Gevaarlijke situatie op loopbrug bij steiger plantage Kroonenburg

19
Gevaarlijke situatie op loopbrug bij steiger plantage Kroonenburg

[INGEZONDEN] – Het zal ons allemaal nog zijn bijgebleven dat er niet zo lang terug een bericht in de Surinaamse media zou zijn verschenen over de deplorabele staat waarin de aanmeersteiger van kleine bootjes te Meerzorg zich zou bevinden. Er is het het bericht ook melding gedaan van een vrouw die verongelukt zijn zou zijn. De nodige aandacht voor deze situatie is hierna in het parlement van Suriname gevraagd.

Inmiddels zijn wij al maanden verder en zijn nu elders in het district veel ergere situaties, als het gaat om de aanmeersteigers, in beeld gebracht. Zo is zelfs de pers aanwezig geweest om de situatie bij Bakasroisie op Nieuw- Amsterdam vast te leggen, waar dagelijks tientallen mensen vanuit die verschillende plaatsen aan de rechteroever de oversteek doen en vice versa. Ook hier heeft een vrouw een beenfractuur opgelopen en ook dit schijnt niet voldoende te zijn voor de nodige aandacht en de oplossingen van dringende aard.

Wij bevinden ons nu in de regenperiode en sinds enkele dagen circuleren er foto’s van de loopbrug van plantage Kroonenburg. Of het nog een loopbrug te noemen is, maar het woord aanmeersteiger kan ik helaas niet meer gebruiken. Eigenlijk in geen van de gevallen. Ik zit me nu af te vragen wat er nog moet gebeuren en wanneer precies de oplossingen zullen komen.

Wij moeten niet vergeten dat deze mensen geen andere optie hebben dan gebruik maken van de boot dus oudjes die met spoed naar de dokter moeten en kinderen die naar school moeten en ga zo maar door. Het frapante van het verhaal is wel dat wij deze mensen kort voor de verkiezingen allemaal stuk voor stuk huis aan huis bezoeken. De beloftes die daarna worden gemaakt en de plannen die zij elke keer weer voorgeschoteld krijgen blijken steeds weer fata morganas te zijn. Het blijft steeds bij enkele planken.

Wachten tot het kalf en de koe samen verdronken zijn…
Maar waar kunnen ze nog heen en wie luistert er nou wel? Maar elke keer schreeuwt men over de ontwikkeling die moet komen en gaat men zelfs heel veel verder, praat men over Decentralisatie! Ik denk nog steeds hardop na. Wanneer komt er een zogenaamde tijdelijke oplossing terwijl men gaat nadenken over een duurzame oplossing? Gaan wij wachten op het kalf, de koe en op wie of wat nog meer?

Evert Karto

DNA lid Commewijne PL/ABOP fractie

19 REACTIES

 1. Eeyyh karto

  Je bent lui, daarom wacht je “totdat het kalf en de koe verdronken zijn”. Is dit een abop spreekwoord of zo. PROEST!

  Je hebt geen enge ziektes aan je fieters, dus je kunt je baas ronnie b om hout vragen, en zelf het initiatief nemen om de brug te verbouwen.

  Initiatief nemen betekent dat je uit opstaat uit je hangmat, een truck leent en met wat aboppers hout ophaalt foe verbouw a broki.

  Geef zelf het voorbeeld luiwammes.
  gemodereerd

 2. Vreselijk tien ik de beelden zag. De president hft verklaard dat Sur uit de crisis is en dat er genoeg geld is om de problemen op re lossen.
  Waarom pinaart het bolk, waarom moeten de mensen over zo een gevaarlijke steiger, waarom zijn er zoveel kuilen in de wegen en het land zo vies. Waarom is Su onbetaalbaar??
  gemodereerd

 3. Deze regering voedt alleen zich zelf en zijn vrouw. Niets doet die K Chan voor het land. Schaam je chan!
  gemodereerd

 4. Beste Evert Karto, jullie regering is nu aan de macht. Nu zie je met eigen ogen dat jullie minister van OW niet deugt en al twee jaar weinig heeft uitgevoerd. Hij heeft het te druk met de bouw van toiletten, eerst in Nickerie en nu in Paramaribo. Als deze drukte voorbij is, dan hoop ik echt dat de onderhoudswerkzaamheden wel opgepakt worden. Maar je kan het ook makkelijk houden door te zeggen, a no mie, de vorige regering is schuldig. Net als Watje het dagelijks herhaald.
  gemodereerd

 5. Ik vraag me af waar de dc is.Waar zijn de medewerkers van de DC, dr en rr leden.Deze mensen worden betaald om situaties aan te kaarten. Moet de minister dromen. Is triest.
  Ook de ambtenaren die dagelijks gebruik maken van deze gammele brug.
  gemodereerd

 6. Welk oplossingsmodel draagt dit DNA lid naar voren dan alleen aankaarten van het probleem.
  gemodereerd

 7. Jullie willen toch een maximale overheid?
  Een actieve bevolking wil juist een minimale overheid (dus onafhankelijk zijn van de overheid).
  Een luie bevolking wil een maximale overheid (dus sterk afhankelijk zijn van de overheid).
  Zoietes als een loopbrug/steiger zouden de lokalen zelf makkelijk moeten kunnen herstellen. De overheid zou dan alleen de materiaalkosten moeten betalen en evt. advies geven.
  gemodereerd

 8. Ai famiri, hier kan Bravo zich laten gelden of Chanwa? Ik zeg geef NDP geen kans op met de eer op te strijken. Dus Chanwa & Bravo aan de slag en laat money dog ook flink komen helpen. Dan toont hij ballen.
  gemodereerd

 9. Evert Karto, DNA lid Commewijne PL/ABOP fractie, zou dit soort situaties ook op een betere manier kunnen voorleggen / bespreken met de collega’s in de coalitie.

  Op deze manier siert het zijn functie en de PL/ABOP fractie niet, dit zegt meer over zijn niveau en zijn manier van communiceren.

  Herstellen van gevaarlijke situaties is een noodzaak en daar zal adequaat op gereageerd moeten worden. Geef gevaarlijke situaties aan, maak er melding van en maak duidelijke afspraken.

  Indien niet direkt overgegaan kan worden naar herstel is in zo een situatie het wel belangrijk om het publiek te waarschuwen middels informatie borden o.i.d.

  Tak netjes nanga yu collega.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 10. Tja wat ze beloven dat komen ze niet na.
  Wat ze niet beloven komen ze wel na, bijvoorbeeld nepotisme gedrag en het roven en stelen van een nagenoeg lege staatskas. Ook het in dienst nemen van partijgenoten en soort genoten.
  Ja indien ze het konden doe dan hadden ze zelfs noten genomen en genoten😁😁
  Dit is en blijft een comedy central optreden voor een heel groot publiek zonder enige schaamte
  gemodereerd

 11. Den sma lob typ, ZE (lekker gender neutraal🤓) Chan is bezig het land uit de slop te halen.. A SMA E BEDOEL: hij zorgt dat er weer inkomsten zijn, zodat hij en friends hun zakken kunnen vullen ::gewiekst::

  ZOALS IK AL VELE MALEN HEB AANGEGEVEN: hij doet NIETS tegen de armoede ::COMMISSIES::

  Dit moet de hoogste prio hebben. Niet een k*t brug naar Guyana 😡
  gemodereerd

 12. Beste mensen , dit probleem werd vandaag aangekaart door een vrouwelijke ndp dna lid op radio ABC , het verhaal lijkt op dat van PL DNA lid karto , maar als jullie die steigers zien , dan zien jullie dat de vorige regering nooit geen onderhoud heeft gepleegd , deze gevaarlijke situatie is al jaren zo , waarom hebben deze leden toen niet aan de bel getrokken , , ja het is nu makkelijker om deze regering de schuld te geven , want bouta zal zeggen a no mi.
  gemodereerd

 13. Met dat geld van Dubai hadden deze boeven wel 10 steigers kunnen bouwen. Hele dag geklets met brug naar Guyana.
  Guyana verrijkt zichzelf. Su regering zijn ezels..
  Als je een huis hebt met kinderen zal je hele dag kletsen is je vorige partner moest huis repareren. De waardeloodste regering ooit in Su.
  gemodereerd

 14. ai na miii , ben jij een vriend van abdoel , de nep econoom van de ndp , die zijn bek ook niet open deed toen , dat er geld moest komen voor onderhoud van wegen , kanalen , trenzen , goten en bruggen en aanlegsteigers , sluizen , pompgemalen , overheidsgebouwen , scholen , en noem ze verder maar op , de beelden zeggen genoeg 10 jaar lucht regering , maar ze steelden als raven
  gemodereerd

 15. WAT 6 april 2022 Bij 01:45
  Beste mensen , dit probleem werd vandaag aangekaart door een vrouwelijke ndp dna lid op radio ABC , het verhaal lijkt op dat van PL DNA lid karto , maar als jullie die steigers zien , dan zien jullie dat de vorige regering nooit geen onderhoud heeft gepleegd , deze gevaarlijke situatie is al jaren zo , waarom hebben deze leden toen niet aan de bel getrokken , , ja het is nu makkelijker om deze regering de schuld te geven , want bouta zal zeggen a no mi.
  =======================================

  Wat je hebt gelijk. Je hoeft alleen maar naar de foto te kijken. Dit is niet een brug die in twee jaar tijd kapot is gegaan. Je moet blijven terug kijken naar oorzaak en gevolg, anders zullen ze nooit leren van hun fouten en kiest het volk weer voor de verkeerde mensen bij de volgende verkiezing.
  De Surinamer speelt de toerist in eigen land.
  gemodereerd

 16. Ze betalen geen koperen cent aan belasting, maar ze eisen dat alle bruggen en wegen er spik en span moeten uitzien.

  Openbare werken is nog steeds de onbetaalde leningen vd vorige regering aan het afbetalen plus de extra kosten vd last minute ambtenaren.
  Misschien moeten ze wegenbelasting en tolheffing invoeren voor wat extra centjes. Dan kun je eisen stellen ja, maar voorlopig woon je in een arm Zuid Amerikaans land met een groot percentage werkweigeraars.
  gemodereerd

 17. Neen jongens, het probleem Suriname ligt veel dieper. Eigenlijk is Suriname op een verkeerde leest geschoeid. Alles is fout in het land. We hebben feitelijk een zeer sterke leider nodig, zeg maar een figuurlijke Schoenmaker (iemand met een helikoptervisie), die deze foutieve leest verandert in de juiste leest. Om te beginnen onze mentaliteit en onze denkwijze. Zijn wij zo dom of krijgen de wijzen onder ons geen kans om hun zegje te doen. Kijk ik kan 100en voorbeelden van fouten noemen, maar ik ga mij beperken tot 1 voorbeeld. Jaarlijks ga ik met de auto op vakantie naar Italië, Spanje, Portugal en Zuid Frankrijk en wat zie je langs de snelweg of weg?Tientallen kilometers lang beplant met zonnebloem, mais, olijfbomen en allerlei ander landbouwproducten. Een lust om te zien.Ga je van Paramaribo naar Nickerie met de auto bijvoorbeeld, dan zie je alleen maar bos, bos en nog eens bos. En probeer niet een stukje land in bezit te nemen, want als je dat doet dan blijkt de grond ineens een eigenaar te hebben. Kijk, ik heb er geen moeite mee dat alle gronden in Suriname een eigenaar hebben, maar ik heb er wel moeite mee dat er geen moer mee gedaan wordt. Moeten we niet terugvallen tot de oude wetgeving van weleer. Je krijgt grond van de overheid om in cultuur te brengen. Doe je dit niet binnen 6 jaar, dan raak je het kwijt aan een ander, die het wel in cultuur wil brengen. Op deze manier wordt Suriname nooit de voedselschuur van het Caribisch gebied en zal Suriname voor altijd onbestuurbaar blijven want geen enkele regering zal in staat zijn om honderden of duizenden problemen tegelijkertijd op te lossen.
  Misschien dat de regering Santoki ook hiervoor een platvorm moet instellen.
  gemodereerd

 18. Ze moeten de president, de VP en een aantal ministers een rondleiding geven en verplicht over die brug laten lopen. Ben benieuwd of Chan de minister van OW niet gelijk zou willen ontslaan. Toch laf en schaamteloos dat de huidige regering zulke kleine reparaties niet kunnen laten uitvoeren. Al bijna twee jaar voorbij en geen klap uitgevoerd.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.