woensdag, februari 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVIDEO: 'Geen issues meer tussen vp Brunswijk en minister Achaibersing'

VIDEO: ‘Geen issues meer tussen vp Brunswijk en minister Achaibersing’

-

Does Travel & Cadushi Tours

Tijdens onderstaande live sessie van de Communicatie Dienst Suriname (CDS) zijn minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning en vice-president Ronnie Brunswijk ingegaan op ‘financiële issues’ welke afgelopen week naar buiten zijn gekomen.

De vp zou in de media hebben gesteld dat minister Achaibersing geen gelden vrijmaakt aan ABOP ministeries. Volgens Achaibersing is dat echter een onjuiste weergave van zaken. Hij legde eerder aan ABC uit dat zijn ministerie geen gelden zal uitgeven als procedures niet worden gevolgd.

De twee hebben dit inmiddels besproken en ‘de plooien glad gestreken’. De vp gaf aan dat minister inmiddels heeft uitgelegd hoe de cijfermatige processen werken. Ook heeft hij laten zien dat er wel gelden zijn vrijgemaakt.

Brunswijk gaf aan dat er geen issues meer zijn. Bekijk het live gesprek waaraan ook de Surinaamse president meedeed onderaan deze pagina.

President Santokhi heeft tijdens het gesprek benadrukt dat de regering als beleid heeft ontwikkeld issues binnen de coalitie goed te bespreken binnen de regeringstop. Tijdens dit gesprek op donderdag 14 april 2022 zijn onduidelijkheden over financiële issues binnen de regeringstop besproken. “Wij zijn een anderhalf jaar gelden gestart met een lege staatskas. De Centrale Bank van Suriname, De Surinaamse Postspaarbank en andere financiële instituten waren totaal kapotgeslagen”, zegt het staatshoofd. De regeringsleider merkt op dat er dreigingen waren anderhalf jaar geleden met het betalen van salarissen, met name in de maand juni 2020. Dat is al een indicatie hoe ernstig de financiële crisis was”, merkt de president op.

De regering Santokhi-Brunswijk heeft een strak financieel beleid ontwikkeld. Een prudent beleid met bezuinigingen. “U kent het traject met inkomstenverhogende maatregelen, uitgave verminderende maatregelen, afbouw van subsidie, maar ook het sociaal pakket van maatregelen. Wij hebben door de schuldherschikking en samenwerking met instituten als het IMF, IDB en de Wereldbank wat financiële middelen om projecten te kunnen uitvoeren”, benadrukt het staatshoofd.

President Santokhi geeft aan dat de minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning een beleid uitvoert om salarissen te kunnen uitbetalen, daar waar dringend subsidie nodig is in te komen en ook het betalen van reçu’s die wij hebben overgenomen van de vorige regering, te kunnen betalen op basis van beschikbaarheid van financiën. “Binnen de grenzen van de financiële ruimte wordt er beleid gevoerd. Er zijn issues geweest, waarbij de vicepresident is uitgekomen en de minister van Financiën en Planning heeft gereageerd. Wij hebben in de regeringstop de zaken besproken. Wij hebben naar alle cijfers, raadsvoorstellen, autorisaties en reçu’s gekeken. Alle misverstanden zijn breedvoerig besproken en er is afgesproken om binnen de regeringsraad een presentatie te houden van alle financiële schakels”, geeft het staatshoofd aan.  

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft aangegeven dat de zaken nu duidelijk zijn hoe alle ministeries geaccommodeerd zullen worden. “Wij zijn een regering. Ik denk dat het goed is om binnenskamers te communiceren, in plaats van via de pers. Probleem no de moro, alla san lusu”, zegt de vicepresident. Minister Armand Achaibersing heeft de nadruk gelegd op een correcte manier van uitvoeren van de procedures alvorens tot betaling over te gaan. “De vicepresident kan beamen dat de behandeling van de raadsvoorstellen in de Raad van Ministers (RvM) op een veel effectieve wijze plaatsvinden. De meeste autorisaties worden goedgekeurd en als het niet compleet is wordt het teruggestuurd naar het vak-ministerie om het compleet te maken”, zegt de bewindsman.

De minister geeft verder aan dat na goedkeuring van de autorisatieaanvraag, het wordt geregistreerd in het systeem. Ministeries hebben zo inzage dat ze vervolgens hun reçu kunnen opmaken of uitdraaien. “Wanneer er een reçu is, dan betekent het dat het ministerie tot betaling kan overgaan. Het komt wel eens voor dat reçu’s worden aangemaakt, maar vanwege de cashflow en primary balance betalingen geparkeerd moeten worden. Het komt ook voor dat reçu’s niet worden aangemaakt door de vak-ministeries”, merkt de bewindsman. Hij geeft aan dat er in dat proces, verbeteringen aangebracht zullen worden. “Ik hoop dat de indruk die bij de vicepresident ontstaan was nu door de uitleg en het gesprek die wij hebben gehad samen met de president is weggenomen.”

Gisteren zei Brunswijk dit:

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

21 REACTIES
 1. rb is politiek ( inter) nationaal een analfabeet en ook laag geletterd. Ethisch, moraal, zeden, normen en waarden, respect, principes, slaat hij de plank ook mis. Alles van is deviant.

  Hij drijft op zijn succes van leider van JC en hij het Nationaal Leger van Suriname onder het bevel van ddb heeft doorstaan en overleeffd heeft. Hij hiermee zijn groep uit de achterstand waar ze in waren een plaats heeft gegeven naast de andere etniciteiten en zij op hem stemmen in de politiek.

  Hij doet zijn best, maar hij heeft nog een zeer lange weg te gaan op alle vlakken.

  Hoe hoort het eigenlijk? Normen, waarden, goed gedrag, omgangshormen met anderen/ pers, dienaar van alle etniciteiten, algemeen belang in het hele land, kennis en ervaring in de politiek, begrotingen, vaardigheden, enz.

  Hij kan de uitdagingen zien, maar moet gaan begrijpen dat er van een kale kip geen veren geplukt kan worden.

  Laat hij werk van maakt, om ddb, ddb- gezin, al die boeven vd ndp, boefdraad op te sporen en ze. alle maal achter slot en grendel te krijgen en pe a $ 4 miljard de? Naar dat verdwenen kapitaal moet hij op zoek gaan voor het volk. De goederen van ddb, ndp- kliek afnemen en aan het volk terug geven. ddb, ndp heeft Suriname failliet gemaakt, ze waren met hun eigen belang bezig.

  Zie:
  – verdwenen militaire wapens en zie om
  wiens belang het gaat. Algemeen of nationaalbelang. ddb loopt toch nog steede vrij rond, ondanks hij veroordeeld is voor 20 jaar gevangenisstraf. Maar hoe dan en waarom?


  gemodereerd
 2. hij gewoon eerlijk & transparant.
  reageer over het onderwerp niet over allerlei bijzaken ,zo achterlijk is ook niet het moet afgelopen zijn met zaken & berichten die niet kloppen, wat mij betreft mag zulke mededelingen niet alleen inhoudelijk besproken worden maar openbaar zodat het volk weet hoe de werkzaamheden & het besteden van het van uit de ” centrale bank verdeeld & besteed worden ” zo verkom je fraude / verduistering / diefstal & het belangrijkste ( het wegsluisen van gelden naar malafide bedrijven cq bank regeningen.
  good job mr: brunswijk ( vast beraden zonder vrees ) power ga zo door geen ruimte geven om curuptie te creeren .


  gemodereerd
 3. rechtvaardigheid , jij bent ongeschoold , jij denkt dat jou vriend de vp een goede job doet , nou hij ging af als een gieter , eerst de minister van financiën beschuldigen van dat de abob ministeries werden overgeslagen met financiële steun voor projecten , maar toen de minister met bewijzen aan kwam dragen wilde jou vp dat ook , maar omdat hij ook ongeschoold is weet hij niet met wat van bewijzen hij moet aankomen , dus de vp moet altijd eerst goed na denken voordat hij iets wat niet klopt aan de pers zegt


  gemodereerd
 4. Dit geeft weer aan hoe “knap” onze vp is.
  Hij weet geen financiele verslagen te lezen waardoor hij met valse beschuldigingen komt. Foei toch VP. Morro betre je go ja skoro bakka…maar dit keer ga naar een school waarvan het diploma internationaal wordt geaccepteerd en niet eentje waarvan het diploma allen in het dorp waar de school staat, geaccepteerd wordt .


  gemodereerd
 5. Trouwens, mo aks eng baka, want VHP gi a mang wan mooi status tap Wikipedia: HEBBEN JULLIE VP ZIJN WIKIPEDIA PAGINA WEL EENS BEKEKEN, vóór en na de verkiezing?

  A mang slaag foe universiteit jere, ala die oen de dja. Abop achterban kan dit niet hebben aangepast, ze zijn ::nog:: niet op dat geniepige vhp niveau..

  Dus soema pas VP eng Wikipedia pagina aan? Is een open bron, dus iedereen kan dit doen, JA JIJ OOK!

  Na volg oen ne volg hè!?


  gemodereerd
 6. De vp gaf aan dat minister inmiddels heeft uitgelegd hoe de cijfermatige processen werken.

  @ Ram 15 april 2022 Bij 00:11
  Laat de vp eerst gaan leren rekenen voordat hij naar de pers gaat.

  Ram
  de VP moet eerst zorgdragen dat hij notie en kennis heeft genomen van de aanwezige processen.
  Dit is het eerste wat je doet als je wordt aangenomen door een bedrijf (Suriname) om dus te weten hoe alles werkt en in elkaar zit.
  Op zo een leeftijd van de VP lom te gaan leren rekenen is not done want dan krijg je het gevoel dat de VP met zijn master titel niet het niveau heeft van een zesde klasser die naar de middelbare school gaat


  gemodereerd
 7. Goede dag mr/mevrouw.
  Naar mijn aanziens heeft minister van financiën niet de waarheid gesproken.
  Journalististen zou moeten gaan calculeren dat hij heeft aangegeven dat 90 procent.
  Die 90 procent vertalen in bedragen.
  Bedragen die vp heeft laten zien match niet.
  Mr van financiën heeft nog geen 20 procent aangedragen aan ABOP ministeries.
  Die cijfers spreken voor zich.
  Fijne dag verder


  gemodereerd
 8. VeePee Brunswijk heeft duidelijk gemaakt geen overzicht te hebben, geen inzicht te hebben en zonder verificatie klakkeloos sensatie zoekt.
  Tevens maakt Bigi Bravo duidelijk dat zijn partij niet weet te plannen, niet weet te organiseren en ook niet weet te communiceren.

  Brunswijk heeft gewoon boter op zijn hoofd en denkt alleen aan regeermacht.
  Deze VeePee Botro Ede is niet geschikt en moet de paarse patronen die hij heeft overgenomen van bullshit Bouta loslaten en veranderen / verbeteren.

  Wij willen vanaf nu een capabele regering.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 9. Deze VP is alleen maar een jaknikker die tot nu toe niets aan het beleid bijgedragen heeft. Geef mij dan maar een man als Rusland van NPS die in ieder geval weet waarover hij praat. Deze VP is ene luis in de pels van de president. Ja, de president moet alles in zijn eentje doen, want 99% van de onderwerpen die de regering behandelt weet deze VP niet waarover het gaat.
  Ik heb de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel uithangt tot ?
  Ja misschien is de klepel op de wake toer.


  gemodereerd
 10. Geen issues meer tussen VP Brunswick en minister Achaibering. Maar onze VP is, zoals we weten, een fitte atleet, die op olympisch niveau in staat is in z’n eentje een estafette te lopen, de volgende issues komen eraan.


  gemodereerd
 11. Doofpot zaken. Brunswijk mist de know how om daadwerkelijk de onderste steen boven te krijgen. Toch vertrouw ik het zaakje niet. Die achaibersingh lijkt me een gladjakker. Het enige wat moest gebeuren, was Brunswijk achter gesloten deuren spreken om dit in de doofpot te doen belanden. Het is nu aan de pers om deze minister het vuur aan de schenen te leggen.. maar ook die hebben waarschijnlijk de kwaliteiten niet


  gemodereerd
 12. Grappig om twee mensen te zien met beide een MBA degree. trek zelf je conclusie wie een echte MBA heeft gehaald en wie er een heeft gekocht.


  gemodereerd
 13. Het moment dat Brunswijk zijn hand over speelt zit er aan te komen.
  Veel gekakel en nu inbinden voor de echte VP’s de ministers van Financieen, BIBIS en Binnenlandse zaken.


  gemodereerd
 14. Bravo denkt op zijn afrikaans, waar je geen verantwoording hoeft af te leggen wat er met gelden gebeurt. Hij weet niet dat alles volgens procedures werken en niet volgens Afrikaanse procedures !!!!!!!!!!!!!!!. Zolang het racistische kiesstelsel niet is aangepast zal je altijd met deze proletariërs te maken hebben !!!!. Als je in het oerwoud woont is je stem een daalder waard !!!!!


  gemodereerd
 15. Rechtvaardigheid 15 april 2022 Bij 03:33
  =========================================
  Volgens mij heb je het niet helemaal goed begrepen. Alvorens je de VP aanmoedigt moet je er van bewust zijn dat het issue wat hier eigenlijk speelde niet zozeer over de betalingen gingen van de recu’s van de verschillende ministeries, maar om gelden die voor politieke doeleinden worden uitgegeven en niet voor staatsdoeleinden. De minister van Financiën wil geen gelden voor politieke zaken uitgeven en laat nu daar de schoen bij de ministeries van ABOP wringen.


  gemodereerd
 16. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  VIDEO: ‘Geen issues meer tussen vp Brunswijk en minister Achaibersing’

  Dus het is weer KOEK & EI tussen beiden.

  Geen van beiden zijn te vertrouwen.
  Vp. Ronny Bravo Brunswijk die niet vrijwillig naar het buitenland kan gaan reizen.

  Maar ook bij minister Armand Achaibersing van Financiën komen nu bepaalde zaken bovenwater.
  In een recent artikel die ook gepubliceerd is, werd hierover geschreven.

  Bron: (dbsuriname.com) 12-4-2022
  Is er een BANK COUPE in de maak?

  Want dezelfde minister Armand Achaibersing van Financiën was toen ook directeur geweest bij ASSURIA.
  Tijdens zijn directeur periode was er een samenwerkingsproject tussen DSB en ASSURIA.

  Het volledig artikel is volledig te lezen via de vermelde site.


  gemodereerd
 17. @ Fer.E
  15 april 2022 Bij 23:35

  Dbsuriname verkoopt veel apekool.
  Geloof niet alles in 1 keer.

  Krakti !


  gemodereerd
 18. Onze VP gaat dezelfde weg op als Abdoel van de NDP.
  Abdoel is econoom, maar in de praktijk bleek hij weinig kennis te hebben van Economie, Denk aan zijn beroemde woorden: “Er komt geen devaluatie”.

  Onze Vp heeft toch een universitaire graad Bedrijfskunde behaald. In de praktijk blijkt hij geen rekenkundige kennis te hebben. Heeft hij zijn universitaire graad gekocht?


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES