zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieMaandelijkse tegemoetkoming voor onschuldige man die door politie werd neergeschoten

Maandelijkse tegemoetkoming voor onschuldige man die door politie werd neergeschoten

-

Does Travel & Cadushi Tours

Een onschuldige man die vorig jaar augustus door een politiekogel werd geraakt bij een schietincident in Suriname, krijgt een maandelijkse tegemoetkoming. Dat heeft vicepresident Ronnie Brunswijk vandaag laten weten.

“Het slachtoffer van het schietincident is door het opgelopen letsel niet meer in staat in zijn levensonderhoud te voorzien. De brute wijze waarop deze man van de één op de andere dag in een hulpbehoevende staat terecht is gekomen raakte mij diep”, aldus de vp.

De man in kwestie R.K. werd op zondag 29 augustus 2021 bij het optreden van het Regio Bijstandsteam (RBT) van de Surinaamse politie te Paranam neergeschoten en afgevoerd naar een politie post. Door de bewoners van Para werd aangegeven dat het slachtoffer onschuldig was.

Er werd flink geprotesteerd tegen zijn aanhouding. De bewoners gingen er zelf toe over de Martin Luther Kingweg te barricaderen na het schietincident. Naderhand bleek dat R.K. inderdaad onschuldig was en de politie af was gegaan op een verkeerd gegeven signalement.

De man mocht gisteren bij de vp op kantoor langslopen om een contract te tekenen waarin vermeld staat dat hij een maandelijkse tegemoetkoming krijgt (foto).

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

20 REACTIES
 1. VeePee Brunswijk heeft dezelfde propaganda strategie als Bullshit Bouta.
  Gezien dit feit is investeren in Suriname zeer riskant.

  ABOP heeft geen kader en is voorstander kortzichtige politiek waarin persoonlijke belangen voor algemeen belang gaan.

  Het is te hopen dat Bronto niet dezelfde fout maakt als zijn vader en wel durft te kiezen voor principes en duurzame verbetering.

  Volk van Suriname,
  ABOP is op weg de opvolger van de NDP te worden. Brunswijk beschermd Bouterse en de vernietigers van ons land en volk.
  No mek den tjar yu ede gwe.

  Wij willen geen worst meer voor ogen.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 2. Alleen is de vraag van waar dat geld door de vice president zal worden getrokken. Gaat het uit zijn eigen zak komen of zal de staatskas worden bezwaard. Als het uit de staatskas komt, dan is die contract in strijd met de comptabiliteitsregels en als het uit de zak van de vp komt, dan is het goed, maar voor hoelang. Want als hij niet in het machtscebtrum meer zit, dan mag die persoon fluiten naar die tegemoetkoming. Weer de zoveelste politieke stunt van de crimineel.


  Maak melding

 3. De ABOP heeft weer een paar stemmen binnengehaald voor de verkiezingen in 2025. Hiermee houdt de Vice-president van Suriname zich bezig. Naast een voedselpakkettenoorlog tussen de VHP en ABOP is er ook een hevige verkiezingscampagne gaande.

  Trouwens, is wel een aardig gebaar van de VP.


  Maak melding

 4. de vp moet ook eens gaan uitzoeken hoeveel burgers hij in het binnenland heeft verminkt , deze burgers konden ook nooit meer voor een inkomen zorgen , maar de vp is net als ddb blind, wat ze de bevolking aan gedaan hebben tijdens de binnenlandse oorlog


  Maak melding

 5. de vp heeft ook de minister van financiën in een kwaad daglicht gezet met uitspraken dat er geen geld werd gegeven voor projecten , nou de minister van financiën gaf de vp een sneer dat de vp eens goed moet nakijken wat financiën al doet en dat de vp eens moet kijken welke projecten nog niet kunnen , omdat procedure nog niet in orde zijn , de vp moet eens na zich zelf kijken , hij heeft geen verstand van zaken


  Maak melding

 6. Wanneer gaat Brunswijk beginnen met het regelen van een tegemoetkoming voor de mensen die hun hele leven hard hebben gewerkt en heel zuinig hebben geleefd en vervolgens zijn beroofd van al hun bezittingen. Deze mensen slapen slecht en moeten alle medische kosten zelf gaan ophoesten. Ik mag hopen dat hij niet alleen kijkt naar mensen die op hem lijken.


  Maak melding

 7. Bla bla bla BEK: ZO HOORT HET.
  Ma meneer, laat het optekenen baja, want un sabi kba fa den sma on a kondre e go te werk. Cash of via bankrekening? Termijn, hoe lang? Incl of excl pensioen?

  En ook: komt het geld uit het pensioenfonds vd politie, of uit een ander fonds, gelinkt aan de politie (nee niet uit zak van abop), ZODAT DIT CLUBJE het GAAT VOELEN IN HUN ZAKKEN ALS ZE ZO NODELOOS AGRESSIEF EN vriendjespolitiek te werk blijven gaan?


  Maak melding

 8. @WAT
  Graaf naar informatie over de actor(en) waarover jij het hebben wilt.
  Bijvoorbeeld (lees je eens in over de DBS, het artikel over Panaso enkele dagen geleden))
  Minister Armand Achaibersing van Financiën was samen met Merhai de directie van Panaso bij de verkooptransactie van het Panaso gebied aan de Centrale bank. Dit handeltje stikt en is nog steeds pendelend desondanks heet Santokhi deze man tot minister van Financiën benoemd.
  Surinamers zouden zeggen “mik poespoesi luku a merki” anders gezegd bijvoorbeeld “laat een pedofiel als oppas optreden voor een kind”


  Maak melding

 9. Tja ..? Waarom klagen jullie, want in Suriname hanteert iedereen zijn eigen belang. Zelf de VHP hanteert eigen belang. De partij die velen van jullie hier adoreert .?Dussss niet zeuren. Het is een onderdeel van het politieke spelletjes in het land. De politieke ontwikkeling is ook doorgedrongen bij Brunsie. Zo zie je maar weer .. Je hebt geen scholing nodig om een paar zogenaamde hooggeschoolden te doorgronden die in hokjes denken. Succes met jullie verdere discussie..


  Maak melding

 10. Uit betrouwbare suri kringen vernomen dat Ronnie b. ook een maandelijkse schadevergoeding zal geven aan de onterecht in elkaar getimmerde journalist.

  Dinsdag is D-day!
  Maar één abop minister heeft gepresteerd, de rest mag naar huis. Degene die de meeste bagger over zich heen kreeg blijft. Doorgaan met een minderheidskabinet zou fantastisch zijn.

  Deze man wordt rommel ingefluisterd door zijn adviseurs. De minister en zijn team houden terecht de financiën goed in de gaten.
  Hij zal nooit de handdoek in de ring gooien, macht is zoet.


  Maak melding

 11. ABOPers,
  jullie partij leider vervuilt jullie partij met profiteurs als Peppie, Pets, etc.
  Al deze profiteurs die van een koude kermis thuis zijn gekomen kloppen nu aan bij Brunswijk !
  Die oproerkraaiers die Santokhi uitschelden zitten niet alleen bij de NDP maar blijken nu ook bij de ABOP te likken.

  Als Belfort zijn eigen partij gaat beginnen kan er een coalitie van ABOP, NDP, BEP en lijst Belfort komen.

  Suriname is gewaarschuwd !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 12. Om president van het land te worden zal hij de kiezers van heel Suriname moeten omkopen want de komende wijzigingen van het kiesstelsel (one man= one vote), waarvan hij geen voorstander is, gaan zetelvernietigend werken op zijn presidentiële dromen. Zijn nu behaalde aantal (goedkope) zetels zullen geen garantie zijn voor het aantal te behalen (dure) zetels in de toekomst. Of hij nu voor- of tegen wijziging kiesstelsel is, hij wordt de toekomstige grote verliezer en dat weet hij. Dus onze VP in paniekstemming.


  Maak melding

 13. Whahahha 1 vd reageerders verwacht dat de meest labiele reaguurder op WK, een artikel leest, en het ook nog begrijpt?? Me plata djaso, serieus.

  Het is toch om te lachen tot je buikpijn hebt.
  Een gek vraag je toch ook niet om gekke bekken te trekken😁


  Maak melding

 14. Gaat hij ook al die onschuldige mensen compenseren die hij en zijn abbani maten in de binnenlandse oorlog als menselijk schild hebben gebruikt????? Dit is pure, ordinaire, van elk fatsoen gespeende verkiezingspropaganda. Zijn partner doet evenwel in dit moraalverval echt niet onder!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES