donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse ambassadeur Blankendal overhandigt geloofsbrieven aan president Guyana

Surinaamse ambassadeur Blankendal overhandigt geloofsbrieven aan president Guyana

-

Does Travel & Cadushi Tours

Afgelopen dinsdag heeft Liselle Blankendal, Buitengewoon en Gevolmachtigd Ambassadeur van de Republiek Suriname in Guyana haar geloofsbrieven aangeboden aan de president van Guyana, Mohamed Irfaan Ali. Tijdens deze ceremonie werd de bilaterale samenwerking tussen beide landen aangehaald alsook gevoelige kwesties die op hoger niveau zullen worden besproken en opgelost zullen worden.

De Ambassadeur gaf aan dat de olie- en gassector in beide landen in opkomst is. Deze moet ervoor zorgen dat dit op een milieuvriendelijke en duurzame manier wordt uitgevoerd, wat gunstig is voor de mensen in beide landen, om duurzame groei en ontwikkeling te realiseren. ‘We hebben hetzelfde doel en dezelfde toewijding aan onze huidige en toekomstige generaties en zijn overeengekomen om samen te werken’ benadrukte de Ambassadeur.

Zowel Suriname als Guyana gaan in hun ontwikkeling naar een duurzame economie die de transitie zal maken van op koolstof gebaseerde energie naar groene energie.

Sinds het aantreden van beide regeringen in 2020 is de relatie verheven naar een hoger niveau. Met de ondertekening van het Platform voor Strategische Dialoog en Samenwerking (SDCP), in november 2020 zijn er enkele activiteiten al tot stand gekomen, vooral ontwikkelingen die gericht zijn op infrastructuur, landbouw, veiligheid, gezondheid en handel. Ook is er gesproken over de succesvolle en zeer goed bezochte Internationale Energie Conferentie Expo die door Guyana werd georganiseerd. Suriname zal volgend jaar weer deelnemen aan deze conferentie. 

Tijdens het bilateraal onderhoud met de President kwam naar voren dat er van 19 tot en met 21 mei 2022 een landbouwconferentie in Guyana zal plaatsvinden. Het voorstel is om een gezamenlijke presentatie te doen tijdens deze conferentie. Er is aangegeven dat het belangrijk is dat Suriname aangeeft welk landgoed geïdentificeerd is geworden voor het uitoefenen van landbouw conform de afspraken voortvloeiend uit de energieconferentie van februari 2022. Suriname had tijdens deze conferentie aangegeven de voedselschuur voor de regio te worden.

Wat visvergunningen betreft vroeg President Ali uitdrukkelijk naar de status daarvan in de hoop op zichtbare resultaten op korte termijn. Met betrekking tot de brug over de Corantijn rivier is er verzocht om de gemaakte technische afspraken na te komen.

De Ambassadeur gaf aan dat het een zeer grote eer is om als Ambassadeur van Suriname in Guyana te dienen. Zij heeft beloofd alles in het werk te stellen om de bestaande vriendschap en partnerschap verder te versterken en de gemeenschappelijke doelen van vrede en welvaart te bevorderen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

7 REACTIES
 1. je moet geloof buiten de politiek houden , ieder die een geloof aanhangt dan is dat hun ding , maar ga geen ander een geloof dwingen en zeker niet op papier


  Maak melding

 2. Ik wens haar veel succes.Hoop dat zij die capaciteiten heeft\beschikt, die een ambasadeur betaamd.Met de vele boringen ect.ect.Nogmaals veel succes in naam van land en volk.


  Maak melding

 3. Wat visvergunningen betreft vroeg President Ali uitdrukkelijk naar de status daarvan in de hoop op zichtbare resultaten op korte termijn. Met betrekking tot de brug over de Corantijn rivier is er verzocht om de gemaakte technische afspraken na te komen.
  ===========
  De guyanese president heeft wel lef om Suriname op de gemaakte afspraken te wijzen. Ik hoop dat de president van Suriname ook die lef toont en Guyana vraagt om het Tigri-gebied gelijk terug te geven.


  Maak melding

 4. “Sinds het aantreden van beide regeringen in 2020 is de relatie verheven naar een hoger niveau”. O ja, TIGRI?????

  Mel dr buitenman op bezoek? Gezellugggg.
  They’ve come to take over Surinam van die domme afstammelingen vd slaaf gemaakten, en de rest.

  Stond erbij, en keek ernaar


  Maak melding

 5. Jammer dat ze niets gezegd heeft over het Acaraigebied, tussen de Corantijnrivier, Coeroeniriver en het Acaraigebergte en dat deze ook heel snel wordt opgelost en dit probleem voorgoed wordt opgelost in het voordeel van Suriname.

  Ieder persoon, diplomaat van Suriname die naar Guyana gaat moet dit duidelijk maken aan de Guyanezen.

  Suriname heeft Guyana niet nodig. Guyana mag aardolie-en gasvoorraden hebben. Suriname heeft dat ook.

  We kunnen wel samen werken, maar Guyana moet niet denken dat Suriname haar grondgebied inclusief met het Acaraigebied niet kent.

  Er is een hele mooie websit over het Acaraigebied en het is heel erg mooi. Het mooiste stukje natuur dat ik gezien heb, nog afgezien van de waarde van dit gebied.

  ‘GUYANA HEEFT GEEN CLAIM OP DE CORANTIJN, IS SURINAAMS BEZIT’

  Aan alle Surinamers, deze online website moet u zeker zien, om te zien waarvoor wij moeten vechten om het te behouden, nl:
  about us – plants of the Sipaliwini Savanna

  Zie hoe mooi en schoon dit gebied is en wat voor inzet er geweest is van onderzoekers in de jaren 60 van de vorige eeuw tot dat de Guyanezen ons uit ons mooie Acaraigebied hebben weggejaagd

  Geeft deze website aan alle Surinamers door en laat zien, waarvoor wij onze ogen, oren sluiten.

  Veel kijk en leesplezier en laten we ervoor vechten tot de dood.


  Maak melding

 6. Zie deze onderstaande online website van de Sipaliwini Savanna

  Aan alle Surinamers, deze online website moet u zeker zien, om te zien waarvoor wij moeten vechten om het te behouden, nl:

  about us – plants of the Sipaliwini Savanna


  Maak melding

 7. Waarom is het Acaraigebied het mooiste stukkie op aarde?
  Omdat er geen suri’s zitten.
  Tsja, inkoppertje @passant

  Van wie dit stuk land nu, want het zijn Hollandse biologen die onderzoek hebben verricht, gefinancierd door ‘the Netherlands Foundation for the advancement of tropical research’. (Website) Dus…. ja, ja, vd surineds.

  Mevrouwtje met uw Hugo de J. pumps gefeliciteerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES