zondag, december 10, 2023
HomeNieuws uit Suriname50 euro entree fee in plaats van visum om Suriname binnen te...

50 euro entree fee in plaats van visum om Suriname binnen te komen

-

Does Travel & Cadushi Tours

Reizigers uit Nederland die naar Suriname willen hoeven vanaf 1 mei geen visum meer aan te vragen. Wel moeten ze 50 euro ‘entree fee’ betalen om het land binnen te komen.

Dit geldt ook voor enkele andere landen waaronder waaronder België, Frankrijk, Engeland, Aruba, Curaçao, Rusland, China, de Verenigde Staten en Canada.

Dat heeft de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken bekend gemaakt. Met de afschaffing van de visumplicht hoopt Suriname het toerisme in het land te stimuleren.

Reizigers buiten Europa betalen 50 US dollar. Deze entree fee zal online betaald moeten worden via VFS Global, waarna men een mail terug krijgt met een betalingsbewijs om het land binnen te komen.

Het is vooralsnog niet duidelijk of deze fee ook geldt voor personen in het buitenland die in Suriname zijn geboren en PSA kaarthouders. Er komt nog een officiële launch van deze mogelijkheid en additionele informatie over deze nieuwe maatregel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

27 REACTIES
 1. Russen hebben de mogelijkheid wel en Duitsers niet? Suriname heeft meer historische banden met Duitsland dan met Rusland, denk maar aan aan de plaatsnamen Berlijn, Hamburg en Hanover in Suriname. Voor zover ik weet hebben we geen Russische plaatsnamen Suriname.


  Maak melding

 2. Ik blijf mij steeds afvragen wat voor motiverende redenen achter deze actie zit voor t toerisme. Ik wil zo graag mijn sranang mang ondersteunen en Suriname promoten, maar met deze maatregel pas ik. Er zijn andere landen die veel goedkoper zijn en t toerisme promoten voorbeeld Turkije, Griekenland, Spanje. Heel jammer, een gemiste kans.


  Maak melding

 3. Prachtig . Gefeliciteerd. En wij arme stommerds met een surinaams paspoort moeten de kaolo bakras smeken om een vidum die ALS je die krijgt maar voor maximum 3 maanden geldig is. En we kunnen niet eens LEGAAL naar frans guyana gaan.
  Nee hoor chan en je grweldige minister van.internstionale zaken. Jullie stellen me DIEP teleur. BAH. BAH. BAH


  Maak melding

 4. 50 euro na het betalen van een dure ticket is veels te veel gevraagd.
  Wat krijgt de toerist voor terug?
  Achter tralies zitten savonds omdat jé bang ben voor rovers.
  Zo min mogelijk alleen over straat lopen omdat je bang ben.
  Bij een regenbui lopen de straten in Paranaribo onder water dus binnen blijven.
  Bij stroomuitval , bidden dat rovers geen bezoek brengen


  Maak melding

 5. De geldige PSA document van 5 jaren blijft van kracht
  maar surned die geboren zijn reizen visumvrij dus hebben velen recht op teruggave.maar daar hoor je indd niemand over .
  De eerstvolgende regering komt dan weer met iets nieuws en het volk blijft de verliezer


  Maak melding

 6. Mensen uit curaçao en overige Nederlandse Caribische eilanden hebben reeds eeuwen geen vusum nodig om suriname binnen te komen. Als surinamer heb je ook geen vusum nodig op naar deze eilanden te reizen. WAT NU????


  Maak melding

 7. de toeristen zullen niet komen , want wat heeft ons land te bieden , o ja criminelen die je geld afhandig maken , in elkaar slaan en soms vermoorden ze de toeristen , neen de toeristen zullen Suriname links laten liggen , en een ticket met verblijf is veel te duur , de toeristen gaan liever ergens anders heen
  Johnny jij hebt gelijk , we hebben dat ook gehoord van bekenden uit Nederland


  Maak melding

 8. het loopt de spuigaten uit zo, als je denkt dat je hiermee tourristen binnen haalt dat hebben ze het helemaal mis, er gaan veel minder naar Suriname komen zo ook de Surinaamse Nederlanders, en in mijn geval is het ook diep treurig, in sept. 2019 verblijf voor onbepaalde tijd aangevraagd, al 2x vanuit Nederland met een visum binnen moeten komen a €40,00 en ook nog eens $120,00 betaald in 2019 voor mijn verblijf aanvraag, en in nov. 2021 zat ik in de laatste fase van afhandeling, en nu is het nog niet rond, en ik moet volgende week om medische redenen weer naar Nederland, dus als ik over een paar maanden weer naar Suriname ga, wat ik woon ook hier, moet ik €50,00 betalen om binnen te komen, en een visum was €40,00 ra ra hoe kan dat.


  Maak melding

 9. Tegenwoordig word je legaal afgeperst om in suriname te komen. Daarnaast heb je de straatrovers ,bandieten en criminelen die je geld afhandig maken. Mij niet meer gezien….daag ….boevenbende Suriname daaag👋


  Maak melding

 10. Dit werkt eerder demotiverend dan stimulerend. En waarop is dit bedrag gebaseerd en wat zijn ze van plan met de opbrengst hiervan…. Zelfs om naar de USA te gaan, vragen ze maar $14 voor je ESTA-aanvraag. Dit wanbeleid en slecht bestuur blijft maar doorgaan.


  Maak melding

 11. Een lap grond dicht bij de zee ::je ziet in de verte azuur blauwe zee en heerlijke strandstrook:: zo’n 400-800 km verderop in Griekenland, kost je ongv €20.000-€25.000

  Je kunt er wat omgebouwde containers op zetten, en verhuren. Of je zet wat luxe tenten neer. OF JE VERBOUWD GROENTEN EN VERKOOPT HET LOKAAL. Mogelijkheden zat.

  Afrika, Gambia: je koopt een heel hotel resort naar Afrikaanse standaarden voor (prijs huis Anton Dragtenweg kost duurder) $1.2 miljoen, met witte stranden, en de blauwe zee vlak voor je neus.

  Tanzania: je koopt een mooi lap grond, incl strand, waar water zo doorzichtig is dat het lijkt alsof je zweeft in een boot als je gaat varen ::altijd azuur blauwe zee. Mooie water van de Indische oceaan, net als de Maldiven:: voor nog geen $30.000.

  Dadaa ‘set eng bung, aii’ 👋


  Maak melding

 12. Ik ga liever naar een ander land waar alles veiliger en beter geregeld is.in su denken ze in euro’s terwijl su srd heeft. Voor een app.betaal je €1000 voor 4 wkn.mort je alles nog zelf schoonmaken en idd achter tralies zitten. Je kan niet eens op je balkon zitten. Op de 1ste plaats zijn de sur.ook ongemanierd.het begint al op de luchthaven. Laat su eerst beginnen om het personeel beter te scholen en klantvriendelijk te maken.


  Maak melding

 13. Met de afschaffing van de visumplicht hoopt Suriname het toerisme in het land te stimuleren en tegelijkertijd 50 euro vangen voor een ieder die Suriname aandoet tenzij je dus :
  – je geboren bent in Suriname
  – een van je ouders geboren is in Suriname
  Of is dit opgeheven en vervangen door de 50 euro maatregel?

  Dan nog een opmerking:
  De derde generatie wiens ouders in Nederland zijn geboren zullen dus altijd een visum nodig hebben / de 50 euro moeten betalen omdat je ouders NIET geboren zijn in Suriname.


  Maak melding

 14. De noodzaak om geld binnen te halen begrijp ik. Maar €50,- is een beetje inhalig. Dan liever die visum van €40,_! En is dit ook bedoeld voor de diaspora? Was het niet de bedoeling om die groep aan te sporen om het land te komen helpen opbouwen?

  Een erg rommelig beleid die weinig zoden aan de dijk legt, en totaal niet uitnodigt om het land te bezoeken of om te investeren.


  Maak melding

 15. Een “red de SLM” – fee zou beter zijn.

  Want inderdaad een ticket is al behoorlijk duur in vergelijking met een vergelijkbare vlucht naar een veiligere locatie.

  Suriname is niet toerist vriendelijk, niet eens veilig voor het eigen volk. Dagelijks vinden er brute overvallen plaats. Iemand met autopech loopt ook nog eens het risico om beroofd te worden. Men kan niet eens rustig en veilig op het eigen balkon zitten maar moet constant zichzelf achter tralies opsluiten.

  Suriname is een heel mooi land en heeft heel veel te bieden maar het is nu ernstig verwaarloosd en verloederd.
  Ondanks dat er nu keihard aan gewerkt wordt is genieten van die switi fu Sranan nog steeds met voorzorgsmaatregelen en onder voorbehoud van.

  Wij willen een veilig Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 16. De regering heeft weer halve maatregelen genomen.
  Kijk gelijk hoe het zit met de mensen met psa alvorens deze ondoordacht beslissing te nemen.
  Ik zet mijn handen in het vuur dat ze nog steeds gelden innen voor de aanvraag van een PSA.
  Denkt de Surinaamse regering dat de mensen melkkoeien zijn helaas ze zijn slimmer dan dat.


  Maak melding

 17. De regering heeft weer halve maatregelen genomen.
  Kijk gelijk hoe het zit met de mensen met psa alvorens deze ondoordacht beslissing te nemen.
  Ik zet mijn handen in het vuur dat ze nog steeds gelden innen voor de aanvraag van een PSA.
  Denkt de Surinaamse regering dat de mensen melkkoeien zijn helaas ze zijn slimmer dan dat.


  Maak melding

 18. Als ik de woorden van de president mag geloven zouden wij als diaspora`s helemaal kosteloos naar Suriname mogen binnen komen, zie reportage bezoekt in Nederland van de president.
  Als wij 50 euro moeten betalen om even met vakantie te gaan naar Suriname dan is wel heel erg veel gevraagd met name voor de aowèrs, deze groep mensen hebben vaak te maken met een pensioen-gat, dus ook geen 100% pensioen, reken maar uit als je met zijn 2 gaat is al 100 euro extra, en gezinnen met 3 of 4 kinderen dan wordt het erg moeilijk om een bezoekje te brengen aan Suriname, hopelijk blijft het zoals het nu is voor ons als diaspora`s.


  Maak melding

 19. Klari 16 april 2022 Bij 00:27

  Dat bedoel ik dus. Betekend het afschaffen van het visum dat je geen PSA meer nodig hebt? Hebben stagiaires geen MKV meer nodig? Hoef je als Nederlander die zich een tijd wil vestigen in Suriname niet meer oneindig in de rij bij de vreemdelingendienst? Allemaal onduidelijkheid dus afwachten maar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES