snapt::

  Slaap jij lekker, wetende dat iemand in een tijdszone van 5 uren eerder, aan je denkt? Ik wel. Fans hebben is niet iedereen gegund.


  gemodereerd
 10. Passant , jij hebt het fout , die kolonel valk handelde uit eigen belang en niet door de Nederlandse Staat , en Passant die valk was geen valk ( ken jij de roofvogel de valk) was hij de roofvogel de valk dan was bouterse al na een dag zijn prooi geweest dus.

  het komt straks goed met Suriname als bouterse met zijn partij de ndp niet meer bestaat


  gemodereerd
 11. Nederland gaat ons niet helpen door ons een zak met kapitaal te geven, waardoor we in een keer van al onze problemen af zijn. Beter gezegd, Nederland gaat ons helemaal niet helpen, wij zullen het IMF – programma moeten uitvoeren. Dat is wat Sieglied Kaag aan minister Achaibersingh vertelde.
  M.a.w. als we het programma dat het IMF voor ons heeft bepaald uitvoeren dan komt alles wel goed. Suriname zal het helemaal alleen moeten doen.

  Dus Surinamers kunnen de broekriem nog strakker trekken, als dat nog kan, aangezien we al bij de gesp zitten.

  We zullen offers moeten brengen en wachten tot de grote aardolievoorraden en grote gasvoorraden voor de kust hun opbrengsten binnen brengen.

  Nederland is met andere belangen bezig naar Suriname toe, dan wij Surinsmers denken. Daarop
  moeten wij heel goed letten en ook aan Nederlsnd nee, moeten verkopen.

  De samenwerking van Nederlandse gemeenten nasr Suriname toe zal weinig voordelen voor Suriname opleveren. Het zal meer gaan dat ze zaken van de Surineds in Nederland beter voir hun voetlicht willen hebben en Surinamers/ Surineds aan het kortste eind trekken, meer korten, meer belastingen gaan betalen, enz.

  Zie ook de legeroefeningen, wat heeft Surinsme daaraan? Niets! Surinsme kan beter met Brazilie militaire gezamenlijke oefeningen doen. Met Guyana heeft ook geem zin, dat begrijpt u wel waarom en met Frankrijk/Frans-Guyana ook niet. Ook niet met de USA.Mocht het toch gebeuren dan op zeee beperkte schaal en kort. Het gaat in deze zaken niet om het Surinaamse belang maar om
  het NAVO- belang. Kolonel Hans Valk heeft ons dat al op 25 Februari 1980 bewezen. De voorbereiding ding vd onafhankelijkheid op 25 Nivember 1975 is niet over alles goed nagedacht. Het moest van Henk Aron en Jagernath Lachmon moest zich schamen.

  Nederland wist waar de zwakste schakels waren van Suriname, oa geen kennis / ondernrmingen die productie en maken van exportproducten, die internationaal goed konden zijn voor de concurrenten, geen kapitaal, geen
  buitenlsndsbeleid, geen leger, een
  samen geheel rapsel van etniciteiten die van blazen nog toeters wat af wisten.

  Nederland heeft zich nooit om het wingewest druk gemaakt, zie maar de grenskwesties, de tot stand koming vd onafhankelijkheid waar tegen gewaarschuwd was, enz, de staatsgreep. Dus nu moeten wij niet van Nederland verwachten dat ze zich druk maken om de noden van de Surinamers.

  Wij zullen het zelf moeten doen en de offers hiervoor moeten brengen.

  Laten we goed gaan nadenken en een plan maken wat we nodig hebben als over enige jaren de opbrensten vd aardolie- en gasvoorraden boor ia blok 58 voor onze kust vele miljarden US- $ gaan opleveren.

  Suriname past u op voor Guyana, een brug is niet nodig naar Guyana, gelet op bepaalde zaken van Suriname met Guyana, zo ook een visvergunningen aan de Guyanezen niet, alvorends duidelijk is dat het gebied tussen de Corantijnrivier, Coerornierivier en Acaraigebied van Suriname is.

  Er is hoop voor Suriname, gewoon nog even enkele jaren wachten.


  gemodereerd
 12. Vroeger kwamen de kolonisatoren ongevraagd, nu worden ze gebedeld om te komen. Het kan verkeren.
  Vraag: waarom kan een land niet genoegen ermee nemen dat ze geen ontwikkeld land zijn en gewoon roeien met de riemen die ze hebben?
  Antwoord: dan zijn ze minder interessant voor het Westen, want die heeft alleen baat als landen gebukt gaan onder grote schulden aan hen. Dan zijn ze nl 100% manipuleerbaar.


  gemodereerd
 13. Nederland heeft 10000 gulden per overgebleven inwoner gegeven tijdens de onafhankelijkheid. Ze hadden toen het beter aan de inwoners gegeven ipv aan de regering. De inwoners hadden het waarschijnlijk beter besteed dan die regering.


  gemodereerd
 14. WAT 23 april 2022 Bij 01:47
  paarse gedrochten , de Nederlanders gaan ons het Surinaamse volk helpen
  ====
  Watje, je moet niet bedelen om wat van Nederland los te krijgen. Probeer wat harder te werken en minder te zeuren.


  gemodereerd
 15. Alleen een vent kan verzinnen dat de aandacht van grensoverschrijdend gedrag, wordt verschoven naar een vrouwelijke fractievoorzitter.

  Idem dito die ‘knuffel-maroc’, die vrouw heeft het weer gedaan, was een flirt.

  Idem dito die bankdirecteur vd hakrinbank. Die man moet zich onmiddellijk terugtrekken, tenminste als hij nog een greintje zelfrespect over heeft. Zitten waarschijnlijk alleen maar kerels in de rvc.

  En de vrouwelijke werknemers hebben er nooit aan gedacht om een dagje te staken uit solidariteit. Mocht hij aanblijven dan mogen ze vrijelijk in je billen knijpen, zo werkt het.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES