maandag, april 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieProject vervanging plastic zakken met duurzamere boodschappentassen

Project vervanging plastic zakken met duurzamere boodschappentassen

-

Does Travel - naar Suriname

De stichting Suriname Waste Management (SUWAMA) heeft onlangs 25 vrouwen getraind voor het vervaardigen van herbruikbare en duurzame boodschappentassen gemaakt van katoen en krantenpapier. Dit is een pilot project dat wordt uitgevoerd in het kader van het groter project ‘Replacing single use plastic commodities in the economy of Suriname’.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met ‘The Basel Convention Regional Centre for Training and Technology Transfer for the Caribbean (BCRC-Caribbean)’ en onder toezicht van het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu, Directoraat Milieu.

Het project richt zich op het vervangen van single use plastic producten (plastic producten die dus éénmalig gebruikt worden) in Suriname, zodat wij de plastic problematiek preventief kunnen aanpakken. Hoe minder plastic wij importeren en produceren, des te minder plasticafval er gegenereerd wordt, des te minder de plasticvervuiling.

Er is gekozen voor een preventieve aanpak, omdat de meest aanbevolen optie volgende de internationale afval hierarchie en ook omdat in Suriname minder 5% van onze plastic wordt gerecycled. De rest beland op een stortplaats of in het milieu.

De 25 getrainde vrouwen hebben hun certificaat ontvangen en de eerste pakketten om de productie van de alternatieve boodschappentassen te starten. Het is de bedoeling om in april en mei 1.800 tassen te produceren en te verkopen. Het streven is om een win-win situatie te creëren, waarbij de vrouwen de tassen produceren en hieraan verdienen.

Tegelijkertijd wordt er zo een bijdrage geleverd aan een duurzaam alternatief voor plastic zakken, een schoner milieu en uiteindelijk een leefbaarder Suriname. Gelet op het animo van dit sub project zal Stichting SUWAMA deze boodschappentassen blijven vervaardigen.

De eerste boodschappentassen zullen rond eind april op de markt aangeboden worden via Stg. SUWAMA en ook in de verschillende winkels.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Zulke berichten zie ik graag langs komen , heel goed voor het totale bevolking vooral het milieu ook wordt er money verdiend en als het goed verloopt kan men verschillende producten vervaardigd wordt voor lokale en internationale export.
  GOOD JOB LADIES ” IK WENS JULLIE ALLEMAAL HEEL VEEL SUCCES EN PLEZIER IN DE TOEKOMST.
  OOK WIL DE INITIATIEF NEMERS BEDANKEN MET DEZE FANTASTISCHE PROJECT.


  gemodereerd
 2. Commissie, platform, project. Kosten? Aan?

  Wanneer wordt achter Charlesburg geordend, en het afval daar gerecycled?


  gemodereerd
 3. begin eens net als europa statiegeld op de petflessen te zetten
  want daar steekt het de moord van in suriname

  het idee achter deze tassen is goed
  maar katoen en krantenpapier? hoe lang gaan die tassen dan mee?
  tegenwoordig geeft omu ook weer gratis tasjes weg als je wat groter boodschappen doet
  opeens hoef je er dan niet meer voor te betalen

  wat gaan deze particulier gemaakte tassen kosten?
  en waarom wordt het plastic afval niet gerecycled tot “big shoppers” die waarschijnlijk veel steviger en duurzamer zijn?
  misschien een idee voor de industrie?

  al met al? een land met niet eens zoveel inwoners? en dan zoveel afval?
  wordt tijd om het goed aan te pakken op een winstgevende manier en de wereld te laten zien hoe het moet
  want in een groot economisch land gaat zoiets nooit gebeuren omdat daar teveel naar de cijfertjes etc gekeken wordt


  gemodereerd
 4. ai na miiii , je noemt net een buurt op die je baasje vrij gaf om van alles te dumpen en ook om alles te verbranden , daar in noord aan de verlengde Charlesburgweg is de grootste vuilnisbelt en daar wordt al het rubber , plastic , piepschuim en olieresten en chemicaliën verbrandt en de overheid grijpt niet in , omdat ddb dat toen bepaald heeft


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES