Ceremoniële overhandiging recent gereconstrueerde panden DNA en minAZ

10
Ceremoniële overhandiging recent gereconstrueerde panden DNA en minAZ
Het gebouw van het ministerie van Algemene Zaken.

In Paramaribo vindt op donderdag 14 april de ceremoniële overhandiging plaats van de recent gereconstrueerde panden te weten het gebouw van De Nationale Assemblée (DNA) in Suriname en het voormalig Surinaamse ministerie van Algemene Zaken (foto).

Beide panden aan de Henck Arronstraat, voorheen bekend als de Gravenstraat, zijn de afgelopen periode gereconstrueerd onder supervisie van het Directoraat Cultuur.

Het historisch gebouw van De Nationale Assemblée en twee anderen panden werden op 1 augustus 1996 helemaal verwoest door een enorme brand. Het monumentaal gebouw was opgezet in de 18e eeuw en werd als eerst voor een vergadering van de Koloniale Staten gebruikt in 1887.

Na de brand verhuisde het parlement twee keer naar een tijdelijk onderkomen. Het nieuwe pand is een replica van het koloniale gebouw (foto onder) dat in 1996 afbrandde. De eerste steenlegging vond plaats in 2019.

Het oude (inzet) en nieuwe DNA gebouw.

Het project wordt mede gefinancierd door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en wordt uitgevoerd door de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP), in het kader van het stadsherstel van Paramaribo.

Woensdagmiddag vond de technische oplevering oplevering plaats van de herbouw. Middels een korte plechtigheid vond het protocol van de oplevering plaats. Donderdag is de grote dag waarbij de gebouwen officieel zullen worden overgedragen aan de Nationale Assemblee.

De eerste steenlegging:


10 REACTIES

 1. De gebouwen moeten de plaats krijgen en gebruikt worden waarvoor ze in 1887 zijn gemaakt en de betekenis in het cultureel erfgoed van Suriname. Er is nog genoeg ruimte achter deze gebouwen, waar men moderne gebouwen gebouwd kan worden ter ondersteuning van het DNA en of Overheid werk.

  Als men andere zaken ook in dit gebouw wil gaan doen, zoals verkopen van spullen zal dat niet goed zijn voor het bestuurscentrum, historische betekenis van deze gebouwen.

  De waarde en betekenis van deze gebouwen en gebied moet behouden blijven.

  Het democrtatische en historische betekrnis en waarde vd de rechtsstaat, ook cultureel.
  gemodereerd

 2. Het huidige DNA-gebouw dat voorheen hey Buiten Societeit Het Park was, moet weer in ere hersteld worden.

  Ook moet dat leven weer in ere worden hersteld, zoals het in de jaren 70 vd eeuw. De president en ministers, DNA-leden, succes volle Surinamers moeten weer een plek hebben om samen te komen. Ook de Dixie bar moet weer voor deze mensen open zijn.
  gemodereerd

 3. Nu nog het Hoofdbureau van Politie aan de Waterkant, het politieburea aan de Keizerstraat en het ministerie van Justitie en Politie.
  gemodereerd

 4. We krijgen een mooi land terug, zei een patriottische leider.

  Tja go. Set kong !

  Suriname voorwaarts.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 5. Chan de Lit a faja baka in Sranan en er is licht aan het eind van de tunnel, grote olie- en gasbronnen voor de kust van Suriname te zien.

  FF Wachten En Chan O Set In.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.