maandag, december 4, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieMilitair en burger aangehouden voor gewapende overval Smart ConneXXionZ

Militair en burger aangehouden voor gewapende overval Smart ConneXXionZ

-

Does Travel & Cadushi Tours

De politie heeft klaarheid gebracht in de zaak van de gewapende roofoverval op Smart ConneXXionZ, welke op zaterdag 16 april werd gepleegd. Er zijn twee mannen aangehouden: een burger en zijn broer die militair is.

De politie van Flora kreeg informatie binnen die zij dinsdagavond uitwerkte. Op het Marowijne-project werd de verdachte O.B.(26) aangehouden. Bij de huiszoeking troffen de agenten vier gestolen iPhones aan. Op basis van de verklaringen van deze verdachte is zijn broer die militair is, in beeld gebracht.

Deze laatste meldde zich naderhand bij de Militaire Politie (MP). De man zou zijn dienstwapen aan zijn broer hebben verstrekt, waarmee hij de daad pleegde. Vernomen wordt dat de verdachte O.B. tot nu toe drie overvallen op telefoonwinkels heeft bekend te weten bij Gamestar, Phone Stop en op Smart ConneXXionZ.

Deze laatste gewapende roofoverval vond plaats rond 10.30u aan de Kwattaweg in Suriname. Uit de camerabeelden blijkt dat een man de zaak binnen ging en zich voordeed als klant. Hij knoopte daarna zogenaamd een gesprek aan met de shopmedewerker. Plotseling ging hij in zijn tas en haalde een vuistvuurwapen te voorschijn. Daarmee rende hij naar de achterkant de etalagekast waar de medewerker stond.

De medewerker was op dat moment alleen in de shop en schrok hevig van de overval. Uit vrees ondernam hij geen actie. De dader pakte tot drie keren toe de uitgestalde iPhones uit de etalagekast en plaatste deze vervolgens in een zwarte tas, die hij bij zich droeg. Na de daad verliet hij met medeneming van de buit de plaats.

De politie heeft uiteindelijk in totaal 8 gestolen iPhones teruggevonden. Er waren in totaal 9 toestellen op die bewuste dag ontvreemd. In het belang van het onderzoek blijven beide verdachten in voorarrest.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

14 REACTIES
 1. het word van kwaad tot erger. Niet alleen is het dus een zwarte nachtmerrie dat burgers overvallers zijn en gewapend zijn met vuurwapens. Nu doen politie en militairen even hard mee om gewapend overvallen te plegen.
  Ik heb maanden geleden reeds aangehaald, toen de zoon van Bravo een vuurwapen trok, voor een militair, dat het anarchie is in Suriname.
  En dan pakt de politie winkeleigenaren op die hun haven en goed verdedigen met een illegaal wapen omdat zij geen wapenvergunning kunnen krijgen om zich te bewapenen tegen overvallers en inbrekers.
  gemodereerd

 2. En vervolgens zou deze lummel en dief de iphones op FB plaatsen voor verkoop zgn als 2ehands maar zo goed als nieuw!…

  Lummel, zo jong en gewoon lui om te werken….neem alles van hem in beslag..althans als hij ook nog iets waardevol in zijn bezit heeft….
  gemodereerd

 3. Voor de verandering eens geen Chinees die een hardwerkende ondernemer beroofd heeft. Hoe zijn deze mensen toch in staat om een land op te bouwen als ze 24 uur per dag zich met berovingen en criminaliteit bezighouden?
  gemodereerd

 4. Dus diefstal zit gewoon in familie of groepsverband. Het zit in gewoon in de familie he.
  Chapo politie!!
  gemodereerd

 5. is nibte al het land uitgezet , dankzij haar neemt de criminaliteit alleen maar toe , en waarom dat is toch duidelijk de laatste maanden
  gemodereerd

 6. Je kan beter hard voor je geld werken, je vaste lasten betalen, sparen en zaken die je wil kopen doen als je voldoende geld ervoor hebt.

  Surinsmers moeten worden heropgevoeed. Ze weten geen doelen te stellen, inzet te tonen/ hard werken, vaste lasten te betalen, su te sparen.

  Ze willen alles hebben binnen 1 dag, hebben slechte voorbeeld figuren in Suriname. Zijn gek op gesloten goud dat uit de bodem van Suriname komt en nooit 1 cent aan de staat/ belastingdienst is voor betaald.

  Grote groepen Surinsmers zijn oerlui en van laag tot hoog in de maatschappij heel grote criminelen die heel snel rijk willen worden.

  De morele waarden, normen, goed gedrag, respect, hoe hoort het eigenlijk? doe (nieuwe) normaal, doe gewoon, werk hard en op een eerlijke wijze voor geld en stel doelen, realiseer het, enz.

  Surinamers doen aan viestie prodo en deugen niet.
  gemodereerd

 7. Zanggg die pitbulls hebben goed werk afgeleverd.
  Kunnen de pitbulls niet op jacht gaan,om boefie op te sporen.
  Deze vroeg heb ik heel lang niet meer gehoord “Pé hoefdraad dé ,Pé a moni dé”???
  gemodereerd

 8. Grappig, no hel.

  Steel je in Suriname met jas en das, hoe mooi verpakt het ook lijkt, dan doe je het met oog op vooruitgang goed, claimt men.

  Steel je, omdat je niet beter weet, de essentie je nooit is aangeleerd, alleen het hosselen om de dag door te komen kent, geen uitzicht hebt op groei mogelijkheden, nooit de basis hebt gekend die nodig is om te (over) leven, en alleen het eendagsvlieg leven kent, dan doe je wat je weet en wat je kunt, en wordt je uitgekotst

  Dat er schulden betaald worden, om meer geld te lenen, waarvan de geldschieter verzint welke ‘projecten’, worden aangepakt met goedkope geïmporteerde troep, gekocht bij dezelfde vriendjes vd geldschieter, komt op hetzelfde neer als hoe er nu stiekem via friends and Guyanese’s families de Surinaamse IMF inkomsten worden verspreid, men weet niet beter.

  Cirkel rond, alleen met jas en das. Bijna net als de vorige.

  Verschil moet er zijn, noh?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES