Militairen helpen groentetuin aanleggen voor kinderhuis

9
Militairen helpen groentetuin aanleggen voor kinderhuis
Militairen helpen groentetuin aanleggen voor kinderen.

Bij het Kinderhuis Elim van de Heer in Suriname, is afgelopen week een groentetuin aangelegd. Militairen van het agrarisch bedrijf Von Freyburg, een afdeling van het Nationaal Leger in het district Saramacca, deden samen met de kinderen de eerste plantjes in de grond. Er is ook plantmateriaal geschonken. Naast het zelfvoorzienend maken van het tehuis, hebben de kinderen en de begeleiders kennis opgedaan over het telen van groenten en het verzorgen van de gewassen.

Dr. Muni Raj Singh, directeur en stichter van het kinderhuis, is erg dankbaar voor de ondersteuning vanuit de defensieorganisatie.

“Het Surinaamse leger is een positief licht in een duistere wereld. In het 25-jarig bestaan van het kinderhuis is het voor het eerst dat we zo een ondersteuning hebben gehad. Wij waarderen dit daarom heel veel. Niet alleen met de plantjes, maar ook met de kennis. De kinderen hebben veel bijgeleerd van de militairen”, benadrukt de directeur.

Elim van de Heer is een tehuis dat opvang geeft en hulp verleent aan weeskinderen, halfweeskinderen, verwaarloosde kinderen en kinderen met Duchenne Spierdystrofie. Het kinderhuis, dat de zorg heeft over 40 kinderen, is compleet afhankelijk van eigen middelen.

In de eerste fase zijn er cassavestokjes, tayerblad, antroewa, boulanger, kool, peper en bananenplantjes geschonken. Eerste luitenant Mohamed Kadir, waarnemend commandant van het agrarisch bedrijf, zegt dat er een afspraak is gemaakt dat het leger in contact zal blijven om naar behoefte, maandelijks meer plantmateriaal te schenken.

9 REACTIES

 1. Een echte volksleger. Neen geen communistische leger. Een leger paraat om het grond gebied te verdedigen en de bevolking bij te staan in nood. Deze kinderen zijn in nood voor verse groenten. En het leger is daar voor hen. Dat is goed beleid dat ik toejuigd.
  gemodereerd

 2. Goed initiatief om het leger zo in te zetten voor dit soort zaken. Maaaaaaar. Toen ik de naam van de directeur las, muni radj singh en het linkte aan het Christelijk karakter van het tehuis, herinnerde ik mij iets uit eind jaren 80. Is dit niet dezelfde muni raj singh, die tv predikant was en tegen hoererij, etc predikte en daarbij bijna uit de tv kwam????? Hij is Guyanees van oorsprong.
  Is het niet dezelfde man, die veroordeeld was en opgesloten was voor misbruik van vrouwelijke kerkgangers? De kerk was, volgens mij, aan het molenpad. Hou hem in de gaten…..
  gemodereerd

 3. Ze kunnen beter in Oekraine vechten, hier is het leger niet voor.
  Het doel is op zich goed.
  gemodereerd

 4. Goed zo mannen, maar wanneer gaan we detacheren op coeroenie.
  En daar planten, want de grond op coeroenie is er vruchtbaar.
  gemodereerd

 5. Een heel geweldig initiatief van defensie !
  De kinderen en de maatschappij hebben goede voorbeelden en inspiratie nodig !

  Een training sociale vaardigheden op scholen en bedrijven zou ook goed zijn. Misschien een leuk idee voor team AW en J Kuldipsingh.

  Tja go. Set kong !

  Suriname voorwaarts !
  Justitia Pietas Fides. Krakti @
  gemodereerd

 6. En als ze echt moeten vechten gaan ze deserteren, net als toen in de
  jaren 60/70,stelletje mietjes! ( kwestie van Tigrie)De opperbevelhebber
  was volgens mij een ” Boeler”. Het was nog onder leiding van de TRIS,
  men zei toen dat ze geen goede wapens hadden om de Gyanezen te bestrijden.
  Wat een slap gelul allemaal!!

  sari tori

  Jacko

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 7. Goed zo , dit legeronderdeel vecht niet maar zorgt voor groente en fruit voor de militairen , dus deze actie is om kinderen die in het kinderhuis zitten alvast te leren om zelf groenten en fruit in een groetentuin te kweken
  jong geleerd is oud gedaan
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.