dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijAgnes Samuel wint Joke Smitprijs

Agnes Samuel wint Joke Smitprijs

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Surinaams-Nederlandse Agnes Samuel, die eerder dit jaar genomineerd was voor de Joke Smitprijs, heeft deze gewonnen. Ze kreeg de prijs uitgereikt voor haar bijdrage aan vrouwenemancipatie.

De in Suriname geboren coach voor politici met een migratieachtergrond, is volgens de jury voor veel zwarte vrouwen in de politiek een begrip en lichtend voorbeeld. Ze staat aan de wieg van veel politieke carrières, vermeldt het juryrapport.

De regeringsprijs is vernoemd naar de in 1981 overleden feministe Joke Smit. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan iemand die een bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de positie van vrouwen in Nederland.

Devika Partiman van de stichting Stem op een Vrouw heeft Samuel genomineerd voor de Joke Smitprijs. Zij vindt dat iedereen moet weten wie zij is. “Deze vrouw moet echt in de spotlights gezet worden, want het is vet mooi wat zij allemaal heeft gedaan”, aldus ook de juryvoorzitter.

Samuel was in de jaren 80 al zeer actief in de beweging voor maatschappelijke bewustwording van migranten en vrouwelijke vluchtelingen, vermeldt het juryrapport.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

5 REACTIES
 1. Voorwaar een geweldige vrouw die onbaatzuchtig zag en ziet dat vrouwen tot veel meer in staat zijn dan ze denken .dit denken is door de maatschappij ouders en school erin gestampt.
  jammer dat de voorzitter van de DNA in ons land niets maar dan ook niets heeft gedaan voor de vrouw. Ze liet liever haar partij stelen en nog eens stelen. Zelf was ze daar ook niet vies van.
  Dit noemen ze nou een verschil van dag en nacht tussen twee in Suriname geboren vrouwen


  gemodereerd
 2. Magreb van Dinteren voor mijn heb jij met je fantastisch reactie ook een prijs verdient.💯mee eens.


  gemodereerd
 3. Maghreb van Dinteren, wat is het verband tussen de persoon en DNA?????? En kan je onweerlegbaar jou beschuldigingen hard maken????????????


  gemodereerd
 4. manny , die simons zorgde ervoor dat wetten over financiële voordelen voor haar partijgenoten werden aangenomen , en die partijgenoten waren allemaal mannen


  gemodereerd
 5. Mevrouw Agnes Samuel , de Joke Smitprijs komt U met eer toe , U staat U mannetje en steunt andere vrouwen dat ze topvrouwen in de politiek of in het bedrijfsleven.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES