Nederlandse overheid roept bevolking op om korter te douchen

10
Nederlandse overheid roept bevolking op om korter te douchen

Het Nederlandse kabinet heeft de bevolking afgelopen week in advertenties in de landelijke kranten opgeroepen om korter te douchen. Dit in het kader van het besparen van energie.

Door de oorlog in Oekraïne en sancties tegen Rusland zijn de energieprijzen sterk opgelopen. Vandaar dat de overheid een campagne in het leven heeft geroepen om energie te besparen.

Gevraagd wordt ook om de thermostaat van de verwarming thuis op maximaal 19 graden te zetten.

Zelf geeft de rijksoverheid het goede voorbeeld door de verwarming in circa 200 Rijkskantoren 2 graden lager te zetten; van 21 naar 19 graden.

10 REACTIES

 1. Normaal douchen was al kort bij deze gasten,Als ik hier in SU niet minstens een half uurtje onder de douche kan staan ,voel ik me niet gebaad, Succes daar stinkerds!
  gemodereerd

 2. Deze oproep is bedoeld voor personen met een migratieachtergrond; de overige bevolkingsgroep (het overgrote deel) doucht zelden of nooit.
  gemodereerd

 3. Nu de zomer er aankomt gaat men de verwarming 2 graden lager
  zetten. Slimme jongens die Hollanders
  gemodereerd

 4. wat een opluchting voor velen die toch al niet vaak douchen.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Dat hoeft de Nederlandse overheid echt geen commodore in te richten, hoor.

  Weten jullie hoeveel Nederlanders op vakantie naar Afrika gaan en vervolgens naar Nederland komen, en niet meer dan 2 x per week douchen, om water te besparen, want ze hebben zoveel meegemaakt en wat al niet?

  Teveel betalen voor riool en of drink water, dat willen ze liever niet. Maar meerdere prijzige vakanties per jaar, geen probleem.

  I kid you not.
  gemodereerd

 6. Als ze minder gaan douchen dan gebruikelijk is in Nederland, kunnen ze straks hun eigen gas exporteren.
  gemodereerd

 7. we lazen dat er vanmorgen in Winterswijk Nederland kon schaatsen op natuurijs het was – 6 graden , nou die mensen daar op het ijs zullen naderhand best wel genoten hebben van een lekkere warme lange douche , gelijk hebben ze
  gemodereerd

 8. Rutte zegt dit niet voor niks. Hij bereidt de bevolking voor op de nieuwe maatregel van het WEF (Klaus Schwab, Agenda 2030): alles zal voortaan op rantsoen gaan. Iedereen (per persoon) krijgt in de toekomst slechts 2 emmers water per dag om te douchen, 1 emmer om te koken, 1 emmer voor het drinken, 2 emmers om de wc door te spoelen en 2 emmers om je kleding te wassen. Alles wat je minder gebruikt levert je geld op, alles wat je meer gebruikt, daar betaal je het 4 voudige voor.
  Denk niet dat dit een loze waarschuwing was. Al zijn waarschuwingen zijn later in dergelijke soort maatregelen omgezet.
  gemodereerd

 9. Ik vind Rutte de laatste tijd een beetje onfris uitzien. Zou het hierdoor komen?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.