dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidPresident wil 10 kilo afvallen; reeds 6 kilo lichter

President wil 10 kilo afvallen; reeds 6 kilo lichter

-

Does Travel - naar Suriname

President Chandrikapersad Santokhi volgt het goede voorbeeld van zijn Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali op, door gezonder te leven en te eten. Santokhi stelde zichzelf tot doel om in de eerste vier maanden van dit jaar 10 kilo af te vallen. Intussen is het staatshoofd van Suriname 6 kilo lichter en heeft nog 3 weken om 4 kilo af te vallen, wordt gemeld op zijn Facebookpagina. De boodschap van de president is om het goede voorbeeld te geven voor een gezonder leefpatroon.

Santokhi deed de mededelingen over de persoonlijke ‘struggle’ met zijn gewicht, donderdag tijdens de opening van de eerste openlucht gym in Commewijne. De sportfaciliteiten zijn gefinancierd door de Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO).

De president kondigde ook aan dat de opdracht aan de stichting Staatsziekenfonds (SZF) te hebben gegeven, om premieverlaging te bieden aan personen die gedurende een bepaalde periode geen doktersbezoek hebben afgelegd. Dit zou de Surinaamse samenleving moeten stimuleren gezonder te eten en te leven.

Aan gezondheidsminister Amar Ramadhin is medegedeeld om met het SZF te zitten en gauw tot een systeem te komen voor de premieverlaging. Dit zou niet alleen de gezondheidszorg verbeteren, maar tegelijkertijd ook minder drukken op het budget van de verzekerden.

Santokhi werkt hard aan een eigen gezonde levensstijl en spreekt de hoop uit dat de samenleving hem opvolgt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
 1. Redactie van waterkant dit is toch niet actueel genoeg of informatie waar de gemeenschap op zit tewachten,wees eerlyk, kyk hoeveel mensen kinderen nu gecrinaliseerd worden door het beleidt van deze man,weten jullie wat armoede is, je mag een bepaalde polieke richting zyn toegedaan maar als de armoede toeneemt moeten jullie het wel he eigen maken en goedt journalistiek werk leveren, dat zyn jullie de gemeenschap wel schuldig,en niet deze slape hap.

  ANTWRbrown ons advies is heel simpel: surf lekker verder als je het niets vindt hoor. KusješŸ˜˜


  gemodereerd
 2. rbrown , je gaat af als een gieter , je bent echt dom en deze president toont een voorbeeld , hij als president laat zien dat iedereen die overgewicht heeft er zelf wat aan kan doen , dus niets mis mee , meneer de president U geeft een goed voorbeeld


  gemodereerd
 3. o ja rbrown , weet jij nog tijdens de verkiezingen dat jou president een verkeerd voorbeeld gaf en zeker aan de jeugd , hij stopte in flora en ging daar met de jongeren roken en drinken , en er werd door hem een meisje zedelijk betast , nou vergelijk jou president dan met deze president
  je kan die beelden zeker hier bij WTK terug zien , het was in eind 2019 of in begin 2020


  gemodereerd
 4. Dit is geen nieuws item waard. Waarom geen aandacht voor de zelfmoord gevallen?? Korting op premie?? Nu zit szf al in problemen. Je betaald voor zoveel medicijnen.


  gemodereerd
 5. Het verschil van deze president en de vorige.
  De vorige president bakte mensen in hun eigen vet en de huidige president verband zijn eigen vet.
  Moraal van dit verhaal is dat er vet wordt verbrand door inspanningen.
  Maar van wie??
  Stof tot nadenken.


  gemodereerd
 6. Tralala tijdens een meeting op de tv naast kirpa.Weet je nog van die 200 miljoen.Dat is pas een goed voorbeeld.Pres.laat de misgunners maar l*llen.U bent goed bezig.Sporten is goed voor een ieder.


  gemodereerd
 7. @ Rbrown

  Jij als door gewinterde lid cq (aanhanger ) van de NDP, kan het nog
  steeds niet behappen de VHP de verkiezing heeft gewonnen.
  En dat daar een Hindoestaan zit is het voor jou, en de andere domme
  idioten, een doorn in het oog! Su heeft miljaarden schuld, en dat dankt
  zei het beleid van jou (lijder) en je wilt, dat de huidige president dat
  in 2 jaar dat oplost. Economisch is Su naar de klote, om maar te zwijgen
  over de ”CRIMINALTEIT” en dat is de erfenis wat jou(lijder) achter liet!
  Ik heb zelfs de neiging om te denken, dat alle criminele activiteiten die
  in Su plaats vindt, door jou domme soort genoten worden gepleegd.
  De goede niet te na gesproken, 90% van de NDP’ers zijn dom, jij valt
  er zeker niet buiten deze 90%!!!!


  gemodereerd
 8. Goed voornemen van president Chan Santokhi om gezonder te leven en af te vallen. Daarmee toont de president karakter. Ik hoop dat de president dezelfde karakter toont om het land en volk ook gezond te maken. Geen family&friends meer. De zwakke schakels in zijn kabinet vervangen. De snoepreisjes van de ministers bevriezen. De armoede bestrijden en de hongerigen voeden. Wat goed en gezond voor de president is, moet ook het geval met het land en volk. Wo set eng.


  gemodereerd
 9. Goed voornemen van president Chan Santokhi om gezonder te leven en af te vallen. Daarmee toont de president karakter. Ik hoop dat de president dezelfde karakter toont om het land en volk ook gezond te maken. Geen family&friends meer. De zwakke schakels in zijn kabinet vervangen. De snoepreisjes van de ministers bevriezen. De armoede bestrijden en de hongerigen voeden. Wat goed en gezond voor de president is, moet ook het geval zijn met het land en volk. Succes Chan, Wo set eng.


  gemodereerd
 10. Ik schrijf mijn mening uit ervaring. De pres moet vaker sex doen. Dat brengt voordelen met zich mee:
  -zijn lichaam is intensiever in beweging
  -van sex val je af omdat je calorieƫn verbrandt
  -je gaat helderder met de geest denken
  -je krijgt een frisse kijk op zaken
  -je voelt je beter in je vel
  -je doet minder snel aangifte vanwege belediging.

  De pres moet Bigi Bravo als voorbeeld nemen. Ronnie Brunswijk ziet er atletisch uit, staat open voor mensen en hij neemt snelle besluiten.


  gemodereerd
 11. @ WAT
  Wat je aangeeft is een onjuiste of onvolledige voorstelling van zaken
  – hij als president laat zien dat iedereen die overgewicht heeft er zelf wat aan kan doen
  @ Wat
  Dit had moeten zijn
  – De president moet voorkomen dat hij moet werken om de kilo’s ervan af te krijgen. Hij had gezonder moeten leven / eten.

  @Wat
  De president zal nog harder moeten werken om de kilo’s van zich af te houden want met zoveel valuta en gratis eten en drinken en vermaak is het moeilijk gezond te blijven van je gulzig en nooit genoeg hebt.
  Dus daar moet de president aan beginnen gezond leven en minder van het volk nemen en of meer aan het volk geven in plaats van beloven met woorden.


  gemodereerd
 12. Gepast advies van de redactie aan rbrown. Rbrown had ook president kunnen worden en laten zien hoe het moet. Surinamers hebben altijd in armoede geleefd en tijdens de vorige regering is dit erger geworden. Rbrown: als je niet of niet voldoende geschoold bent, geen economie gehad hebt, ga je iedere keer uit je nek zitten lullen zoals velen dat doen op deze site. Je bent zeker familie van Debby. Ik vraag me af wat je in het dagelijkse leven doet.Door mensen als jij komt Sur nooit vooruit. Emigreer of ga werken zoals jouw over over grootouders dat gedaan hebben. Vandaag, zondag, is een rustdag. Wat ga je vanaf maandag doen. Werken of iets anders.


  gemodereerd
 13. Deze man moet geen koe- of varkensvlees eten .Hij moet pompoen en kouseband eten en weinig praten, zo valt hij 15 kg. af.


  gemodereerd
 14. als je geld genoeg hebt kan je makkelijker kiezen wat je eet
  en is afvallen ook wat makkelijker

  de reactie op bruintje van een moderator geeft bruintje wel helemaal gelijk dat goede journalistiek ver te zoeken is hier
  maar dat is algemeen bekend hier
  het niet posten van anti santokhi posten, het erg slechte nederlands wat gebruikt wordt, en onwaarheden die verteld worden.zeggen al jaren genoeg over waterkant


  gemodereerd
 15. De beste opzet en goede resultaten van slagen zou dan zijn met een team van specialisten te werken: gezonde voeding en drinken, profesionele sportleiders/ trainers, drill masters, duur lopen, in de gym, cardio,

  Verder een team van allerlei Surinamers bij betrekken, leerlingen, studenten, diverse werknemers, gepensioneerden, sporters van diverse takken,

  Artsen die hun gegevens bij houden, sporttherapeuten, de agenda, leef patroon 24 uur, 365 dgn per jaar. Hoeveel keer per week getraind wordt en hoeveel uur?

  Alles moet gemeten en gerehistreerd worden, lengte, gewicht, leeftijd, de gezondheid vd deelnemers, obesitas

  Er moet hieraan een landelijke programma voor eorden gemaakt, waar iedereen aan mee doen, radio en TV, sporters zullen ook in meegenomen worden.

  Een motto: Een gezonde geest in een gezonde lichaam.

  Alle Surinamers worden in de opzet van dit programma, mee genomen.

  Suriname heeft gezonde mensen nodig, die sporten en goed niet alleen lekker in hun vel zitten, maar ook in hun geest.

  Hierdoor krijgt men andere soort Surinamers dan die vele luilakken, die voor de overheid willen werken, ( op overheidskosten naar het buitenland willen), i.p.v. een eigen onderneming gaan beginnen en verantwoordelijkheid willen nemen voor hun eigen leven.


  gemodereerd
 16. RBrown heeft gelijk .. Santokhi is met Santokhi bezig. Mensen worden opgepakt als ze meningen geven en zijn zoon speelt nu een soort gangster in Suriname.


  gemodereerd
 17. De meeste Surinamers worden de laatste tijd lichter gemaakt, bijna iedereen moet de buikriem flink aanhalen.


  gemodereerd
 18. Hij geeft het goede voorbeeld .Mensen ga ook lekker bewegen of sporten. Daardoor houdt je ziekten op afstand. Maar vooral ook gezonde voedingsstijl aanhouden en geen roken, drank of drugs gebruiken. Ook liefst geen junk food gebruiken.


  gemodereerd
 19. RobG 10 april 2022 Bij 10:38
  Ik schrijf mijn mening uit ervaring. De pres moet vaker sex doen. Dat brengt voordelen met zich mee:
  -van sex val je af omdat je calorieƫn verbrandt
  -je gaat helderder met de geest denken
  -je krijgt een frisse kijk op zaken
  -je voelt je beter in je vel
  -je doet minder snel aangifte vanwege belediging.

  De pres moet Bigi Bravo als voorbeeld nemen. Ronnie Brunswijk ziet er atletisch uit, staat open voor mensen en hij neemt snelle besluiten.

  Daarom heeft Bravo zovele vrouwen en zovele kinderen dat is een zekerheidje
  Maar niet iedereen is zo ruimdenkend en handelend als een marron


  gemodereerd
 20. “…
  President Chandrikapersad Santokhi volgt het goede voorbeeld van zijn Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali op, door gezonder te leven en te eten.
  …”

  Op basis waarvan wordt er geschreven dat Santokhi Irfaan opvolgt ?

  Santokhi was toch al ruim voor de verkiezingen bezig een gezonde leefstijl te promoten ?
  Het lijkt mij dus eerder zijn eigen goede voornemens die hij nu weer oppakt.
  Het kan ook zo zijn dat ze elkaar stimuleren en aanmoedigen.
  Door te stellen dat Santokhi Irfaan opvolgt kleineert / denigreert de Surinaamse schrijver zijn eigen Surinaamse president en maakt deze Surinaamse schrijver zijn eigen land Suriname minder waardig.

  Mi kondre tru.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES