dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVier vrouwen die vermeende buitenvrouw mishandelden in vrijheid gesteld 

Vier vrouwen die vermeende buitenvrouw mishandelden in vrijheid gesteld 

-

Does Travel - naar Suriname

Advocaat Maureen Nibte heeft maandag alle vier vrouwen in een mishandelingszaak bij de voorgeleiding op parket vrijgepleit. Afgelopen week werden twee zussen en hun dochters aangehouden door de politie van Moengo wegens openlijke geweldpleging. 

In verband met de laatste dag van een rouwdienst (pur blaka) werd er een feestje georganiseerd in het dorp Langa Oekoe aan de Cottica-rivier in Suriname. Op het feestje brak er een vechtpartij uit, waarbij een groep vrouwen een andere  behoorlijk hadden afgetuigd met  bierflessen.

Ze deden dit omdat het slachtoffer een relatie erop na zou houden met de man van de verdachte Tresia A. (43). Laatst genoemde heeft vorig weekend samen met haar jongere zus Yvonne (41), haar dochter Obrella (24) en de dochter van haar zus Josiane (24) de vermeende buitenvrouw met grote lege bierflessen bewerkt. 

Het slachtoffer liep als gevolg daarvan verwondingen op aan haar hoofd, waarbij zij vier hechtingen heeft gehad. Ook liep zij snijwonden op aan haar handen en lag de nagel van haar grote teen eruit. De politie van Moengo werd hierover gewaarschuwd en heeft in het belang van het onderzoek alle vier vrouwen na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. 

Volgens de raadsvrouw zijn er veel twijfels in deze zaak met betrekking tot de mishandeling van de aangeefster. Er waren veel mensen aanwezig op het feestje; waarom heeft de politie verzuimt om meerdere getuigen te horen. In deze zaak heeft de politie slechts een getuige gehoord en op basis van die verklaringen en de aangifte van de aangeefster werden alle vier vrouwen in verzekering gesteld.

Het Openbaar Ministerie ging mee met het verzoek van de advocaat en stelde alle verdachten in vrijheid vanwege twijfels. Zij legde de twijfels in het voordeel van de verdachten en stelde allen in vrijheid.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Gelukkig waren de bierflessen leeg. Anders zou het zonde van de inhoud zijn en dat heeft geen gevolgen voor de extra kinetiese energie


  gemodereerd
 2. Mw: Mr. M.Nipte, is een vermaarde strafpleiter. Mr: I. Kanhai is nu de ”LUL”

  Bun tori

  Jacko


  gemodereerd
 3. Wat een onzin; omdat de politie maar 1 getuige heeft gehoord, onstonden er twijfels en werden de vier verdachten in vrijheid gesteld. Waarom kijkt de rechter ook niet naar de stille getuigen, zoals barstwonden en een eruit gerukte teennagel, op het lichaam van het slachtoffer? Als men in Suriname, om redenen van slechts 1 getuige, verdachten gaat vrijpleiten, maakt men van het rechtssysteem in Suriname een lachertje. Straks gaat men op basis van camerabeelden van slechts 1 camera, verdachten ook in vrijheid stellen, omdat de advocaat en rechter vinden dat er beelden gemaakt met meerdere cameras vereist zijn. Gaan we voortaan eisen dat bij alle misdaden meerdere getuigen gehoord moeten worden voordat bepaald kan worden dat misdadigers schuldig zijn? Zijn 2, 10 of 1000 getuigen genoeg? Nogmaals de reden die Nibte aanhaalde en de rechter accepteerde om.de vrouwen vrij te pleiten is BELACHELIJK.


  gemodereerd
 4. Wtf twijfels, de blauwe plekken op t lichaam vt slachtoffer zijn niet voldoende?

  Klasse justitie


  gemodereerd
 5. wanneer wordt die nibte en de paarse OM leden vast gezet , man dit kan toch niet dat die nibte , moordenaars , verkrachters , drugs criminelen , stelers , helers en herrieschoppers , en dronken automobilisten vrij krijgt , want een bende hier in Suriname , de Nederlandse delegatie die nu hier is moet er notitie van opnemen en dat bij terugkomst aan het Nederlandse OM geven , nou die gaan de financiële steun per direct stopzetten want die zien ook dat dit bouterse zijn werk is


  gemodereerd
 6. Er is wat degelijk mis met het rechtssysteem in Su. Met hechtingen en bloedverlies waarbij zelfs een teennagel kwijt is hadden deze 4 agressieve wijven nooit vrij moeten zijn. Iets klopt niet of het OM vreet van Nibte of het OM heeft opdracht gehad om het gevang zo min als mogelijk te bevolken wegens tekort aan middelen of Nibte werkt met een “winti”.


  gemodereerd
 7. Die mr. Nibte weet wel precies hoe ze het moet aanpakken, maar naast de vrijlating had er ook een opdracht moeten komen tot meer onderzoek. Dit is een vrijbrief en handleiding om andere buitenvrouwen af te tuigen als je het tenminste maar doet zonder of maar één getuigen/getuige. Zijn die djokos getest op vingerafdrukken, wanneer worden er meer getuigen gehoord. Gaat hetzelfde voortaan gelden bij roofovervallen, moorden en alle overige geweldsmisdaden, want dit is wel jurisprudentie nu. Het OM en de politie maken er wel een potje van


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES