maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit NederlandDelegatie Vereniging van Nederlandse Gemeenten op bezoek bij BiZa

Delegatie Vereniging van Nederlandse Gemeenten op bezoek bij BiZa

-

Does Travel - naar Suriname

Een delegatie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is momenteel in Suriname en bracht donderdag een bezoek aan het het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa). “Het overheidsgebeuren moet verbeterd worden door middel van trainingen en opleidingen aan ambtenaren zodat er een resultaatgerichte bijdrage kan worden geleverd aan het functioneren van het overheidsapparaat”, zei Marjory Mulier onderdirecteur Personeelsontwikkeling Organisatie & Efficiency Beleid van BiZa tijdens het bezoek.

Minister Bronto Somohardjo van Biza in bijzijn van zijn directeur Nasier Eskak en directeur Human Resource Management (HRM), Jacintha Thomas- Alfaisie ontvingen de twee VNG-vertegenwoordigers t.w. Maarten Beks, Beleidsadviseur Bestuurszaken en Projectleider Irene ten Teije. De bewindsman  is verheugd met de hernieuwde samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten nadat de relatie een aantal jaren was bekoeld.

Tussen beide partijen bestond er reeds in 2009 een Memory Of Understanding (MoU), Projectvoorstellen voor het ministerie Binnenlandse Zaken. Hierin is onder ander opgenomen operationalisering projectaanvraag Surinaamse en Nederlandse overheden operationalisering projectaanvraag Leergang Personeel en Organisatieadviseur Surinaamse Overheid en de operationalisering projectaanvraag ontwikkeling en toepassing Toolkit P en O; project Functiehuis. Voor onderdirecteur Mullier is het belangrijk dat invulling aan deze samenwerking wordt gegeven. 

VNG-vertegenwoordiger Beks gaat na hoe en op welke gebieden de samenwerking tussen Suriname en zijn organisatie verder gestalte kan worden gegeven. “In het verleden was er al een samenwerking, dus kijken wij nu uit op welke manier wij die weer kunnen oppakken. Alle gemeenten in Nederland zijn leden van de VNG. De VNG is een private vereniging en wij zorgen ervoor dat de boodschap van de gemeente wordt doorgespeeld naar de centrale overheid, en wij leveren diensten aan de gemeente.”

Eerder deze week was de delegatie ook in Saramacca:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Deze regering moet de eer aanzicht zelf houden en aftreden , zodat er nieuwe vervroegde verkiezingen komen, en het kies stelsel moet mogelijk gemaken dat het volk rechtstreeks een president kiest . Dit is myn mening als het om democratie gaat.


  gemodereerd
 2. rbrown , jij en democratie , nou jij bent boutist en die hangen een dictatuur na , maar jij zal het nu niet meemaken dat er nieuwe verkiezingen komen , pas in mei 2025 zijn de nieuwe verkiezingen , en jou partij gaat niet meer meedoen , ze zijn voor 2025 al opgeheven , je kunt toch raden waar door ze zich hebben opgeheven


  gemodereerd
 3. Een goede zaak. Maar de VNG zal wel bergen moeten verzetten om de cursisten de klappen van de zweep bij te brengen.-
  Een goed bestuur begint bij goed onderwijs een goede voorbereiding en intrinsieke motivatie. En dat mist 80% van de Surinaamse gemeenschap.


  gemodereerd
 4. @medusa,
  Onderstreep volledig wat je schrijft: “Een goed bestuur begint bij goed onderwijs een goede voorbereiding en intrinsieke motivatie. En dat mist 80% van de Surinaamse gemeenschap”
  Het verschil zit in het feit dat de bestuurders in Suriname ongeletterd zijn. De competentie, bestuurlijke bagage missen. Omdat het niveau in communicatie enorm laag is. Neem alleen het parlement van Suriname als voorbeeld. Nu gaat VNG in gesprek met een team van districtscommissarissen om hun samenwerkingen te bespreken en opleidingen aan te dragen. Maar te beginnen vanuit de basis in opleiding denk ik. Want het is opnieuw beginnen vanuit de basis. Het is een aanfluiting voor Suriname. Wie weet komt daar gauw verandering in.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES