donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politie10 automobilisten zonder rijbewijs bekeurd: bijna 13.000 SRD aan boete

10 automobilisten zonder rijbewijs bekeurd: bijna 13.000 SRD aan boete

-

Does Travel & Cadushi Tours

In het kader van Operatie Veilig Suriname (OVS) werd zaterdagavond een verkeerscontrole uitgevoerd op de kruising gevormd door de Magentakanaal- en de Rashied Pierkhanweg. Daarbij werden 10 autobestuurders op de bon geslingerd wegens het rijden zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Woordvoerder van OVS, inspecteur van politie Milton Kensmil zegt dat afgelopen nacht de politie op de vermelde kruising in totaal 28 snelrecht processen-verbaal heeft uitgeschreven. Volgens Kensmil werd in totaal 12.925 SRD aan boete opgelegd, waarvan 525 SRD ter plaatse werd geïnd.  

Hij oriënteerde zich ook ter plaatse en merkte op dat de meest voorkomende verkeersovertredingen op die bewuste avond vielen onder de categorie rijden zonder rijbewijs.

Voorts werden 18 automobilisten bekeurd wegens niet gekeurde auto’s. Daarnaast waren 4 voertuigen niet verzekerd, van 3 voertuigen deden de koplampen het niet en 3 bestuurders hadden geen gordel om.

Een motorrijtuig werd in beslag genomen en weggesleept, omdat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en bovendien was zijn wagen niet verzekerd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

12 REACTIES
 1. dus als je geen rijbewijs hebt en je rijdt een voertuig krijg je alleen een boete, mensen dit kan toch niet , deze gasten moeten toch opgesloten worden en hun voertuig moet in de kraak machine verpulverd worden
  de prijzen van goederen zijn wel 3 maal zo duur geworden , die boetes hadden 100 maal zo duur moeten zijn , wat een lachertje deze hele controle heeft nog geen 13 000 srd opgeleverd , dus die gasten gaan gewoon straks weer verder want de boete stelt niets voor


  Maak melding

 2. Good job, polite effectief bezig, waarom Atompai dit soort actie’s Willens en Wetens tegen hield, is een raadsel. Tijd voor vervanging.


  Maak melding

 3. Boetes totaal SRD13000,00
  Wat een lachertje, dat is volgens mij omgerekend €60,00 : 10 auto’s = €6,00 hahahaha!

  Die idioten leren het niet.

  Neem een voorbeeld aan Nederland. Hier loopt een boete in de honderden euro. Je begaat maar 1 keer een overtreding en niet een 2e.

  Su jullie dwijlen met de kraan open.


  Maak melding

 4. Zonder de goedkope Su rijbewijs rijden ????? Voor een appel en een ei gratis te verkrijgen. Deze klootzakken gelijk registreren zodat ze nooit rijlessen kunnen
  volgen in Su. Gaan jullie maar op de brom / fiets of lopen, naar jullie bestemming!
  Ik wou schrijven werk, maar dat is weer te veel van het goede.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Boetes worden grif betaald.
  Suggestie: verhoog de boetes met minimaal 100%.
  Misschien dat daardoor het verantwoordelijkheidsgevoel (weer) naar boven zal komen.
  Rijden zonder een rijbewijs.
  Voertuig niet tijdig laten (her) keuren.
  Maximumsnelheid overtreden, veiligheidsgordel niet omdoen, bellen tijdens het rijden, allemaal zaken die schering en inslag zijn in su.


  Maak melding

 6. Dit moet vaker gebeuren in Suriname. Als je in Suriname rijdt zie je bijna nooit politie op straat laat staan controle. Als iemand zonder rijbewijs rijdt moet je het voettuig in beslag nemen want de auto kan niet op jouw naam staan als je geen rijbewijs hebt en als het op naam van iemand anders staat ook een boete geven aan diegene want je geeft je auto niet aan iemand die geen rijbewijs heeft!!Dit gedonder moet ophouden daarom vallen er zoveel verkeersdoden!!


  Maak melding

 7. Iemand kan duidelijk niet tellen en slecht spellen.

  13000 SRD is om en bij rond de 590€.

  Kijk, dat je spellingcontrole soms verspringt en een ander woord voorstelt dan je typt, en dat je dit over het hoofd ziet, kan gebeuren.

  Maar je kunt bijv niet loopd (FOUT) met een D typen dan joe toetsenbord ne protesteer? Dan je kari sma dommie😁. Gooi die hele telefoon weg, mang🕳


  Maak melding

 8. SURINAME MOET HARDER OPTREDEN EN OOK VAKER OMDAT ZE ROEKELOOS RIJDEN ZONDER DAT OPLETTENHEID EN GEEN VERKEERSBORDEN KENNEN. OOK SPELEN DE BESTUURDERS EIGEN RECHTER, WAAR MEN BINNEN BEBOUW DE KOM 50 MOETEN RIJDEN RIJDEN ZE DAAR 80/100. OP DE HIGHWAY VAN SU MAG 80 RIJDEN. IK WEET NIET OF IN SU BINNEN EN BUITEN BEBOUWDE KOM REGELS KENNEN? SU MAG OOK SNELHEIDSCONTROLE DOEN.
  Mag elk weekend verkeers controle komen. Voor zo weinig bevolking te veel aanrijding en doden ook te veel tegen EBS palen of de auto is belandt in de sloot en 95% van Surinamers kunnen niet zwemmen. Bij niet geldige rijbewijs en niet verzekerd zou de politie auto in beslag moeten nemen. Hiervoor moet de bestuurder een grote boete betalen plus kostte voor stalling van de voertuig totdat de bestuurder met een geldige rijbewijs komt. Misschien zou dit helpen zonder rijbewijs te rijden. Ook zal de bestuurder zeggen dat de auto niet van hem is moet de eigenaar een volmacht afgeven bij de verzekeringsmaatschappij dat een tweede bestuurder ook is. Zo niet krijgt de eigenaar ook een boete aangeboden van ministerie van wegverkeer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES