Boze bewoners barricaderen weg te Moengo

19
Boze bewoners barricaderen weg te Moengo

Enkele bewoners van Moengo en omgeving hebben dinsdag aan het eind van de middag de afslag naar de Oost-Westverbinding te Moengo gebarricadeerd met hun voertuigen. Vernomen wordt dat ze dit hebben gedaan omdat ze boos zouden zijn op de NV Energiebedrijven Suriname (EBS).

De EBS zou de stroom hebben afgesloten vanwege wanbetaling. De eis van de actievoerenden is dat de NV EBS de stroom toevoer weer op gang moet brengen.

De districtscommissaris en de Surinaamse politie zijn ter plaatse. De dc is bezig met onderhandelingen. Meer is op dit moment niet bekend.

Nog meer beeld:

19 REACTIES

 1. Is toch terecht dat wanbetalers afgesloten worden , gratis stroom en water is nu niet meer , en wie stroom en water gebruikt moet er voor betalen.
  gemodereerd

 2. Wat.
  Volgens de manier van denken van veel mensen in suribniet.

  Wientie way, lastig paj.

  Ik rust
  Djamoe
  gemodereerd

 3. Bizar dat de bewoners van het binnenland alles gratis willen. Met deze mentaliteit komt Suriname geen stap verder. Ben benieuwd naar de reactie van mensen als Belfort en Brunswijk op deze schandelijke vertoning.
  gemodereerd

 4. Mensen die op Brunswijk lijken houden niet van betalen en willen alles gratis. Brunswijk betaalt toch ook geen belasting over zijn miljoenen inkomsten
  gemodereerd

 5. Is deze weg van EBS? Als je niet eens bent met EBS, dan moet je een rechtszaak aanspannen. Waarom ga je andere mensen hun leven zuur maken? En wat onderhandelen?
  gemodereerd

 6. Wederom moet ik Stef Blok gelijk geven, Failed State. Ze heten daar allemaal
  zeker Jan krijgenburg en de Familie Profiteurs! Kan Lonnie niet voor ze betalen ???
  ” Hij heeft geld genoeg, en is een weldoener”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 7. Als je niet wilt betalen moet je je niet laten aansluiten op het elektriciteitsnet .
  De zon en regen zijn gratis.
  Mooie grap, wie moet de arbeiders van ebs dan betalen??
  Daarom moesten de projecten in fases gedaan worden.
  Maar deze regering wilde scoren. Zijn projecten van vorige regering.
  gemodereerd

 8. Ik moet hierom lachen.

  Interview op tv: wij willen geen zonnepanelen, oen wani EBS stroom 🤣😂🤣

  EBS kost geld. Zonnepanelen kopen is een eenmalige investering, al dat goud die ze dragen, zou ze hiermee op weg kunnen helpen. Maar zo ver is men nog niet.

  Is ze wel uitgelegd hoe stroom krijgen werkt? Zijn ze echt zo achtergesteld, of? Is dit een grap?
  gemodereerd

 9. Ze worden onrustig vanwege de strenge Franse controle. Moeilijk om effe snel een njang te maken, dan maar de aandacht verschuiven. Betaal je schulden net als de overige burgers in het land.

  Projecten van de vorige regering uit het 600 pagina’s tellende dagboek v ali baba en zijn rovers @debby. Tien jaar lang alleen maar leugens en loze beloften die nooit zijn waargemaakt.

  Projecten op papier waarvoor er 200 leningen zijn afgesloten, die nooit zijn uitgevoerd en nooit afbetaald, maar het geleende geld is wel verdampt.

  Nu worden de projecten mondjesmaat daadwerkelijk uitgevoerd en betaald door regering Santokhi.
  gemodereerd

 10. Het mooiste voorbeeld uit het verleden over deze mensen is de brug bij Stolkertsijver. Het zou een Tolbrug worden. Tolhuisjes waren al geplaatst en tolbeambten reeds benoemd. Dit plan is afgeblazen omdat de mensen die op onze Koninklijke Hoogheid de VP lijken ter plekke stampei hebben gemaakt en weigerden tol te betalen.
  Oplossing: Een kwestie van heropvoeding?.
  Ik schaar mij dus achter meneer Julian Wit; het komt nooit meer goed met Suriname.
  gemodereerd

 11. Jabaya, de figuren die MEESTAL op Brunsie lijken willen alles gratis, dus ook uw bezit.

  Discrimineer ik, neen is enkel mijn constatering.
  gemodereerd

 12. 1 april is allang geweest.
  Dit is ook het resultaat van jarenlang subsidiëren, pakketten verdelen en een bedelcultuur creëren onder bepaalde groepen van de bevolking.

  Probeer nu eens deze rommel op te ruimen. Ze zullen zeker eisen dat de VP of voorzitter van het DNA ze toe komt spreken…
  gemodereerd

 13. Debby 6 april 2022 Bij 11:10
  Als je niet wilt betalen moet je je niet laten aansluiten op het elektriciteitsnet

  Inderdaad Debby gelijk heb je.
  Je kunt het nog verder trekken “als je geen kinderen wilt verzorgen / onderhouden en begeleiden stop met zwanger worden / je piemel laten werken”
  gemodereerd

 14. @ Debby

  Dat heb je goed gezien je begint heel sterk, voor niets gaat de zon al op.
  Maar bij de laatste alinea eindigt je wederom dom zoals altijd! Wat
  heeft de regering met de afsluiting van de Electrische net te maken ??
  In NL gebeurt dit ook, alléén de desbetreffende abonnee wordt afgesloten.
  En niet het hele complex. In Su wordt het hele rovershol afgesloten wat
  niet goed is. De mensen die wel betalen zijn nu de pisang, dat is iederéén
  over 1 kam scheren.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 15. Laat Ronnie dat probleem gaan oplossen. Hij zit toch niet voor spek en bonen in de regering. De binnenlandse bewoners zijn de slimste Surinamers. Ze zien heel goed hoe bepaalde ministers snoepreisjes maken en zien dat zelfs de heer Bee, voorzitter van DNA uit de pot zit te graaien. Dus zij willen ook mee profiteren. Ze zien hoe de huidige regering pakketten uitdeelt en verkoopt. Waarom geen gratis pakket elektriciteit voor hun dan, denken ze. Deze mensen hebben power met de 10 zetels (een vijfde deel van het aantal zetels) van het binnenland. De president, VP en de ministers worden goed betaald en moeten goed beleid voeren voorvallen Surinamers. Geen enkele uitzondering.
  gemodereerd

 16. Laat Ronnie dat probleem gaan oplossen. Hij zit toch niet voor spek en bonen in de regering. De binnenlandse bewoners zijn de slimste Surinamers. Ze zien heel goed hoe bepaalde ministers snoepreisjes maken en zien dat zelfs de heer Bee, voorzitter van DNA uit de pot zit te graaien. Dus zij willen ook mee profiteren. Ze zien hoe de huidige regering pakketten uitdeelt en verkoopt. Waarom geen gratis pakket elektriciteit voor hun dan, denken ze. Deze mensen hebben power met de 10 zetels (een vijfde deel van het aantal zetels) van het binnenland. De president, VP en de ministers worden goed betaald en moeten goed beleid voeren voor alle Surinamers. Geen enkele uitzondering. Santokhi en de VP moeten ook stoppen met family and friends en het goeie voorbeeld geven.
  gemodereerd

 17. Zodra er gedonder is met mensen die niet op de meeste reageerders hier op WKT lijken, wordt er met alle soorten drek gesmeten, alle drek uit het verleden wordt weer uit hun zieke hersens gehaald. Sari tori. Niemand neemt de moeite op een volwassen manier te kijken wat het probleem is. Je heb zelf iemand die zich discriminerend uit, en dan vergoelijk zegt, maar ik discrimineer niet , hij voelt zelf dat hij te ver gaat, maar toch wordt het gezegd.
  Het grappigste nog wel, is, dat dezelfde gasten die zo afgeven op mensen die op onze VP lijken, weer tekeer gaan als de mensen die op onze VP lijken zich als groep gaan afzetten tegen anderen, dan zijn de rapen gaar. Ik vraag mij af wie nu “ziekelijk” bezig is.
  Deze mensen zijn klanten dus afnemers van stroom bij EBS, zonder deze klanten kan EBS niet draaien, omgekeerd ook, zonder afgifte van stroom door EBS kunnen de klanten niks. Als zij een probleem hebben dan dienen zij met elkaar in overleg te gaan om uit de impasse te raken. Schelden en alles roepen door mensen die geen partij zijn in deze, verergeren met hun misplaatste emotie en sabi so het probleem. In hun thuisland NL verkopen zij deze “praatjes” niet aan hun stroomleverancier, nee, dan zijn ze “poeslief” en begripvol. We lijden nog steeds onder het kolonialisme, blijkt weer eens🙈🙈. Jip en Janneke.
  gemodereerd

 18. Eh, maar Surinamers zijn kapot grappig.

  Als ik aLs klant mijn gas en licht niet betaal, wordt ik afgesloten.

  Schelden en boos zijn de barricadeerders, niet de lezers, van dit artikel. Ik werk niet bij Ebs.

  Hoe lang is er niet betaald? Hoe vaak is er gesommeerd, wat zijn de afspraken hierover? Waarom moet je in doesoename afschriften overleggen, om van alles af te kunnen sluiten/ of te kopen? Men werkt nog steeds met papieren facturen? Bomen kosten zuurstof.

  Waarom niet digitaal? Kosten zoals huur/ hypotheek/ gas en licht/ ziekenfonds zou je verplicht via bank moeten betalen, om gedonder te voorkomen.

  Waarom is er geen speciale ebs binnenland afdeling, die ervoor zorg dat de te betalen bedragen worden verzamelt en worden voldaan, met uitleg no pay no💡

  Dat ebs niet zo geavanceerd is en vervolgens een hele buurt ipv de wanbetalers afsluit, dats pas triest.

  Boos? Ik lach me krom. Bek bigi altijd ma simpel sani oen no mang brei bij elkaar
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.