Janiek Pomba vestigt nieuw Surinaams record tijdens marathon in Rotterdam

10
Janiek Pomba vestigt nieuw Surinaams record tijdens marathon in Rotterdam
Janiek Pomba in Rotterdam - foto (c) Gijs Boes.

Vandaag werd in Nederland de NN Marathon Rotterdam gehouden. Janiek Pomba uit Suriname heeft daarbij een nieuw Surinaams record gevestigd. In een tijd van 2h 31m 44s kwam hij over de finish.

Het vorige nationaal marathonrecord stond sinds 2005 op naam van Rajinder Patan en bedroeg 2h 39m 11s. Begin dit jaar liet Pomba weten dat hij vastbesloten was om dit record te verbeteren en dat is hem dan ook gelukt.

De 41ste editie van de marathon van Rotterdam werd gewonnen door Abdi Nageeye, een Nederlandse atleet van Somalische afkomst, die sinds 1996 in Nederland woonachtig is en de Nederlandse nationaliteit bezit. Hij is de eerste Nederlandse winnaar van deze marathon.

Vorige maand won Janiek nog de Bigi Broki Waka in Suriname, een wandel- en trimloop en internationale hardloopwedstrijd over de Jules Wijdenboschbrug in Paramaribo. 


10 REACTIES

 1. Ik ben heel teleurgesteld geraakt in Nederland. Ze hebben helemaal geen aandacht geschonken aan de winnares bij de vrouwen. Een Ethiopische. Alle aandacht ging naar nummer 2 een Nederlandse vrouw. Het kwam op mij over alsof die Nederlandse de marathon bij de vrouwen had gewonnen. Onbewust pure discriminatie door Nederland. Kijk ik heb er geen moeite mee dat ze die Nederlandse vrouw ophemelen, maar helemaal geen aandacht schenken aan de winnares vind ik ongehoord, omdat ze een buitenlandse is. Dit in tegenstelling tot de mannen. De winnaar kreeg alle aandacht omdat hij intussen een Nederlander geworden is. Hij wordt weer Ethiopiër op het moment dat hij begint te verliezen, zoals die Antilliaanse Enith Brigitta
  gemodereerd

 2. Abdi Nageeye heeft zondag met een recordtijd van 2 uur, 4 minuten en 54 seconden de 41ste editie van de marathon van Rotterdam gewonnen. (Tijd: 2 uur, 4 minuten en 54 seconden)

  Janiek Pomba uit Suriname heeft daarbij een nieuw Surinaams record gevestigd, In een tijd van 2h 31m 44s kwam hij over de finish. ( 2 uur, 31 minuten en 44 seconden)

  Janiek Pomba
  Hartelijk Gefeliciteerd, Ga Zo Door. Internationaal kan jij ook mee doen.

  Hopelijk dat hij een de beste/ goede sponsor in deze sport vindt en professionals om hem heen krijgt, die hem naar nog grotere hoogten kunnen brengen.

  Janiek Pomba
  Vertrouwen In Eigen Kunnen

  Hij geeft het goede voorbeeld hiermee aan (jonge/sportieve) Surinamers
  gemodereerd

 3. Hij moet nog wel heel flink trainen want de tijden die er worden gelopen liggen om en nabij de 2 uur en 3 minuten. Dus met een tijd van 2h 31m 44s loopt hij in de achterhoede. Maar zowaar een prestatie.
  gemodereerd

 4. We claim baka. Wie heeft hem gesponsord mek a doro dja?

  Atletiekbond Sranang?
  gemodereerd

 5. @bak bana….houd je mond en ga bakka bana bakken hoor.
  Als je niks positiefs te zeggen heb…zeg dan niets ik wil wedden dat jij noet een 10.min kan meedoen hieraan.

  gefeliciteerd Pomba….mooie prestatie. Top.
  gemodereerd

 6. MOEN ik ben met je eens ” telkens van die negatieve reacties ” Surinamers moeten ophouden met negatieve op en aanmerkingen als iemand iets positiefs neerzet.” Daarom gaat het niet goed i/h land inplaats elkaar te ondersteunen dat het goed gt met land cq bevolking gaan elkaar negatief bekritiseren “FOUT”DIE MENTALITEIT MOET TOT HET VERLEDEN BEHOREN, STOPPEN MET DAT SOORT ACHTERLIJK GEDRAG.
  GOED ZO MOEN ( ALLERTE REACTIE) ik sta elk jaar te werken bij zulke evenementen dus ik kan d’r over praten ( ik doe sport & evenementen dat is mij werk.
  gemodereerd

 7. Geweldig Janiek Pomba , jij loopt jou marathon daar in Rotterdam en verpulverd het Surinaams record en dat is klasse , de president moet jou hier een lintje geven voor jou prestatie.
  gemodereerd

 8. Dit soort mensen heeft Suriname nodig, waar je gied in ben en je geld mee kan verdienen en je eigen leven leiden.

  Surinamers moeten het beste uit zich zelf halen, waarin ze goed zijn.
  gemodereerd

 9. Inderdaad DRIE KWARTIER bezig geweest – voor mijn “historische database” -, om uit te vinden wie bij de dames de marathon gewonnen heeft: 10/04/2022 Abdi Nageeye/ HAVEN HAILU winnen 41e Marathon van Rotterdam: 2u04:56 Nederlands record/ 2u22:01/ Nienke Brinkman 2e in Nederlands record: 2u22:51/ Janiek Pomba Surinaams record: 2u31:44
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.