1 voor 12 vraagt moslims om te doneren voor woning moeder met zes kinderen

17
1 voor 12 vraagt moslimgemeenschap om hulp tijdens vastenmaand

Stichting 1 voor 12 doet in de heilige maand Ramadan een beroep op moslimbroeders en zusters in Suriname om te helpen bij het afmaken van de woning van de alleenstaande moeder van zes kinderen, Natasha Bruinings en de verschillende broodprojecten waaronder het dagelijks voorzien van brood aan kindertehuizen. Veel moslims doneren namelijk hun zakat tijdens de ramadan.

Zakat is de derde pilaar van de Islam en vormt dus de basis van het geloof. Het is een verplichte daad waarbij vermogende moslims een deel van hun bezit uitgeven aan degenen die daarvoor in aanmerking komen. 1 voor 12 voorzitter Louis Vismale smeekt moslims om te doneren ten goede van de sociaal behoeftigen. “De almachtige zal u belonen”, zegt hij.

Het streven van de stichting is om de woning van de maand af te ronden. De moeder van zes leeft in zeer erbarmelijke situatie. “Ik vraag alstublieft om hulp. God gaat u zegenen. In de avond kan ik niet slapen, overdag ook niet, alles is gebroken. Ik was bezig met een huis, maar alles is duur geworden, ik kan niet doorgaan, alles is duur geworden en ik heb niemand die naast me staat om me te helpen. Ik vraag u alstublieft om mij te helpen. Ik ben moeder van zes. Ik kan niet alle zes verzorgen en heb daarom twee aan mijn broer moeten geven. Ik ben niet de enige moeder die geen werk heeft of een kind afstaat, maar mijn situatie is helemaal niet goed”, aldus de emotionele woorden van de moeder van zes Bruinings.

De stichting is ook bezig met een broodproject te Powakka. Dagelijks worden er 200 belegde broden geleverd tegen de kostprijs van SRD 10. Vismale merkt op dat het steeds moeilijker wordt om de projecten in stand te houden. Hij smeekt daarom om de stichting te ondersteunen.

17 REACTIES

 1. Ik wil u vraag helpen als MENS en SURINAMER !
  Wat ik begrijp is dat moslims pas aan het eind van de Ramadhan hun aalmoezen moeten doneren en niet aan het begin of halverwege. Dus mevrouw u moet tot aan het eind van de maand Ramadhan wachten.
  gemodereerd

 2. We vinden niet dat de moslims dit moeten oplossen , waar is de vader of vaders zij zijn toch verantwoordelijk voor hun kroost
  gemodereerd

 3. Ik zie steeds van dergelijke berichten waarin er om steun wordt gevraagd. En elke keer weer doet die goede man Vismale zoveel moeite om geld te zoeken voor deze mensen. Maar waarom worden er geen voorbehoedsmiddelen gegeven, condooms e.d.Of zelfs een operatie. Dan kunnen ze blijven neuken zonder condoom.Je ziet soms dat men bij 3 kinderen begint met hulp zoeken, ze krijgen hulp en gaan weer fokken. Weer een kind. En weer en weer. Visje moet ook de mensen gaan stimuleren maatregelen te treffen.
  gemodereerd

 4. @ WAT

  Daarom ben ik altijd voor 95% met je eens, de Vader(s) de lusten en
  de Moslims de lasten. Louis ik pas, en geef me een brik hoor !!!
  Heeft zij nooit gehoord van anti conceptie ????? Any how je doet goed werkt
  daar niet van, maar laat de Moslim broeders met rust!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Inderdaad, vader/vaders, zijn verantwoordelijk!

  Anderzijds, hebben de kinderen niet deze keuze gemaakt.
  Deze kinderen, hebben hulp nodig om iets in de maatschappij te worden.

  Zonder aanziens van geloof, denk ik dat zij geholpen dienen te worden.
  gemodereerd

 6. Moeder met 6 kinderen en vader is spoorloos?????
  War is brunswijk???? De geldstrooier van de marrons?????
  Waarom helpt hij zijn soortgenoten niet???
  Volgende keer moet hij met voorbehoedsmiddelen strooien !!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 7. 1 voor 12 gaat ten onder als ze zich voor dergelijke situaties laten gebruiken, omdat een groot deel van de gemeenschap in een soortgelijke situatie verkeerd. Deze vrouwen hebben veel kinderen maar de vaders van deze kinderen zijn nergens te bekennen. De fundamentele vraag is waarom de vaders niet worden getraceerd, om hun te wijzen op hun verantwoordelijkheid. Deze mensen komen uit het binnenland waar zoveel hout vandaan komt. Een groot deel van de toppers van de ABOP zit in de export van hout. Het is toch niet zo moeilijk om een een lading hout te droppen bij deze mensen?
  gemodereerd

 8. Ik zie veel van dit soort verzoeken, Wil Vismale gaan bouwen op een erf dat niet van die mensen is??? waarom vraagt hij niet aan bedrijven deze mensen in dienst te nemen zodat ze zelf kunnen werken en in hun onderhoud, zoals huur, voeding en eten, kunnen voorzien. Ze kunnen toch werken? (voor het geval ze niet werken dan). Beetje bij beetje materiaal kopen om te bouwen…velen doen dat…waarom kunnen hun het niet??
  Waarom betaald hij geen opleiding voor ze? Mn man en ik werken beide, we hebben 3 kinderen en ook moeite in de eindjes aan mekaar te knopen maar met kunt en vliegwerk redden we het. Waarom kunnen anderen dat niet?? is wel lekker makkelijk om te wachten tot 1 voor 12 huis voor je bouwt.

  mijn mening hoor.
  gemodereerd

 9. Geen eten doneren maar kondooms en/of de pil. Of sterilisatie. Geen huis geen vreten maar 6 kinderen. Dan hoe dan. Hersenen tussen de haar benen en in de kloten van de vader(s)
  gemodereerd

 10. Als Chan dat gebouw op de hoek van de verl Gemenelandsweg en Wanicastraat afmaakt, daar tot opvang maakt en 1 opvang of de crèche naast soc zaken in orde maakt, dan kunnen deze mensen daar, hun kinderen naar opvang en zij gaan werken. Er is wel ruimte voor wonen maar na werk moet je naar huis, bij je kinderen. Geen uitgaan zonder ze.
  En kinderbijslag moet elke 3 mnd uitbetaald worden. Nu al 2 jaar.
  gemodereerd

 11. Mijn eerste reactie was ook waarom moslims.
  Maar als je het verhaal lees, dan weet je waarom 1 voor 12, dat aanhaalt.
  En inderdaad er moet meer voorlichting komen qua anticonceptie.
  Maar de mensen die hier komen om te bashen!
  Get a life! Jullie zijn geen moslims, jullie hoeven ook niet voor ze te praten. Als ze vanwege hun geloof een goed doel, mogen steunen. Wie zijn jullie om daarover te beslissen?
  De kinderen zijn er al, ze hebben niet gevraagd om geboren te worden. Een onderdak is een basis behoefte. Louis Vismale, gaat u door met uw werk. Deze kinderen zullen u dankbaar zijn.
  En moslims, u bent niet verplicht te steunen.
  Maar u dat wil doen? Graag!🙏. Laat u niet tegen houden door een stelletje azijnpissers. Waterkant trollen.
  gemodereerd

 12. Een maand salaris van deze minster, die toch geen klap uitvoert, zou voldoende zijn om de woning van deze arme moslim te renoveren. Dat is pas zakat.
  ===========
  Weet niet of die goeie dame een moslim is? Maar maakt niet uit, de rijken moeten de armen helpen. Ik elk geval, goed werk van de stichting.
  gemodereerd

 13. Suggestie: heer Visje vraag in het vervolg aan de moeder om de naam/namen van de vader(s) bekend te maken of schakel eventueel de politie in om ze te achterhalen.
  gemodereerd

 14. Moslims zijn de rijkste mensen ter wereld. Dankzij de olie. Dus ze mogen best wel vaker en meer doneren.
  gemodereerd

 15. Eigen+mening
  4 april 2022 Bij 13:09
  Een maand salaris van deze minster, die toch geen klap uitvoert, zou voldoende zijn om de woning van deze arme moslim te renoveren. Dat is pas zakat.
  ===========
  Weet niet of die goeie dame een moslim is? Maar maakt niet uit, de rijken moeten de armen helpen. Ik elk geval, goed werk van de stichting
  ===============
  Deze minister m/z de minister van OW
  gemodereerd

 16. @ Broeia, heel goed opgemerkt. Dat moet nu standaard gedaan worden. De staat moet, net als in alle normale landen, achter de vaders aan gaan en hun verplichten allimentatie te betalen. Meteen laten afschrijven van hun salaris! en als ze niet werken maar wel een spang auto rijden, deze in beslag nemen, verkopen en geld aan de moeder geven.
  want heel veel van de lage vaders verzorgen hun kids niet maar spelen mooi weer op straat. Deze zelfde vaders parkeren hun mooie auto om de hoek van sociale zaken en gaan in de rij staan om hun sociale steun te halen. Het hele systeem moet op de schop. Neem een paar bakra’s in dienst om sociale zaken te reorganiseren…neem dan ook meteen een paar om ook de belastingdienst door te spitten. Oh ja ook de Douane en KPS kan hulp van ze gebruiken
  gemodereerd

 17. Er wordt gevraagd (en gesmeekt) aan de moslims.

  De moslims die bepalen zelf aan welk doel ze willen doneren. Net zoals alle andere donateurs zelf bepalen aan wie ze iets willen/kunnen geven.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.