vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister Kuldipsingh naar EZ en Mac Andrew nieuwe minister op AWJ

Minister Kuldipsingh naar EZ en Mac Andrew nieuwe minister op AWJ

-

Does Travel - naar Suriname

Op dinsdag 19 april zal minister Rishma Kuldipsingh officieel de verantwoordelijkheid van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI) in Suriname van Saskia Walden (foto) overnemen. Zij neemt op dit moment waar op het ministerie. Aangezien zij reeds is beëdigd als minister zal worden volstaan met het tekenen van het protocol van overdracht.

Alvorens minister Kuldipsingh de verantwoordelijkheid op het ministerie van EZOTI overneemt, zal zij eerst haar verantwoordelijkheden op het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) overdragen aan haar opvolger. De opvolger op het ministerie van AWJ is dhr. Steven Mac Andrew. Zijn beëdiging tot minister vindt ook op dinsdag 19 april, plaats op het presidentieel paleis. Hierna zal hij het protocol van overdracht tekenen op het ministerie van AWJ, meldt de Communicatiedienst Suriname (CDS) in een persbericht.

Minister Saskia Walden had afgelopen week aan Apinitie TV laten weten hoe het precies zit met haar functie. Begin deze maand werd duidelijk dat Walden wordt vervangen als minister. Ze bevestigde tegenover de zender, maar aangegeven dat zij zelf al enige geleden haar portefeuille als minister van EZOTI, ter beschikking heeft gesteld aan de president.

“De Surinaamse president behoudt het recht om ministers te benoemen en ontslaan. En ministers hebben het recht om na de benoeming beschikbaar te blijven voor het ministersambt, maar ook het recht om hun portefeuille weer in te dienen. En van dat recht heb ik schriftelijk onderbouwd gebruik gemaakt”, zei de minister in een gesprek met de zender over reshuffeling.

Walden gaf al aan dat de formele overdracht aan haar opvolger deze week zal plaatsvinden. Ze wenst met een gezamenlijke statement te kunnen komen, zonder schade te berokkenen.

Het gesprek met Apintie staat hieronder. Het gedeelte over reshuffeling begint op 07.30:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Iedereen wist dat Walden op zou hoepelen. Krijgt ze $86.000 oprot premie om naar Dubai te gaan. Wat een bende boeven hft deze regering.


  gemodereerd
 2. Ben benieuwd of Kuldipsingh wel de prijzen in de winkel gaat laten zakken. Jammer voor Walden. Het lijkt mij geen domme vrouw…! Blijkbaar is Rishma daadkrachtiger. De tijd zal het uitwijzen. Ben benieuwd of er nog andere Vhp ministers als onbekwaam bestempeld gaan worden. Want mijn inziens zijn er nog een paar die allang bedankt hadden moeten worden.


  gemodereerd
 3. Wat Is Dan De Doelstelling Van Deze Nwe Minister Van Economische Zaken.
  Wat Gaat Er Dan Gebeuren Als Die Doelstellingen Niet Gehaald Wordt


  gemodereerd
 4. Het is heel raar, dat men Kuldipsingh benoemd tot minister van EZ, terwijl ze nauwelijks of geen affiniteit heeft met het bedrijfsleven. En Mac Andrew wordt geplaatst op Arbeid, terwijl hij jarenlang directeur is geweest van de VSB. En Santokhi praat over dat hij betere kandidaten op de posten wenst in te zetten. Volgens mij is hij nu even de kluts kwijt.


  gemodereerd
 5. En dat was dan de reshuffeling.

  Saskia Walden heeft haar portefuille ter beschikking gesteld en haar ontslag ingediend.

  Storm in een glas water.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 6. Dat mens stelt geen hol voor. Op arbeid hft ze niets gedaan. Bij EZ had ze al blunder


  gemodereerd
 7. de paarse lullemeiers gaan weer los , maar weten jullie dat jullie geen hart hebben voor Suriname , stelletje hypocrieten , jullie denken alleen maar aan jullie baasje ddb , en de gehele bevolking van Suriname zal jullie een worst zijn , als jullie het toch menen met het Surinaamse volk kom dan hier heen en helpt ze uit het dal te halen , maar dat gaan jullie niet doen he , jullie uitkeringen daar in Nederland wordt per direct stop gezet, en hier zal je moeten werken , en dat zal niet lukken he


  gemodereerd
 8. Fa a de bezig e doet eng saka, a ne denki 💯 moro. A broeia no no de. En al die Hollandse strategieën werken niet naar behoren, in Su1, onder ontwikkeLd, achter op vele fronten.

  Houd ze dom. Geef ze pakketten en veel vrije dagen


  gemodereerd
 9. Een pittige tante, die red het wel!
  Geen opgesmukt en fake gedoe zoals die faja pepre meid.

  Als je denkt dat de prijzen in de winkels zullen dalen, ben je dom. Je kunt niet moedwillig 10 jaar lang een crimineel ondersteunen die de boel heeft vernietigd, en vervolgens verwachten dat een ander het binnen enkele maanden oplost. Toppunt van walgelijke gemakzuchtigheid.

  Erg jammer van Walden.
  Ze is weggewerkt door die jaloerse ndp bitches op EZ. Zo vaak was er mot bij EZ, niemand die haar hielp. Typische krabbenmentaliteit, je eigen soort vanuit rancune en onverteerbare jaloezie het leven zuur maken. Walgelijk!


  gemodereerd
 10. En straks klagen dat het volk dom is als zij gaat kiezen voor de NDP. Santokhi blijkt van politieke strategie niks te bakken. Wim heeft gelijk, een rare reshuffeling.
  Kuldipsingh heeft weinig gepresteerd op het Ministerie van arbeid, wat gaat zij nu doen op economische zaken zonder enige affiniteit. Is zij familie van ………dat zij daarom mag aanblijven.

  Btw, weet iemand wat de functie van VP inhoudt. In de Grondwet is het keurig beschreven, maar toch in de praktijk …..??????
  In het geval van Brunswijk, hij zit voor, leidt de ministerraad, maar in wezen heeft hij geen enkele invloed op ministers die hij moet aansturen. Wie controleert de minister op de uitviering van het beleid. Ik zie Super minister Ramdin overal penetreren, is het omdat Brunswijk de kennis ontbeert. Rare situatie, een VP voor spek en bonen, een minister die komt vertellen dat er een reshuffeling gaat plaats vinden, wie staat hoger een VP of een minister. Ronnie let op je zaak!!!!!🙈


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES