dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBedrijven Suriname en Trinidad bieden trainingen olie- en gasindustrie aan

Bedrijven Suriname en Trinidad bieden trainingen olie- en gasindustrie aan

-

Does Travel - naar Suriname

Op 12 april hebben het Trinidadiaans bedrijf, Cariops Industrial Training Solutions, en het Surinaams bedrijf, Pro-Order Services & Logistics N.V. een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het aanbieden van specifieke trainingen die aansluiten op de olie- en gasindustrie.

Volgens Amar Alakhramsing, CEO van Pro-Order Services & Logistics N.V., is dit het moment voor Surinaamse bedrijven en geïnteresseerden voor de olie en gas industrie om zich te laten trainen en bijscholen. “De industrie gaat zich in een plotselinge vaart ontwikkelen. Wij hebben hetzelfde in Guyana gezien. Wij moeten dus ready zijn, want anders zullen wij als land ver achter zijn met vakkundige mankracht en verdere ontwikkeling van de industrie”, benadrukt hij.

Alakhramsing is van mening dat Surinamers momenteel denken aan het leveren van voeding aan de olie platformen en het verhuren van woningen aan de buitenlandse expats (een persoon die woont en/of werkt in een ander land, vaak tijdelijk en om werkredenen), terwijl de industrie duizenden directe en indirecte banen gaat creëren. Verder zal de industrie een markt creëren voor honderden Surinaamse bedrijven om ook een graantje mee te pikken van deze ontwikkeling.

De samenwerking tussen Cariops Industrial Training Solutions en Pro-Order Services & Logistics N.V.bgaat zich in de eerste fase richten op het creëren van awareness met betrekking tot de offshore olie en gas industrie. Dit zal plaatsvinden via online masterclasses, waarbij verschillende onderwerpen zoals: upstream, midstream, downstream, logistics en waste management verzorgd zullen worden. Hierna zullen er praktijkgerichte Health, Safety & Environment (HSE) en andere verschillende technische trainingen verzorgd worden die zullen bijdragen aan het versterken van de capaciteit van het Surinaams bedrijfsleven en de lokale arbeidsmarkt.

Cariops en Pro-Order hebben op agenda om eind april te starten. De trainingen zullen verzorgd worden door gecertificeerde trainers van Cariops Trinidad en zijn Occupational Safety and Health Administration (OSHA) gecertificeerd. Cariops Trinidad en haar partners hebben meer dan 20 jaren ervaring in het trainen van personeel van grote gerenommeerde operators voor de offshore olie, gas en Liquefied natural gas (LNG) industrie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Zeker gesubsidieerd door de vhp, vóór vhp-ers.

  Waarom start de overheid dit niet op, waarom neemt de overheid geen leiding in deze, om zo jong volwassenen aan werk/ inkomen te helpen? Omdat a Afro jeugd vooral, NO MAG SLAAG, volgens de dibri’s die het land besturen. Ze moeten dieven blijven zonder toekomst. EN DIT WORDT AL JAREN ID HAND GEWERKT.

  Na 2e wereld oorlog heeft de eu een plan gemaakt om de rovende burgers die toen de straten onveilig maakten aan studie, werk en inkomen te helpen. Veel geld was er niet, alles was gebombardeerd en moest opnieuw opgebouwd worden. Ma a luk, met veel doorzettingsvermogen en een degelijk plan.

  Waarom krijgt Su dit niet voor elkaar, voor nog geen 500.000 Surinamers?


  gemodereerd
 2. Het verbaast mij totaal niet dat het weer de Hindoestanen zijn die opstaan om een land op te bouwen. In de oven van die andere grote bevolkingsgroep is ZE Santokhi een meeloper die het land in de uitverkoop doet. Laat deze bevolkingsgroep nu eens de mond dichthouden en lering trekken uit wat komen gaat. 50 jaar lang heeft deze groep niets anders gedaan dan het land leegroven en uitbuiten.
  Trinidad en Suriname werken in het belang van het volk en duidelijk is dat de Hindoestanen visie toekomstgericht is. Iedereen zal hard moeten studeren / werken om het land op te bouwen. Zekerheid in de vorm van kapitaal is ruimschoots aanwezig. Nu het kader om het land naar welvaart en voorspoed te brengen maar het liefst zonder bemoeienis van die uitbuiters.


  gemodereerd
 3. we denken dat er maar weinigen aan die trainingen meedoen , misschien een paar lui van staatsolie , maar de meeste Surinamers willen niet werken en de jeugd van nu is liever crimineel


  gemodereerd
 4. forza , dat moeten ze niet doen , want dan gaan veel mensen hier denken aan de kolonie toestanden , ze kunnen met shell in zee gaan want dat bedrijf is in Engelse handen , maar denk wel dat die Engelsen Suriname hebben geruild voor New York aan de Nederlanders


  gemodereerd
 5. @ ai ni miiii
  Noem mij dan een land in Afrika waar het wel goed mee gaat zonder dat de ontwikkeling van de zwarten tegengehouden wordt?
  Nu lees ik dat Rwanda de Britten gaat helpen door asielzoekers die in Engeland niet welkom zijn op te vangen. Natuurlijk tegen een enorm bedrag aan oprotpremie. Net als in de slaventijd toen Afrikaanse stamhoofden tegen forse betalingen hun zonen en dochters aan de blanken verkochten. Zo te zien vinden velen in slavenhandel oke.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES