zondag, december 3, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politiePassagier moet openstaande verkeersboete op Zanderij betalen voor hij mag vliegen

Passagier moet openstaande verkeersboete op Zanderij betalen voor hij mag vliegen

-

Does Travel & Cadushi Tours

Een man met een openstaande verkeersboete, die maandag op Zanderij op het punt stond te vertrekken naar het buitenland, is op de internationale luchthaven van Suriname door politieambtenaren staande gehouden. Hij moest de boete ter plaatse voldoen, voor hij het land kon verlaten.

De man in kwestie had eerder deelgenomen aan het verkeer zonder in het bezit te zijn van een geldig Surinaams rijbewijs. Hierdoor werd de automobilist geverbaliseerd en had geweigerd de opgelegde verkeersboete te voldoen. De wetsdienaren maakten ter zake een proces-verbaal op en verstuurde dit naar het Openbaar Ministerie.

Op de dag van de zitting verscheen deze man niet om zich te verweren over de overtreding die hij had begaan en werd bij verstek gevonnist met een voldoening van SRD 750 ;subsidiair 6 weken (42 dagen) hechtenis meldt de Surinaamse politie.

Wetsdienaren van de afdeling Automatische Nummerplaten en Registratie Systeem (ANRS) die belast zijn met het executeren van snelrecht vonnissen, hadden deze man die op vertrek stond naar het buitenland reeds in het vizier op de luchthaven. Ze hebben hem in de vertrekhal staande gehouden.

Nadat hij van zijn verstek vonnis in kennis werd gesteld en ter zake inzage kreeg, besloot hij de boete terstond te voldoen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

9 REACTIES
 1. Goed zo! hij dacht zeker dat Suriname een bacove winkel was en hij ermee weg kon komen.
  Moet een waarschuwing zijn voor alle weggebruikers, ook voor ingezetenen die geenboete betalen maar wel lekker op vakantie willen.
  gemodereerd

 2. Schandalig dat de passagier zonder de boete (van omgerekend 35 euro) te betalen wilde vertrekken. Mijns inziens een zeer lage boete voor het rijden zonder een geldig rijbewijs.
  gemodereerd

 3. Dit doet Schiphol al bijna 25 jaar, geen crimineel kan via Schiphol
  NL verlaten. Een druk op de knop, en ze weten alles van je.

  bun tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. Rijden zonder rijbewijs? Opsluiten die gasten, ik weet niet wat de DNA leden doen , er is nog steeds geen wet dat het strafbaar is, want er gebeuren teveel ongelukken door deze onbevoegde duivel-rijders. Wacht maar totdat 1onbevoegde rijder hun gaat aanrijden, dan pas gaan ze nadenken.
  gemodereerd

 5. Als ik het goed begrepen heb, kreeg hij voor het rijden zonder Surinaams rijbewijs een boete van Srd 750 of 42 dagen hechtenis. Dus als je, als buitenlander, 42 dagen gratis van kost en inwoning wilt komen genieten in Suriname, moet je zonder rijbewijs gaan deelnemen aan het verkeer en de belachelijk lage boete van Srd 750 niet betalen en je bent voor 42 dagen onder de pannen.
  gemodereerd

 6. Heeft die man een naam? is hij van Suriname? of is hij van een ander land? Een toerist misschien.
  Voor een toerist kan het wat meer toerist, SRD 750,- is NIETS…!
  Waarom krijgt hij GEEN boete voor het feit dat hij niet is verschenen.
  gemodereerd

 7. hij wilde dus eigenlijk vluchten , de politieambtenaren hadden hem de cel in moeten gooien , en hem dan naar de rechtbank brengen en dan kan men een celstraf opleggen en de boete verhogen naar Euro 750 , zal voor iedereen die wilt vluchten om de opgelegde boete te ontlopen een waarschuwing zijn
  gemodereerd

 8. Laten ze die criminelen opsluiten die die boetes uitdelen. In Suriname koopt men rijbewijzen, dus die domme Surinamers zoals watje denken dat dat een geldig rijbewijs is. Jaloers omdat u geen ticket kunt betalen??
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES