dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenEconomieFranse delegatie bezoekt Surinaamse ministerie van Economische Zaken

Franse delegatie bezoekt Surinaamse ministerie van Economische Zaken

-

De Franse delegatie, Collectivité Territorial of French Guyana (GTG) onder leiding van Jean Luk Le West , heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan ad interim minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in Suriname.

Tijdens dit onderhoud zijn zaken besproken zoals de relatie tussen de twee landen en ook issues op het gebied van economie, ondernemerschap en toerisme. Het bezoek heeft op donderdag 14 april 2022 plaatsgevonden.

De Franse delegatie is voornemens om projecten te initiëren voor zowel de Surinaamse als de Franse ondernemers om ondernemerschap tussen Suriname en Frans-Guyana te stimuleren en te versterken. In dit kader zullen de belanghebbende actoren en sectoren eerst geconsulteerd worden. Hierbij zullen ook de overige ministeries betrokken worden voor een efficiënt plan van aanpak.

Ad interim minister Kuldipsingh stelt het bezoek van de Franse delegatie op prijs en is van mening dat het belangrijk is dat de partnerschap en relatie tussen Suriname en Frans-Guyana versterkt wordt om samen zaken gerelateerd aan vooral het ministerie van EZ aan te pakken. Ook verdient de toerismesector volgens de bewindsvrouw een boost.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
 1. Werken met de Fransen is veel veiliger dan met de aggressieve Guyanezen. Die behandelen Suriname als een wingewest. Als we niet opletten zijn we half de Corantijn rivier kwijt via de te bouwen brug over de rivier. Verder verlies van visgronden aan guyaneze vissers.

  De Fransen willen het Oostelijke betwist gebied hebben en voeren er reeds beheersdaden uit.(Zorg inheemse dorpen).
  Waarschijnlijk willen ze de leed verzachten door economisch met ons te werken. Ze laten zien dat wij profijt hebben door met hun samen te werken.(Zie ook brug over de Marowijne en aansluitende wegen door hun betaald).
  gemodereerd

 2. Hebben ze ijsappels meegebracht, aangezien Doesoename bijna geen fruitbomen meer heeft, en 500 SRD uit de EU moet kopen?

  Dommies, die Dosoenamers
  gemodereerd

 3. pas op , die fransen zijn dichterbij dan de nederlanders , maar ze hebben gelijk hier worden de nederlanders beschouwd als slaven handelaars en uitbuitingen , en de fransen hebben dat nog niet , pas als frans- guyana onafhankelijk wordt , dan zullen ze daar de fransen vergallen
  gemodereerd

 4. Wat: zo stom zijn ze niet in Frans Guyana, dat is namelijk een volledig stuk Frankrijk dus de EU, met alle rechten. Een departement outremere.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES