zondag, december 10, 2023
HomeNieuws uit NederlandKoning bezoekt Suriname Paviljoen op Floriade Expo

Koning bezoekt Suriname Paviljoen op Floriade Expo

-

Does Travel & Cadushi Tours

Suriname participeert van 14 april tot en met 9 oktober 2022, voor de eerste keer aan de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in de Nederlandse stad Almere. De Floriade, met als hoofdthema ‘Growing Green Cities’ is op woensdag 13 april jl. officieel geopend door koning Willem-Alexander, die ook het Suriname Paviljoen heeft bezocht. Met deze Expo wil de Nederlandse tuinbouw, samen met nationale en internationale deelnemers, groene oplossingen laten zien die onze steden groener, gezonder, duurzamer en leuker moeten maken.

Op dezelfde dag heeft op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een informatiebijeenkomst plaatsgevonden voor ondernemers uit de private sector gerelateerd aan de thema’s waarmee Suriname participeert aan deze Floriade. Vanwege het thema van de Floriade, de Floriade als internationaal platform alsook het beleid van de Surinaamse regering voor duurzame ontwikkeling, presenteert Suriname zich met meerdere doelen, via de thema’s agribusiness, toerisme, milieu, medicinale planten en cultuur, als crosscutting, met eveneens een relatie tot de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s).

Minister Parmanand Sewdien van LVV

Een matchmaking creëren tussen de boeren, ondernemers en een brug slaan tussen de twee landen is het hoofddoel dat beoogd wordt door LVV te bereiken door deelname aan de Floriade. Daarom kiest LVV als slogan ‘Suriname, Planting a Future Together!  Be our partner… Volgens directeur Soedeshchand Jairam van Landbouw is er in kort tijd alles aan gedaan om te zorgen dat op deze wereldtuinbouwtentoonstelling er een platform ontstaat om Surinaamse boeren en ondernemers succesvol te koppelen met de Nederlandse en andere buitenlandse investeerders. “Er is potentie zat op de Surinaamse markt, wij zijn ervan overtuigd dat er mooie samenwerkingen zullen voortvloeien met de deelname aan de Floriade waar er bijkans 2 miljoen bezoekers van over de hele wereld komen.”

Minister Parmanand Sewdien van LVV, zei bij de ceremoniële opening in het thuisland dat het niet slechts bij een deelname aan de Floriade moet blijven, maar moet resulteren in het opzetten van een business center in Nederland. De bewindsman zei dat zulks mogelijk kan zijn mede door inzet van de Surinaamse ambassade en de daar aanwezige diaspora ondernemers. “Voor dit plan zal in Suriname een ondernemersplatform gevormd moeten worden die zich sterk maakt hiervoor. Mijn toekomstvisie is het opzetten van een handelscentrum in Nederland, die onze ondernemers in de agrarische sector dichterbij een grote afzetmarkt brengt,” voerde de minister aan.

Minister Sewdien liet optekenen dat de overheid geen cent heeft bijgedragen aan het kostenplaat dat uiteindelijk Euro 500.000 is geworden. De participatie van Suriname aan de Floriade heeft volgens de minister veel voeten in de aarde gekost. Tot de eerste week van februari was het onzeker als Suriname zou meedoen. De LVV-minister zei dat uiteindelijk door toedoen van de Surinaamse ambassadeur in Nederland Rajendre Khargi, een groep innovatieve ondernemers uit de diaspora en een groep Nederlandse ondernemers dit tot stand is gekomen.

Voor ondernemers in Suriname bestaat de mogelijkheid om zowel fysiek als digitaal te participeren aan de Floriade. Aanmeldingen gebeuren middels het invullen van een registratieformulier dat te verkrijgen is bij de diverse themaministeries, alwaar nadere informatie verkregen kan worden voor het vervolgtraject. Tevens wordt een Suriname Floriade business-app en een digitale business menukaart geïntroduceerd om de Surinaamse deelnemers, veelal bedrijven, zichtbaar te maken voor potentiele buitenlandse investeerders zodat er uiteindelijk een matchmaking kan ontstaan. Ook via social media, o.a. via United Business, zal het doel van Suriname’s participatie en de ontwikkelingen gedurende de zes maanden zichtbaar en toegankelijk zijn. De Floriade, een wereldtuinbouwtentoonstelling waarvan de huidige de zevende editie is, wordt om de tien jaar georganiseerd door de Nederlandse Tuinbouw Raad met ondersteuning van het ministerie van Landbouw en Cultuur en voedselkwaliteit en het ministerie van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

16 REACTIES
 1. Als je hier bent (Floriade terrein) waan je, je in de tropen. Ben al 2 keer geweest,
  voorgaande editie’s wel te verstaan! Gewoon prachtig, het is de moeite waard
  om te bezoeken. Ik ga dit jaar weer, het is een evenement om de 10 jaar, dus waarom ook niet ?

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. Koning Wim is zich gaan voorbereiden over het land waar hij verwekt is in afwachting van zijn Staatsbezoek aan Suriname.

  Koning Wim levert hiermee zijn bijdrage om Suriname op de Wereldkaart te zetten en Amalia erop voor te bereiden. Het huis van Oranje in Stand houden, is vooruit kijken/(voor)bereiden voor het nageslacht.

  Koning Wim wil Suriname weer in bezit krijgen, door Amalia met een bosjesmens in het huwelijksbootje te laten stappen.

  Koning Wim is gek van Zuid-Amerika, echtgenote uit Argentinië, Nu de Wilde Kust nog voor Amalia.


  Maak melding

 3. als suriname zijn afval gewoon eens opruimt?
  hoeft er voor de rest niet echt veel meer gedaan te worden
  aangezien suriname nog altijd klimaatneutraal is
  dus eigenlijk hebben ze op de floriade helemaal niets te zoeken


  Maak melding

 4. De minister spreekt onzin. Er was geld er was geen geld er was de helft van het budget er was geen helft van het budget en uit eindelijk draaien de ondernemers voor de rekeningen op en zoekt de ambassadeur nu achteraf sponsors.

  DBX was sexyer en kostte wat te veel ofwel Budget was op. Juist geen budget voor de manifestatie waar veel hersteld kan worden.

  De diaspora kan dit bedragje wel aan.

  Het wordt tijd dat er iets echt gaat veranderen qua Mooiweer spelen.


  Maak melding

 5. ai na miiii , hij is toch jou koning , of ben jij illegaal daar in Nederland , of ben jij een verstotende , jij bent in Nederland , maar jij zit altijd de Nederlanders te bekladden en ook de Surinamers hier in Suriname , ben jij een vriend van ddb


  Maak melding

 6. Het is maar de vraag wat deze Floriade het land Suriname gaat opleveren omdat de organisatie van deze manifestatie in Almere met een groot tekort zit opgescheept. Het zal vast aan de mechalomane minister van buitenlandse zaken liggen dat Suriname participeert in deze floriade. Na de expo van Dubai is dit de zoveelste verspilling van Surinaamse gelden. Investeerders kijken wel uit om in een corrupt land te gaan investeren waar de president zijn vrouw, familieleden en vrienden goed faciliteert.Een land waar men in de gevangenis wordt gesmeten als men kritiek heeft op de president.


  Maak melding

 7. Dit jaar is het wat minder. Het lijkt nog niet af. Minder bloemen, kaaltjes, en dat voor €29 incl 1 kabelbaan rit (dan hoe moes pai a retour).

  Je kunt beter in de Oostvaardersplassen gaan wandelen. Kun je nog een hertje meenemen en op de bbq gooien 😉


  Maak melding

 8. Bijdrage van de diaspora, zo kan het ook!
  Niks mis mee.
  In alle groepen uit Nederland, die suri de afgelopen periode hebben bezocht zit er diaspora. Waarom zou je have en goed achterlaten voor een groot ondankbaar deel. Mooi niet.
  Mensen sterven vd honger in vele landen, de suri’s moeten zichzelf bedruipen en accepteren dat ze in een junkstate oftewel een arm land wonen.


  Maak melding

 9. Kwakoe van Helena Christina 20 april 2022 Bij 14:36
  “De cost gaet voor den baet”. Hopelijk zullen de directe en indirecte opbrengsten van deze “investering” achteraf hoger zijn dan de kosten, anders is het weggegooid geld.


  Maak melding

 10. Beste RobG.
  U bent weer in vorm.
  1>> Dit paviljoen resp. deze expo kost Suriname niets. Het geld was op door DBX.
  2>> De Diaspora draait voor de kosten op en de ambassadeur is op zoek naar sponsors.
  3>> Ondanks dat het door geklungel van alle kanten niet af is, blijkt de animo groot ervaren de bouwers.
  4>> Deze aanwezigheid kan herstellen wat Parmessar kapot gemaakt heeft toen deze niet klaar bleek te zijn qua EU export regels.
  5>> DBX was een mislukking maar tja wat hebben de DBB reizen naar China opgeleverd een niet functionerende woningbouwfabriek die door de huidige regering afbetaalt moet worden.

  RobG het gaat verre van goed maar allicht beter dan onder de vorige regering.
  De huidige regering begint bescheiden plannen te maken
  De staatsschuld is stabiel en wordt vrij accuraat gerapporteerd
  Met de schulden akkoorden in een afrondende fase wordt de schuld beheersbaar.
  Men zit nog op de bodem maar er kan op eigen kracht uit het dal geklommen worden ondanks de geheel onbeheerste schulden orgie die Boefdraad achter gelaten heeft.

  Justitie begint te functioneren beste RobG en de NDP is aan het dimmen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES