maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidKosteloze Amerikaanse medische en tandheelkundige diensten in Brokopondo en Sipaliwini

Kosteloze Amerikaanse medische en tandheelkundige diensten in Brokopondo en Sipaliwini

-

Does Travel - naar Suriname

Bewoners van Brokopondo en Sipaliwini zullen tot en met 2 mei kosteloos gebruik kunnen maken van de medische en tandheelkundige diensten van South Dakota National Guard (SDNG) uit de Verenigde Staten. Deze diensten zijn onderdeel van de Medical Readiness Training Exercise (Medrete) te Brownsweg, Brokopondo Centrum en Atjoni die samen met het medisch team van het Nationaal Leger in Suriname wordt uitgevoerd.

Naast het bieden van medische en tandheelkundige diensten, zal er samen met Surinaamse militairen gewerkt worden aan de renovatie van het gebouw van de OS Magentapolder in het district Wanica. Medrete is een welkome aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. Bovendien vindt informatie-uitwisseling plaats tussen specialisten van beide landen.

De South Dakota National Guard en de Surinaamse defensieorganisatie hebben een hechte relatie die al 16 jaar wordt onderhouden. Met Medrete gaat de defensieorganisatie dichter bij het volk om te ondersteunen en aan te pakken. De Medrete zou aanvankelijk eerder worden gehouden, maar onder meer de pandemie leidde steeds tot uitstel van de missie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Hechte band? Waar was die band dan l, om en bij 5-8 jaar terug?

  Wat kost dit Suriname, indirect?
  Hmm, waarom geen post opzetten bij Leonsberg in de buurt?
  Brokopondo? Waar al die vliegtuigjes landen, zeker?

  Ik weet dat jullie penibele 🧠 cellen aangeleerd is, dat gratis beter is, betalen liever niet.

  Maar vergeet niet hè, voor niets komt de zon op. En niet omdat je wat krijgt, moet je content zijn en niet doorvragen. Doorvragen is niet kritisch zijn. Doorvragen doe je, zodat je weet waar je aan toe bent. Iets wat de gemiddelde Surinamer nog onder de knie moet krijgen. Dat en niet dom reageren, als je niets weet over een baka pisie van een onderwerp..


  gemodereerd
 2. Goedemorgen, Is een goede zaak maar volgens mij is 60% van de bevolking lopen met een slecht gebit. Men koop liever een auto of andere spullen die niet noodzakelijk zijn. Als je gaat solliciteren of een kennismaking gesprek is je mond de eerste indruk. In Nederland zag ik ook mensen met een slechte gebit jammer hoor.


  gemodereerd
 3. Blijf een goede relatie onderhouden met de Amerikaanse South Dakota national guard. Het is niet het amerikaanse leger. Het is een staatsleger met de gouverneur van de staat aan het hoofd. Ze hebben wel gevechts vliegtuigen, pantserwagens etc. Ze doen aan rampen bestrijding o.a overstromingen in de staat. School renovatie valt binnen hun taak als ook medische zorg. Mischien hebben ze advies en help voor de Brokopondo overstromingen.


  gemodereerd
 4. Onze regering, heeft samen met ons een moeizame en pijnlijke start achter de rug.

  Het begint al zijn vruchten af ​​te werpen. Voor mij is het een hele opluchting, dat kan ik wel zeggen, u misschien ook.

  Ik probeer een betere band op te bouwen met de samenleving en mijn buren af ​​en toe bij mij thuis uit te nodigen voor een gezellige praatje, maar het werpt nog niet de gewenste vruchten af…

  Kortom, ik doe mijn best om een goede band te hebben met de samenleving, misschien doe ik niet goed genoeg mijn best.

  Elk idee, is welkom.


  gemodereerd
 5. Wat zou hier nou achter zitten. Zijn ze van plan om net als die Hollanders een kamp op te zetten. Tenminste dat beweert palu.

  Zit he-le-maal niks achter hoor meelman.


  gemodereerd
 6. heel goed, Misschien massaal gaan naar die gebieden om ook behandelt te worden want in heel Suriname zijn er mensen die geen tandheelkundige zorg/ behandeling kunnen betalen. Men kiest voor de goedkoopste en tegelijk de rigoureuste weg…..uittrekken bij klachten. En dat is jammer want met de technieken van nu kan je gebit lang behouden blijven. Ik hoop dat de missie wordt uitgebreid.


  gemodereerd
 7. Wij waarderen de hulp door Amerika geboden, wat wij niet zouden moeten toestaan is dat de mensen die gebruik gaan maken van de diensten, dat gratis kunnen doen, omdat wij op die manier ons volk de mentaliteit van zielige bedelaars bijbrengen. De mensen zouden op z’n minst een klein sybolisch bedrag voor de diensten moeten betalen en als sommige mensen zelfs het sybolisch bedrag niet kunnen opbrengen zou onze overheid hen kunnen subsidiëre, de indruk mag niet gewekt worden dat de diensten gratis verstrekt worden. Wanneer de Amerkanen weer vertrokken zijn, moeten we niet verbaasd zijn dat de bevolking gaat eisen dat de regering van Suriname voor elke behoefte van hen als de struikrover Robin Hood braaf geld gratis gaat rondstrooien.


  gemodereerd
 8. Wat ze nu nodig hebben zijn deskundigen die de waterhuishouding doen. Als er een afvloeimeer moet komen, een extra kreek/rivier.
  Dat moet nu.


  gemodereerd
 9. Al 16 jaar een goede relatie!!!! Al de tijd heeft Sranan, met ondersteuning, een eigen medical steunploeg kunnen opzetten voor het binnenland. Men heeft het niet gedaan en er zijn geen plannen, gratis krijgen geeft nog steeds een “ingenomen” gevoel. Om de zoveel tijd doen de Amerikanen Sranan aan, dat schijnt men praktischer te vinden dan een eigen medical organisatie voor het binnenland.
  Surinamers hebben heel veel “dankbaarheid” te geven, daarom zijn ze zo ingenomen wanneer zij “iets” gratis krijgen.
  Misschien dat Parra hierop doelt met zijn uitdrukking: ‘slim Suriname’.


  gemodereerd
 10. Aj baja, waarom kwamen jullie vroeger niet waarom niet
  Waarom komen jullie ons nu pas helpen nu pas
  Baja la me niet klagen hor, ik ben blij dat jullie toch ons komen helpen, ondanks dat die mpp saka saka jullie voor vies en vuil heeft uitgemaakt . Iedereen weet dat hij hiermee een gezamenlijke vijand probeerde te maken. Ik ben blij dat jullie niet haatdragend zijn


  gemodereerd
 11. pony , jou baasje heeft gratis krijgen ingevoerd ( voor een stem) , en zo dat het grootste gedeelte van het volk niet meer kan en ook niet meer wil werken , en nu klagen die nietsnutters dat ze niets meer gratis krijgen , nou pony geef jou vrienden het advies om massaal naar leonsberg te gaan om jou baas alle problemen waar hij voor gezorgd heeft voor teleggen en gratis voedselpakken te eisen


  gemodereerd
 12. Waarom er nu pas hulp komt is omdat de huidige regering het land Suriname en haar bevolking in de uitverkoop heeft gezet. Vergeet niet dat het merendeel van de Surinaamse elite de slechte manieren hebben overgenomen van de kolonialisten om er beter van te worden. Ze zijn geloviger dan de Paus. Dat houdt in dat ze voortborduren op de overheersingsstructuur van de blanke kolonialisten om het volk achterlijk en dom te houden met de religieuze sprookjes zodat het volk in ellende blijft hangen en slaafs alles wat ze word voorgekauwd als waar aanneemt. Dit omdat, het leeuwendeel van het Surinaamse volk door haar omgeving slaafs is beïnvloed en hierdoor niet meer zelfstandig kan nadenken.


  gemodereerd
 13. debby , waarom maakt jij je druk , zeik niet teveel want dadelijk loopt het bij jou daar in de bijlmer ook alles onder water , en de Amerikaanse Medische hebt jij daar niet nodig , jij en jou vrienden daar hebben toch gratis zorg


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES