Ministerie niet te spreken over interview met 6-jarige over misbruik

18
camera

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken heeft de media en de gemeenschap in Suriname vandaag geattendeerd op het recht op privacy in het kader van kinderbescherming en dat dit zo zorgvuldig mogelijk gewaarborgd moet worden.

Dit naar aanleiding van een videoproductie die onlangs door Culturu TV is gepubliceerd, waarbij een journalist een interview heeft afgenomen van een 6-jarig meisje dat slachtoffer is van seksueel misbruik.

De videoproductie en de publicatie daarvan keurt het ministerie ten zeerste af en betreurt de aanpak van de journalist die hieraan heeft gewerkt. Minister Rishma Kuldipsingh uit haar misnoegen naar aanleiding hiervan en roept de journalisten op om zich niet schuldig te maken aan bovengenoemde handelingen.

Het ministerie benadrukt dat het kind centraal staat en het belang van het kind altijd voorop staat. Er dient te allen tijde rekening worden gehouden met de effecten die invloed kunnen hebben op het kind.

Indien personen zich toch schuldig maken aan het voorbij gaan aan de rechten van de mens, in dit geval het kind, zal er niet geschroomd worden om de nodige maatregelen te treffen door de daarvoor bevoegde instanties conform het Wetboek van Strafrecht en Strafvordering.

18 REACTIES

 1. Is die journalist ook ::kinder:: psycholoog?

  Of is de journalist een piesoloog?
  gemodereerd

 2. Als jullie de zaak serieus hadden genomen was het niet zo ver gekomen. Maar de mensen die moesten inspringen hebben het nagelaten. De moeder is radeloos.
  Dus stop mt je hypocriet gedrag.
  gemodereerd

 3. “…
  de nodige maatregelen te treffen door de daarvoor bevoegde instanties conform het Wetboek van Strafrecht en Strafvordering.
  …”

  Gelijk doen !

  Elke vorm van foute journalistiek moet gelijk afgestraft worden.
  Vele Surinaamse journalisten hebben lak aan de gedragscode en zijn schuldig aan het misvormen van de maatschappij.

  Een journalist moet een betere kwaliteit leveren dan een social media schrijver.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 4. Deze stomme journalist zou beter moeten weten. Hij/zij is t niet waard journalist genoemd te worden. Er moeten direct maatregelen getroffen worden tegen hem/haar. Echt een stommerik …foei toch
  gemodereerd

 5. Was te verwachten. Het wemelt in su van personen die zich journalisten wanen. Een gedegen opleiding ontbreekt al te vaak. Een camera en/of microfoon alleen zijn bij lange na niet voldoende.
  gemodereerd

 6. deze journalist moeten ze opsluiten , een kind van 6 jaar interviewen over misbruik , dat kind zegt wat jij tegen haar zegt , vieze vuile klootzak , echt wat een laffe daad
  gemodereerd

 7. Belachelijk!! Als die moeder serieus werd genomen door de politie en justitie was het niet zo ver gekomen. Pas als mensen hun werk naar behoren doen dan kunnen ze spreken van het centraal stellen van het kind.
  gemodereerd

 8. De journalist uitschelden maar dat kind is vr haar leven beschadigd en de moeder lijkt Guyanees en men hft de zaak niet correct behandeld.
  Daarom komt de vrouw naar buiten. Lijkt ook geen geschoolde maar wilt recht voor haar kind.
  Hulp. Maar dat komt niet
  gemodereerd

 9. Deze journalist mag ter verantwoording worden geroepen door de vereniging van journalisten. Plus een stevige boete voor riooljournalistiek. Niet te hopen dat het een vent is, smerig.

  Logisch dat niemand de moeder gelooft, want ze maakt zelf misbruik van haar kind door op een verkeerde manier aandacht te zoeken. Dat kind zal levenslang worden gepest en de strafzaak is bij voorbaat verloren, juist vanwege dit interview. Iets met woorden in de mond leggen.
  gemodereerd

 10. Er is maar 1 goede journaliste in Su en dat is, Nina Jurna. Maar zij is in
  NL opgeleid, en werkt ook voor de Nederlandse Pers. Deze zg Journalist
  moeten ze samen met de dader (Pedofiel, ) aan de hoogste mast van
  EBS ophangen onder de stroom van 380 volt. Een pen.s met een microfoon
  is nog geen journalist! Heb meer om te schrijven maar hou kort, jammer dat
  ik deze pedofiel niet kan mollen!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 11. ik geeft de moeder 1 advies, eet de soep niet wanneer het heet is.
  Eet soep op wanneer het koud is, want het recht systeem deug van geen enkele kant.
  Vooral wanneer er familie van prominenten figuren betrokken zijn als verdachte.
  gemodereerd

 12. Heb tot nu toe geen commentaar gelezen/gehoord van de verschillende mediahuizen. Bij de case van de journalist die onheus zou zijn behandeld door de beveiligers van de V.P. is men wekenlang bezig geweest om aan te geven dat dit onacceptabel was. En nu……..?
  gemodereerd

 13. Dan laat die moeder gaan klagen, maar je gaat geen kinderen rare vragen stellen op camera zieke mensen. Wie dat niet kan begrijpen heeft geen normen en waarden van huis uit meegekregen en moet liever niet reageren op dit artikel.
  gemodereerd

 14. debby jij en hans oh kunnen dit niet begrijpen omdat jullie over wat anders zitten te lullen , maar het ministerie zegt de waarheid , het kind staat centraal om beschermd te worden , en deze journalist maakt ook misbruik van dit kind om haar te interviewen , jullie zijn harteloos , maar hij gaat voor de bijl en zal straks voor jaren in de bak belanden , nou dan kunnen jullie hem daar opzoeken
  voor jullie een toeristische attractie toch
  gemodereerd

 15. Ik zou deze journalist graag bij de schouders willen pakken, door mekaar schudden en roepen:”Joe dong, Joe dong, Joe dong moro wang Kaw.
  Volgens mij zijn noemen en waarden zoek bij Culturu TV of is dit je reinste domheid.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.