vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEZ-minister Saskia Walden wordt vervangen

EZ-minister Saskia Walden wordt vervangen

-

Does Travel - naar Suriname

Het is vrijwel zeker dat minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie in Suriname binnenkort het veld moet ruimen op die post.

De 47-jarige Walden heeft de afgelopen tijd veel kritiek over zich heen gekregen. Zo zou ze als verantwoordelijke minister niet in staat zijn geweest, om de problematiek van stijgende prijzen effectief aan te pakken.

De Surinaamse president Santokhi liet donderdag weten dat er op basis van een evaluatie binnen twee weken een kabinetsherschikking oftewel reshuffeling zal plaatsvinden. Hij heeft daarbij geen namen van ministers genoemd, maar in de wandelgangen valt de naam van Walden steeds.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. Bij ongeschiktheid moet men idd vervangen worden. Maar dat geldt vd hele zittende regering.
  Ach, dr pensioen met privileges is seti voor de rest van de leven.

  We weten in elk geval hoe de volgende eruit zal zien. Wedden?!?


  gemodereerd
 2. Het zou beter zijn de ministers op hun ministeries te laten en een team van technocraten met kennis en ervaring vd uitdagingen van Suriname, bevolking, de ministeries, ook
  internationaal bij het kabinet vd president te hebben die deze zaken in een goede plan dat hiervoor gemaakt is op korte, middellange en oange termijn uitvoerd. De meeste uitdagingen gelijktijdig uitvoerd en andere in een volg tijd.

  Het moeten geen grappenmakers m/v zijn met gekochte diploma’s, maar van erkende HBO, Universiteiten nationaal en Internstionaal.Mensen die van de hoed en de rand weten en weten wat van hen verwacht wordt en goed is voor de bevolking en het land als het om
  het algemeen belang gaat.

  Zie Guyana daar vindt er een ontwikkeling plaats dat ongekend is op technologisch gebied, infrastructuur, wegen, gebouwen, enz.

  Surinamers, president Chandrikaperkash Santokhi let op de algemene belangen/ uitdagingen van Suriname en Surinsmers en mensen die voor hun eigen prive belangen in de regeringscoalitie zijn en bij overheid zijn moeten worden weg gejaagd.

  Het Algemeen Belang dat is troef voor de ontwikkeling en vooruitgaan van Suriname en alle Surinamers, ook internationaal.


  gemodereerd
 3. Mocht dat zo zijn dan heeft zij in ieder geval naar haar vermogen en inzichten haar bijdrage geleverd.

  Maar laten we eerlijk zijn, de omstandigheden zijn zeer extreem en heeft dringend behoefte aan een heavy weight leidinggevende met een behoorlijk bagage van niet alleen kennis en kunde maar vooral een heavy weight pakket aan ervaring en een ruim vermogen aan inzichten !

  Vooralsnog kan er nog geen conclussies getrokken worden. En moeten wij waken voor speculaties, fake berichten en opruiing met als doel destabilisatie !

  Wij werken aan een beter Suriname !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 4. Ze hft tenminste nog haar Dubai reis gehad. Deze tante gaat geen ministerie nr grotere hoogten kunnen brengen en al helemaal deze niet. Vhp hft haar daar gezet omdat ze de importeurs handelaren niets kunnen doen. Ze hebbenbhun geld gehad dus moeten ze die terug laten vloeien.
  Dit mens zat gewoon daar dan hadden ze een niet hindustaan, voor meer was ze er niet. Lerie no e poer dong, ze hebben je misbruikt.


  gemodereerd
 5. Wat zegt de grondwet over RESHUFFELING ? NIKS,,,,Ministers worden ontslagen,PUNT UIT .


  gemodereerd
 6. in de wandelgangen gehoord dat Joel “Bordo” Martines die post gaat krijgen omdat hij al jarenlang zakenman is, kan goed Nederlands, Engels en Frans praten….dus gekipt voor die job.


  gemodereerd
 7. Het is terecht dat deze goeie dame vervangen gaat worden. In de afgelopen bijkans twee jaar was ze onzichtbaar. Om de leed te verzachten heeft ze van de regering al van tevoren een snoepreisje naar Dubai cadeau gekregen. Maar ik hoop dat de president bij de reshuffeling ook daadkracht gaat tonen om al die incompetente ministers van de ABOP/PL te vervangen. Daarnaast moeten sterke kandidaten geplaatst worden op het ministerie van volksgezondheid, OW en LVV.


  gemodereerd
 8. Zeer zwakke schakel. Diletant. Gelukzoeker.
  En over tot de orde van de dag.


  gemodereerd
 9. Degene die de problematiek van stijgende prijzen, in de tijd van COVID en de oorlog in Oekraïne, kan oplossen, moet op z’n minst een Tovenaar/’Bonuman’ zijn. Waarom krijgt Walden de schuld,terwijl de rest van het team ‘no kan set neks tu’.


  gemodereerd
 10. Zwarte schaap natuurlijk

  CDS directeur is ook vervangen

  Wat zegt dit over de bromki djarie?


  gemodereerd
 11. tsja, ik zou haar niet de schuld geven van de stijgende prijzen, want dat is suf, dat is economie, daar moet je anders aan trekken. ik denk wel dat zij niet capabel genoeg is voor zo een grote huishouding als van een land, en met haar velen, inclusief president en vice president. dus


  gemodereerd
 12. Walden wordt geofferd voor de handelaren die tevens de vrienden en sponsors zijn van de VHP en konden dus door de minister niet aangepakt worden! Dit is weer zo een bedriegersstreek van Leandro want hij weet wel degelijk hoe de vork in de steel zit.


  gemodereerd
 13. De huidige president kan de handleiding “succesvol reshuffelen” van zijn voorganger gebruiken.


  gemodereerd
 14. Een goede plan dat hiervoor gemaakt is voor korte, middellange en lange termijn uitgevoerd wordt, ook door u na 25 mei 2025. De meeste uitdagingen gelijktijdig uitgevoerd worden en andere in een volg tijd.

  Z.E. president CS laat de ministers op de ministeries zitten en werken en vorm een team van ervaren technocraten om u heen die de werkzaamheden voor land en volk, ook internationaal gaan uitvoeren.

  Er moet geen onrust ontstaan in de Surinaamse maatschappij, waarin wolven in schaapskleding en gelukszoekers munt uit willen slaan.


  gemodereerd
 15. Ma bonnie wie zijn er dan wel cappabel. toch niet die vuile vieze smerige honden van de ndp die ons mooie land hebben vernietigd. ze hadden nog wel duizend economen en kijk nu $ 4 mrd schuld, een minister van financien op de vlucht een governor van de centrale bank in de bak.
  Chan en brunsie hebben geleerd van Boelerse, maar zijn nog lang lang heel lang niet zover.
  Eerst nog 10.000 banen aan vrienden (je weet toch met de verkiezingen beloof wat, je weet toch) daarna maandelijks reshuffle.
  wat een gore idioot die al ons geld verbraste aan reshuffle


  gemodereerd
 16. Was te verwachten dat zij slachtoffer zou worden. Jammer, maar binnen die Vhp clan, zijn er nog een paar die dienen op te stappen. Fouten die door de ministers van bibis, financiën, volksgezondheid worden gemaakt. Worden bedekt onder de mantel der liefde. Politici zijn nu eenmaal lage wezens. Wat Chan niet ziet of niet wil zien is dat het allemaal zo doorzichtig is…


  gemodereerd
 17. Kukuleku wat je wil, feit blijft: Chan denkt het slimmer te doen door commissies platformen en mini projecten als fronts te gebruiken, welke president gaat er naar de opening ve tjin notie houten brug. Maar hij, fams and friends stelen net zo hard uit de staatskast, als de vorige. Doen alsof maakt het nog niet echt

  PUNT UIT.


  gemodereerd
 18. ddb heeft in zijn regering van 2010 tot 2020 70 ministers vervangen , nou Santokhi U kunt er nog heel veel vervangen , maar U zal het record van ddb nooit halen zelfs als mocht U 3 termijnen president zijn , minister Saskia Walden kan niets aan die prijsstijgingen doen , U ook niet meneer de president , de prijsstijgingen was over de hele wereld , maar U had het voor het volk wel dragelijker kunnen maken als U uw verkiezingsbelofte was na gekomen , U zei toen we gaan alle gestolen gelden die de vorige regering gedaan heeft terug halen aangezien des persoon , nou tot op vandaag zien wij als volk niet dat U het heeft gedaan , die personen leven nog steeds in weelde.
  meneer de president , als minister Saskia Walden moet vertrekken is het geen blaam voor haar , zij heeft gehandeld naar haar kunnen maar zonder steun van U.
  U gaat dan toch ook de minister van bibis albert ramdin en de minister van landbouw veeteelt en visserij prahlad sedwien , en de minister van transport communicatie en toerisme albert jubithana en zeker de minister van justitie en politie kenneth amoksi vervangen , deze ministers zijn de zwakke schakels in uw regering


  gemodereerd
 19. Let maar op wie haar opvolger wordt, een die op Leandro lijkt. Want hij moet ook een njang maken. Wanneer gaat onze zijne excellentie weer naar Nederland en kunnen de Surinaamse studenten hem daar weer de vraag stellen over zijn etnische ministers, zijn antwoord was toen de ministers zijn niet etnische want we hebben Walden…. wel nu is het super etnisch. Let maar op. AUB zijne excellentie schrijft u nieuwe verkiezingen zoals u in Nederland had aangegeven, geloof me u gaat nooit meer een rol vervullen. U heeft velen zwaar teleurgesteld waaronder ik.
  Ps ik ben geen NDP-er. Ben voor een eerlijk bestuur en de VHP voldoet daar NIET aan.


  gemodereerd
 20. Lekker toch. Tot je dood verzekerd zijn van inkomsten van minstens 18.000 SRD per maand
  . Ik ben benieuwd welke andere emolumenten een ex minister krijgt toegewezen zoals:
  politiebewaking
  telefoonkosten
  etc


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES