zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGroentehandelaar uit Den Haag (59) wast meer dan 1 miljoen euro wit

Groentehandelaar uit Den Haag (59) wast meer dan 1 miljoen euro wit

-

Does Travel - naar Suriname

Het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland heeft een gevangenisstraf van 2 jaar geëist tegen een 59-jarige groothandelaar van groente en fruit uit Den Haag. Hij zou meer dan 1 miljoen euro hebben wit gewassen.

De verdenkingen tegen de man begonnen toen de Belastingdienst begon te twijfelen over de juistheid van zijn ingediende inkomsten- en omzetbelasting over de jaren 2015, 2016 en 2017. Het viel de Belastingdienst op dat de brutowinstmarges van verdachte laag waren én dat ondanks de bescheiden winsten verdachte een grote vastgoedportefeuille had opgebouwd.

Ook zijn er volgens het OM valse leenoverkomsten opgemaakt waarmee de financiering van de aankoop van een aantal panden zou worden verklaard. Hiervoor heeft hij zelfs het stempel van een gevestigde notaris misbruikt, zegt het OM.

Met betrekking tot dat laatste heeft de Nederlandse Douane op 12 april 2019, tussen een lading groenten en fruit bestemd voor het bedrijf van verdachte ,een document aangetroffen. Dit document betrof een ongetekend exemplaar van een leningsovereenkomst tussen verdachte en zijn in Suriname wonende schoonouders. Het document was voorzien van een stempel van een notaris gevestigd te Paramaribo.

Het OM verdenkt de man van het witwassen van een contant geldbedrag van 167.000 euro in 2020 en van witwassen van een totaal bedrag van 972.000 euro vanaf 2007 tot heden en eist een gevangenisstraf van 2 jaar. De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Ik ken deze man, als je een stuiver te kort komt, krijgt je het niet wat je wilt.
  Sroto ing PP.( Greedy beest)

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. Als de Surinaamse Belastingdienst en douane ook zo grondig werkten, dan konden de handelaren en witwassers aangepakt worden…
  Ik zou dan pleiten voor GEEN celstraf, gewoon alle liquide middelen en bezittingen AFPAKKEN ten behoeve van de staat.
  Laten ze dan maar landloper worden…


  gemodereerd
 3. Het is terecht dat de Belastingdienst extra aandacht aan dit soort criminelen besteed en dan klaagt de goegemeente over racisme. Daar zijn ze vaak zelf debet aan. Ja deze groentehandelaar is een slaaf van macht en geld geworden. Twee jaar eis vind ik zeer laag. Over twee jaar gaat deze drugscrimineel weer verder waarmee hij gestopt was.


  gemodereerd
 4. Alles van de hollanders geleerd.
  Wie niet steelt of erft, zal werken tot ie sterft.


  gemodereerd
 5. Hmmm … witwassen ….. groothandelaar in groente en fruit …. Den Haag …. schoonouders …. notaris …… hmmmm‼️


  gemodereerd
 6. Most hardworking people in a Sranang showbizz. Dies deng bedoel te deng tak, en deng lob taki::ze zijn lui::

  Maar natuurlijk..


  gemodereerd
 7. hij is een vriend van boefdraad , maar deze nul is gepakt omdat hij in Nederland is , die boefdraad zal net als ddb nooit naar Nederland gaan want ze zijn bang voor De Hollandse Leeuw


  gemodereerd
 8. Wie is deze man?
  Hoe heet hij?
  Was het een echte groentehandelaar?
  Waar was zijn zaak?


  gemodereerd
 9. de hollandse belastingsdienst is zo lek als een vergiet ,dit heet etnisch profileren deze man is een buitenlander de belastingsdienst heeft het gemunt op buitenlanders.
  als buitenlander in holland mag je geen dure auto of goederen hebben ,alleen als je onzichtbaar ben, en niet als je zichtbaar ben .


  gemodereerd
 10. Ik ben u een verklaring verschuldigd en een boodschap voor Surinaamse ondernemers in Nederland.

  Er zijn weinig mensen in Nederland, die een controlerapport van de belastingdienst met succes kunnen bestrijden. Ik ben toevallig een van ze. En in Nederland kennen we elkaars specialiteiten. Ja, ik zie direct de standaardfouten, die niet Nederlandse ondernemers maken met betrekking tot hun bruto winst marges. Op dit vlak zou ik deze man met succes kunnen helpen. de rest -wat valt onder ‘valsheid in geschrifte’- weet ik niet zeker. Dat is moeilijker, maar uit ervaring weet ik dat er in de controlerapporten van de belastingdienst flink gelogen wordt of netter gezegd: creatief met de waarheid wordt omgegaan. De oorzaak is dat deze ondernemers vaak zijn omringd door slechte adviseurs en/of boekhouders. Een ander probleem van deze ondernemers en dan moet ik Jacko gelijk geven, is dat ze hun uiterste best doen om de nota van goede of de juiste adviseur niet te betalen. Ze willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Dus toen ik in de wandelgangen benaderd werd of ik zin had om deze case op mij te nemen heb ik geweigerd zonder opgave van redenen. Ik zie mij nu genoodzaakt die redenen van mijn weigering wel bekend te maken om met name Surinaamse ondernemers te melden wat van hun verwacht wordt in zulke probleemgevallen. Kort gezegd: Als uw voorganger, wiens belastingcontrolerapport ik met succes heb bestreden en aan wie ik 3 miljoen aan belastingnaheffing heb bespaard, mijn nota had betaald, dan had ik zeker uw probleem aangevochten. Nu uw voorganger zijn uiterste best heeft gedaan om mijn nota niet te betalen zullen anderen hiervoor moeten boeten. Ik heb in uw geval om een betalingsgarantie gevraagd en niet gekregen en mijn beslissing is dat u nu mag bakken in het vet van de door u gemaakte fouten. Dat zal Surinamers leren om de nota van hun hardwerkende adviseurs voortaan te betalen. Zo niet, dan zijn de gevolgen voor uw eigen rekening. Gierige mensen worden gestraft. Dus Surinaamse ondernemers: wees niet blij als u met succes uw nota van uw adviseur niet heeft betaald. Het heeft altijd een naijleffect tot gevolg. Onbewust en misschien ook onbedoeld verpest u het voor mensen, die in de toekost in problemen kunnen geraken. Gebruik voortaan uw verstand en wees minder egoïstisch.
  Ik heb in mijn posting geen namen genoemd in de hoop dat het geplaatst wordt.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES