Nederlandse militairen dit weekend naar Suriname vanwege jungletraining

14
Nederlandse militairen dit weekend naar Suriname vanwege jungletraining
Foto (c) Defensie Nederland - Jungle Warfare Instructor Course in Belize

Nederlandse militairen gaan voor het eerst in 12 jaar weer trainen in de jungle van Suriname. De eerste militairen vertrekken komend weekend uit Nederland voor de voorbereidingen in Suriname. Het benodigd materieel wordt over zee vervoerd.

Zo’n 120 militairen van 11 Luchtmobiele Brigade en het Korps Mariniers volgen in mei en juni de loodzware Jungle Warfare (Instructors) Course. Daarnaast leveren nog zo’n 130 militairen ondersteuning.

Nederland en Suriname maakten vorig jaar afspraken op defensiegebied. Nederland zegde onder meer ondersteuning toe bij de opleiding en training van het militaire kader en bij de ontwikkeling van het Surinaamse Nationale Leger en de Kustwacht.

Bij die gelegenheid besprak Defensieminister Krishna Mathoera de mogelijkheid om de jungletraining weer gezamenlijk in Suriname te organiseren.

De Nederlandse militairen maken bij de training gebruik van de Surinaamse expertise. Als wederdienst voeren Nederlandse militairen enkele bouwprojecten uit rondom het oefengebied, waaronder het plaatsen van een brug.

De training in het Surinaamse oerwoud past in een hernieuwde militaire samenwerking tussen beide landen. Om die kracht bij te zetten kwamen ‘rode baretten’ en mariniers vandaag in Schaarsbergen bijeen met onder anderen de Surinaamse ambassadeur.


14 REACTIES

 1. willen ze allemaal rambo worden , okee , maar jullie kunnen beter een training houden in het koude noorden van Noorwegen, Zweden en Finland het Lapland gebied , want jullie zullen binnenkort wel naar het oosten van Europa gestuurd worden , want die poetin heeft zijn ogen ook gericht op Finland en Zweden , want poetin wil niet dat Finland en Zweden zich bij de NAVO aansluiten , die poetin graaft zijn eigen graf , de dictator wordt straks door zijn eigenvolk vermoord , kijk wat er toen in Roemenië en in Libië en in andere dictator staten is gebeurt , het volk wil geen dictatuur
  gemodereerd

 2. Behalve dat Suriname er baat bij zal hebben, wordt de ondergang en het falen van DDB met deze actie goed bevestigd. Suriname heeft nooit enige vooruitgang gemerkt door de acties van DDB. Er zijn miljoenen stappen achteruit gemaakt door deze ellendeling die nu aan het creperen is. Dit is zijn verdiende loon, het zal nog lang duren eer hij uit zijn lijden verlost zal zijn.
  gemodereerd

 3. Dit is voor beide landen een win win situatie. Nederland traint haar militairen en tegelijkertijd worden de Surinaamse militairen meegezogen in deze training alsook krijgt Suriname gedurende de aanwezigheid een financieel voordeel voor de opvang en huisvesten, behuizing en voeding etc, van deze militairen. Ook de Surinaams leven pikt wat mee want verpozing en vertier hebben deze 120 militairen en de 130 ondersteunende militairen zullen ook wat geld (euro’s) uitgeven.
  gemodereerd

 4. Ik ben wel heel nieuwsgierig naar de Reacties van de Boutisten met Bouta himself voorop, of haat deze weer dokken zoals bij een vorige gelegenheid ook al eens gebeurde
  gemodereerd

 5. Goede zaak hoor. Zo wordt het Surinaamse leger ook iets beter van. Is een Win Win situatie.
  Ene DDB zal wel kritiek op alles wat deze regering doet!
  gemodereerd

 6. Wat@@ En nu hebben de Roemenen en Libiërs het door dat ze voor de gek zijn gehouden. De Roemenen gelden nu als goedkoop arbeid krachten in het westen.. in hun land verdienen ze maar gemiddelde 600 euro per maand, terwijl alles even duur is als het westen.

  Ik wens ze veel heel succes in het oerwoud vol slangen en insecten..
  gemodereerd

 7. Lijkt wel een Hollandse invasie (positief).
  Onderwijsteam
  VNG vereniging v Nederlandse Gemeenten
  Militairen
  Artsen
  Politie
  Stagiaires komen terug.

  Voor het eerst sinds tientallen jaren een samenwerking met diverse teams.
  Teken aan de wand dat het beter gaat.
  gemodereerd

 8. Ze hoeven niet ver. Overal in de binnenstad is jungle.
  Ze kunnen zo in de bosjes.
  Ze moetennoppassen mt de criminelen in ht binnenland. Voor ze het weten zijn ze uit
  gemodereerd

 9. Ze mogen ook voormalig soldaatje DDB direct op de retourvlucht zetten om kennis te maken in de EBI met Ridouan Taghi. Maar hem boven de Atlantische Oceaan droppen zonder parachute is ook welkom. Niemand gaat hem missen toch? Neem voormalig soldaatje Brunsie ook maar mee dan is Suriname verlost van ze. Santhoki gaat niet klagen hoor.
  gemodereerd

 10. “Waaatttt !!“
  Alleen in Suriname is de dictator nog spring levend.
  Hoe dan??
  Dictator hebben geen ziel daar om kunnen ze lang leven en trouwens ze willen in de hemel deze mensen niet hebben . Dus ze zijn niet welkom daar.
  Dus ze moeten hier eerst goed een lijdensweg af leggen.
  Voor dat ze in de hel terecht kunnen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.