Scholen in binnenland Suriname beginnen op dinsdag 3 mei

6
De wateroverlast in het binnenland van Suriname

De scholen in het binnenland beginnen niet meer zoals was gepland op dinsdag 19 april 2022. “Volgens bekomen informatie zijn de weersomstandigheden in het binnenland niet ideaal om de scholen in het achterland te laten opstarten”, zegt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC).

Dit is de reden waarom de minOWC leiding heeft besloten om deze scholen vooralsnog samen met de basis- en voj-scholen in Paramaribo en overige districten op dinsdag 3 mei 2022 te laten beginnen.

Het onderwijsproces kan pas worden hervat als de veiligheid in alle opzichten voor zowel de leerlingen als leerkrachten gegarandeerd is.  De komende periode zal gebruikt worden om te werken aan de ontsmetting van de leerkrachtenwoningen en schoolgebouwen. Er zal door de departementsleiding ook worden nagegaan waar er nieuw meubilair en leermiddelen moeten worden geleverd.

De wateroverlast in het binnenland wordt op de voet gevolgd door de leiding van het minOWC. Op de gemeenschap wordt het beroep gedaan om officiële berichten van het ministerie te blijven volgen.


6 REACTIES

 1. okee , veiligheid staat voorop , maar op 1 mei kijken of het verantwoord is om de scholen op 3 mei te openen
  gemodereerd

 2. Waarom het binnenland zo erg onderwaterloop is dat de dijken in het binnenland door goudwinning worden plat gemaakt en aangezien dat het amateurs zijn en geen kaas gegeten waterbouwkunde om nieuwe dijken te maken krijgen we zulke situatie in het binnenland.

  Want ik ken het binnenland tijdens de regenperiode en heb in regentijden gebivakkeerd in de jungle.
  gemodereerd

 3. Men moet gewoon online les geven, deed men in Nederland ook met de
  covid periode.
  gemodereerd

 4. Waarom die sluizen van die dam open maken wetende dat de dorpen kunnen zinken.Het regent niet dan wat nu.Tata Kan helpen toch.Ze hebben pumpen om een heel rivier te zuigen.Taata help help
  gemodereerd

 5. Pa Winti , ontbossing is de grootste oorzaak van de wateroverlast , dankzij ddb , die heeft houtconcessie gegeven aan de chinezen en die pakken dat massaal aan , per dag een hectare bos plat , het vele regenwater wordt niet meer opgenomen door de bomen en zoekt elders zijn weg en met gevolgen van dien
  gemodereerd

 6. De overstromingen zijn van de laatste jaren.Als je de natuur vernietigd slaat die terug.En heel hard ook. Hebzucht no abi dresie.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.