Politie-inspecteur, schoondochter en kleinzoon in ziekenhuis na aanrijding Highway

12

Bij de zware aanrijding zondagmorgen aan de Martin Luther Kingweg in Suriname (Highway), waren politie-inspecteur Wendel P. (48), zijn kleinzoon Derrel P. (4) en schoondochter Juli-Ann S. (21) betrokken. Alle drie slachtoffers zijn opgenomen in het ziekenhuis. Dit bevestigt de politie tegenover Waterkant.Net. De 4-jarige kleuter is volgens de politie in kritieke toestand opgenomen. 

De inspecteur was bestuurder van de terreinwagen met boottrailer. Uit het onderzoek en vastgelegde camerabeelden (onder) blijkt dat hij om 10.31u op de weghelft van de truck terecht kwam waarna er een flinke botsing ontstond. Op de beelden is ook te zien dat een vrouw na de klap uit het voertuig ‘vloog’.

In het filmpje is verder te zien dat er voor de terreinwagen ook nog een andere auto reed. Deze verminderde vaart om van de weg te gaan en te stoppen bij een supermarkt. De aankomende terreinwagen heeft vermoedelijk heel hard moeten remmen voor deze auto die vaart verminderde en afsloeg. De remsporen zijn ook zichtbaar op bovenstaande foto.

Het vermoeden bestaat dat de bestuurder van de terreinwagen uitweek en vervolgens op de weghelft van de uit de tegengestelde richting aankomende truck terechtkwam. Het resultaat was een enorme botsing. Door de klap draaide het voertuig 180 graden met de neus in tegengestelde richting.

Momenteel zijn de slachtoffers ter observatie opgenomen in de ziekeninrichting. Beide bestuurders zijn in het bezit van een geldig rijbewijs en geen van hen verkeerden ten tijde van de aanrijding onder invloed van alcohol. De politie van Livorno heeft het verder onderzoek overgedragen aan Verkeersunit regio Paramaribo.

12 REACTIES

 1. Ehmm tijd om te kijken wat er aan gedaan zou kunnen worden om dit te verbeteren voorkomen en haalbaarheid vast te stellen.
  Evalueren en verbeter punten vast stellen
  gemodereerd

 2. Deze politie- inspecteur moet men op staande voet ontslaan. Die man spoort echt niet.

  Ook zijn rijbewijs ontnemen voor de rest van zijn leven en in LPI laten opnemen.

  Een waardeloos mens
  gemodereerd

 3. Misschien zullen de wetgevers in het land nu serieus gaan nadenken over het verplicht stellen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger voor kinderen. En ja ook voor mensen die achterop in de auto zitten, want achterop in de auto in Su doet NIEMAND een veiligheidsgordel om. Het is niet verplicht dus, ………….

  In plaats van kritisch na te denken over waarom achterin zitten bij een aanrijding anders zou zijn dan voorin, vallen ze gewoon terug naar wat ze al gewend zijn.

  Ik heb mijn tijd en geld besteed aan het keer op keer waarschuwen over het gebrek aan interesse om ervoor te zorgen dat kinderen goed vastzitten in een rijdend voertuig. Maar helaas, in Suriname is het populairder en hipper te denken en te handelen in strijd met wereldwijd bekende kennis.

  Hij is politie-inspecteur, maar het lijkt erop dat niemand anders in de jeep een veiligheidsgordel om had. Je ziet het elke dag, kinderen die uit de ramen van rijdende voertuigen hangen, en de politie kijkt er niet eens naar.
  gemodereerd

 4. Heel triest geval. Heel veel sterkte en beterschap. De auto voor hem verminderde wel vaart, maar ik zie geen richtingwijzer aan. Ik denk dat de politieagent weinig tijd had om te af te remmen en week af, helaas in de verkeerde richting, frontaal dus.. De schade aan materiaal en personen zou beperkt zijn gebleven als hij gewoon op de auto voor hem gereden zou hebben. Dan zou het niet frontaal zijn. Heel erg vervelend.
  gemodereerd

 5. Echt pech dat de auto op de andere weghelft terecht kwam. Had die auto geen ABS dat slippen voorkomt?
  gemodereerd

 6. Zoals te zien op de beelden heeft bestuurder van de terreinwagen geen afstand bewaard en niet opgelet dat voorligger zou afslaan ,maar de vraag is ook of de voorligger optijd richting heeft aangegeven en daardoor ook vaart vermindert had om af te slaan. Met een aanhanger aangekoppeld is de remweg langer en dat moest de politieinspecteur weten.
  gemodereerd

 7. @ Passant 4 april 2022 Bij 16:53
  Deze politie- inspecteur moet men op staande voet ontslaan. Die man spoort echt niet.

  Ook zijn rijbewijs ontnemen voor de rest van zijn leven en in LPI laten opnemen.

  Een waardeloos mens,………..////////////////////////Pasant,..de perfecte PANNENKOEK geeft commentaar !,….OMG.
  gemodereerd

 8. Verdient een politieinspecteur zoveel geld dat hij een dure terreinwagen en boot kan betalen van zijn salaris? Of heeft hij een zak geld van de drugscriminelen gekregen om de andere kant op te kijken?
  gemodereerd

 9. heeft niets te maken met of de voorligger wel of niet op tijd richting heeft gegeven. Feit is dat inspector gadget te dicht op zijn voorligger reed waardoor hij niet tijden kon reageren met alle nare gevolgen van dien. HOUD DAAROM ALTIJD VOLDOENDE AFSTAND!!. dat zou hij als geen andere moeten weten toch??? Ook duidelijk dat schoondochter geengordel om had anders zou de zooit ze kunnen “vliegen” uit de auto. Maar goed, belangrijkste nu is dat ze volledig herstellen.
  Beterschap
  gemodereerd

 10. Niet op grond van één artikel/bericht, een persoon, enz. moet men een conclusie trekken. Men zal volledig geïnformeerd moeten zijn om het juiste oordeel te geven.
  gemodereerd

 11. Schoonvader en schoondochter besloten op de zondag te gaan varen….. en toen ging het mis….

  Meneer was afgeleid?
  gemodereerd

 12. Er was er 1 die dit woord vaak gebruikt, (Pannenkoek) en dat was onze Damsco !!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.