dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameNationale selectie vrouwenvoetbal wil niet verder onder huidig SVB bestuur

Nationale selectie vrouwenvoetbal wil niet verder onder huidig SVB bestuur

-

Does Travel - naar Suriname

“De wedstrijd van dinsdag 12 april, vanavond, zal voor ons de laatste zijn onder het bestuur John Krishnadath. Wij zullen hierna niet meer uitkomen voor de nationale selectie, zolang dit bestuur er nog zit.” Dat heeft de Nationale Vrouwenvoetbalselectie van Suriname vandaag laten weten in een brief. Daarin zegt zij verder:

“Let wel, wij zijn erg trots op het feit dat we de kleuren van ons land mogen verdedigen en doen dit met veel liefde. Zowel de lokale als de diaspora dames willen met trots uitkomen voor het land, ons prachtig Suriname, maar dit is en wordt volstrekt onmogelijk gemaakt door gebrek aan leiding, materiaal en juiste mankracht. De manier waarop er al jaren wordt omgegaan met dit team, kan zo echt niet verder. De acties van de SVB zorgen voor het mentaal en fysiek afbreken van gezonde en vitale voetbalsters. De maat is vol!

Om een aantal van de bovengenoemde tekortkomingen te verduidelijken een paar onacceptabele voorvallen: – de dubieuze uitsluiting van Hadassa Brandon, – het niet meegaan van onze keeperstrainer om de kosten te besparen, -het niet meegaan van een fysiotherapeut, -het achterlaten van vijf van de diasporadames door de delegatieleider Bidjaikoemar Mankoe en Haroen “Luna” Tharkoedien, de teammanager in Puerto Rico na onze wedstrijd afgelopen donderdag. 

Dankzij het snel handelen van de Tevreden Group en diens contactpersonen die betrokken zijn bij de damesselectie, is de schade emotioneel beperkt gebleven. Dit is nog maar het topje van de ijsberg of anders gezegd dit is voor ons spreekwoordelijk en letterlijk de druppel. Het is een schandalige vertoning van het bestuur, eentje die laat zien dat verantwoordelijkheidsgevoel en professionalisme ver te zoeken is. De wijze waarop de damesselectie wordt behandeld staat haaks op de behandeling van de mannenselectie. Zo hebben wij bijvoorbeeld als damesselectie geen trainingskampen wanneer er geen officiële interlands ingepland staan. Ook wij hebben trainingskampen nodig om beter op elkaar ingespeeld te raken en het niveau naar een hoger level te brengen.

Dit bestuur is zolang aan het roer en al jaren worden wij aan het lijntje gehouden. Onder een ander bestuur, welke bereid is onze selectie waardig te behandelen, zoals het hoort, zullen wij ons beschikbaar stellen en klaar staan indien er een beroep op ons wordt gedaan. Om dit in de toekomst te voorkomen is juiste communicatie tussen de speelsters en het bestuur belangrijk, er moet een spelersraad opgesteld worden die regelmatig met het bestuur communiceert en de voortgang, verbeterpunten en ook vooral de positieve punten bespreekt.

We willen een ieder die ons wel op de juiste manier heeft ondersteund bedanken. We stellen dat erg op prijs.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Jullie hebben nog niet eens een halve doelpunt gemaakt,en maar arrogant doen,minder bami en mc Donalds eten, dan praten we verder.


  gemodereerd
 2. Ik ben helemaal mee eens met deze dames. Het bestuur van de SVB bestaat uit incompetente leden die helemaal geen kennis heeft van voetbal. Dit huidige bestuur moest allang naar huis gestuurd zijn. Oprotten incompetente heren.


  gemodereerd
 3. Heel goed dames. laat niet met je sollen. Ik sta 100000% achter jullie.
  Waarom hoor ik niets van vrouwen organisaties??? Zijn ze zoals altijd weer horend doof????


  gemodereerd
 4. Hay boi.. de SVB weer in de bocht. Totale chaos van een stelletje onbekwame amateurs. Men geeft leiding naar eigen inzicht en heeft totaal geen kaas gegeten, hoe het voetbal in Suriname tot ontwikkeling te brengen. Chan.. kan je deze gasten ook reshuffelen. En laat mensen die voetbal ademen, de organisatie naar een hoger plan brengen. Want dit is 10x niks..


  gemodereerd
 5. Goed zo vrouwen , de hele bestuur van de svb moet opdonderen , ze hebben voor jullie het voetbal kapot gemaakt maar ook bij de mannen , als er een nieuw bestuur is hopen we dat jullie weer gaan voetballen , voetballen is jullie ding.
  We denken ook dat Stenley Menzo het beter zal vinden dat het voltallige bestuur van de svb vertrekt.


  gemodereerd
 6. Tja .. de leidinggevenden in Suriname is nu een groot probleem. Kijkt maar naar de regering. Mismanagement, intimidatie,vriendendienst enz. Het heel goed met het land blijkbaar. (Not)


  gemodereerd
 7. Dat zijn faciliteiten uit het westen, waarschijnlijk ingefluisterd door de diaspora spelers.
  Nou, jullie wonen in een arm land en zijn absoluut niet essentieel, zo ‘step of your high horses’.
  Geld kan goed gebruikt worden voor het mannelijk team.


  gemodereerd
 8. Goed zo dames. En al de verhaaltjes van volle vlucht is onzin.
  Een goeie vader zou zn kinderen nooit achter laten.
  Een kapitein vertrekt als laatste van een schip.
  Deze gasten nemen voetbal als kassa voor hun zak.


  gemodereerd
 9. Niet essentieel? Beter te gebruiken vh mannen team? Wat in de 1970 is dat voor een 💩 opmerking?

  Schuilt er stiekem een man achter die naam? Zal ie stiekem panty’s aan doen onder z’n broeken, en 👠 als vrouwlief (of mama, want nooit den ab egi oso) niet thuis is?

  Zoveel vragen…..


  gemodereerd
 10. Ben zo trots op deze vrouwen. Wat een topwijven. Hadden we in Suriname meer mensen met zulke ballen. De hele bestuur van SVB zijn met andere zaken bezig. Voetbal is bijzaak. Laat ze direct oprotten.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES